algo de nubes
  • Màx: 13.32°
  • Mín: 7.77°
13°

Munar diu que l'acusació de Nadal “no és suficient” per implicar-la

El magistrat del cas Maquillatge dóna per tancada la instrucció sobre la peça que investiga la compra de Vídeo Ui una subvenció per 240.000 euros

La defensa de Maria Antònia Munar ha presentat recurs de reforma i subdiari d'apel·lació contra l'acte de la setmana passada del jutge Juan Ignacio Lope Sola amb relació al cas Maquillatge. En l'escrit, el misser Gabriel Garcias al·lega que la declaració de l'imputat Miquel Nadal que acusa Munar no és prova suficient per incriminar-la en el cas. L'al·legació assenyala que "el testimoni ofert no pot resultar suficient per atribuir a la meva representada cap tipus de participació en els fets investigats, i més si tenim en compte la jurisprudència del Tribunal Suprem i la del Constitucional respecte de les declaracions dels coimputats".

D'altra banda, l'escrit assenyala que "no pot sostenir que la declaració de Miquel Nadal pugui quedar confirmada, per la qual cosa també manifestaren Miquel Oliver, Luisa Almiñana, Rafael Rullán i Miquel Sard -socis i administradors de Video U i Studio Media- ja que aquests, a la vista de les declaracions, mai no parlaren amb Munar", sinó que totes les converses varen ser "en tot moment amb Nadal".

El jutge imputa, entre d'altres, l'expresidenta els presumptes delictes de prevaricació, malversació, negociacions prohibides, falsedat en document oficial i falsedat en document mercantil amb relació a la peça separada Temps d'Esport del cas Maquillatge. Aquesta secció investiga dues subvencions per 240.000 euros a les productores Vídeo U i Studio Media. També hi estan imputats Nadal i els socis i administradors de les productores, a més de l'exdirectora insular de Comunicació Margalida Sotomayor.

El jutge sosté que en els darrers mesos de 2004 Munar i Nadal, per un acort comú, decidiren adquirir participacions i controlar la productora Vídeo U. En canvi, el misser apunta que "aquest extrem ha estat negat" per l'expresidenta, qui dia 17 de març va manifestar que "no tenia cap relació directa, indirecta, ni circumstancial" amb Vídeo U.

El magistrat ha traslladat el document en qüestió al fiscal perquè, previsiblement, faci escrit d'acusació i sol·liciti l'abertura del judici oral.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.