algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

UM espera Font

El partit de Melià no farà res mentre el pobler continuï dins el PP. Ell ha de fer la passa. Aplaudirien la creació d'una hipotètica plataforma regionalista

45806
Jaume Font encara és membre del Partit Popular. | T. AYUGA

UM no mourà ni un dit perquè Jaume Font s'apropi a l'esfera nacionalista o regionalista mentre sigui militant del PP. El partit de Melià espera que el pobler faci la passa, conscient que, si ho fa, haurà de ser abans que acabi enguany. Estan molt atents per si es formàs qualque tipus de plataforma regionalista que englobàs membres descontents de l'actual PP per intentar-hi un apropament. "Però tot està molt verd, de moment", asseguren dirigents d'UM, que segueixen, passa a passa, els esdeveniments dins el partit conservador i els soprenents posicionaments de José Ramón Bauzá en matèria lingüística.

"Font no es mourà. Continuarà dins el PP i pot aspirar a molt quan deixi d'estar imputat", afirmà ahir un alt dirigent d'aquest partit. Per la seva banda, el pobler calla. No mostra, a hores d'ara, quina opció prendrà. Sap que la imputació és secundària. No el volen a les llistes, com no en volen d'altres. Oficialment no hi ha contactes. "Fins avui -ahir per al lector-, 13 d'octubre, no hem parlat amb Jaume Font", indicà Joan Monjo, secretari general d'UM, paraules que foren ratificades pel president, Josep Melià.

Una plataforma?

Això no obstant, cada cop més es parla de la creació a Mallorca d'una plataforma regionalista. UM ho veu des de fora, però amb molt d'interès. Es reconeixen pocs contactes, però no es neguen. És el cas d'Antoni Rami i el seu grup a Calvià. Rami ha abandonat el PP i ha creat una nova formació municipalista després del seu sonat enfrontament amb el batle, Carlos Delgado. Monjo admet "xerrades", però res més. El president Melià és més mesurat: "S'han produït en l'àmbit local". Però per sota hi ha molts de moviments.

Dins UM també s'ha obervat que el grup de Guillem Ginard a Campos, escindits recentment d'UM, estan molt apagats. S'esperaven un apropament més direte cap a Font i cap a l'agrupació de sa Pobla d'aquest partit. Tanmateix, tot d'una han intuït que allà Ginard i la gent de Felanitx que pot estar a prop d'ell s'han trobat més depressió i pessimisme que alegria.

I el PP com reacciona davant aquests moviments? Militants propers a la vella guàrdia i a l'antiga presidenta Rosa Estaràs ho tenen clar: "Ja advertírem fa temps del que faria Carlos Delgado. Primer ha fingit un apropament a José Ramón Bauzá i ha aconseguit que el nou president fes públiques tesis molt dretanes, com és el cas de la llengua. Després, el farà quedar malament, l'enemistarà amb molta de gent important i el tirarà als peus dels cavalls. No és veritat que Bauzá i Delgado siguin la mateixa cosa. Delgado manipula Bauzá en interès propi i li ofega el seu espai. És Delgado qui empeny Bauzá a trencar amb Font", apunten.

"En el fons, és el mateix que va fer Carlos Delgado a Antoni Rami. Primer li va fer creure que era el seu successor a Calvià. El va utilitzar. Després l'ha deixat tirat". És dins aquesta conjuntura que la formació de Melià en pot sortir beneficiada. Si tots els descontents cristal·litzen en una plataforma regionalista, tard o d'hora s'hauran de trobar amb UM. De fet, Font i els que li donen suport, que són molts, sobretot a la Part Forana, saben que la supervivència política de tot el que representen passa per trencar amb un PP que no els escolta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per RT, fa mes de 13 anys
Ja m'agradaria, ja, que UM arribàs a ser el que és CIU a Catalunya...
Valoració:2menosmas
Per Jorge Campos, fa mes de 13 anys
Los de UM son como lo buitres que se aprovechan de la carroña para alimentarse, ahora ya le pueden cambiar el nombre del partito, P.C.I.E , partido de los corruptos e imputados extraviados ¡Que porquería!
Valoració:1menosmas
Per tolo, fa mes de 13 anys
En Font està bé allà on està, almenys així els morts no voten...
Valoració:1menosmas
Per De Guatemala a Guatepitjor, fa mes de 13 anys
Això sóna a mal acudit,
El dia que es sap a la fi què demana la fiscalia per als ex-presidents, d'UM, tenim aquest titular i notícia.
Tots plegats, polítics de dreta (més o menys "regionalista") i mitjans de comunicació.... us n'estau enriguent, dels mallorquins?
Valoració:-2menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 13 anys
Tant de bo UM es converteixi en la dreta del país que necessitam, es digui nacionalista o regionalista.
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente