nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

UPyD i Círculo Balear agraïren el gest i donaren suport al president del PP

Unión Progreso y Democracia i l'ultradretà Círculo Balear donaren suport al president del Partit Popular, José Ramón Bauzá, quan anuncià la seva intenció -hores després rectificà- de derogar la Llei de Normalització Lingüística.

El portaveu d'UPyD, Juan Luis Calbarro, atribuí a la seva formació "l'èxit" de la "conversió" lingüística del president del PP. Calbarro recordà que UPyD ha realitzat aquesta proposta des que es creà i assenyalà que el seu objectiu és "arrossegar" amb aquesta política tots els polítics de Balears perquè tornin "al terreny del sentit comú".

El Círculo Balear, per altra banda, expressà el seu agraïment al president del PP per comprometre's a derogar la Llei de Normalització Lingüística de 1986 si guanya les pròximes eleccions. El Círculo considera que la formació popular recull "la reivindicació de la majoria de la societat balear de poder recuperar la llibertat lingüística en àmbits tan importants com l'Administració o l'educació", on actualment s'està vulnerant per l'absoluta imposició del català".

El Círculo Balear resaltà que el PP "aposti decididament per la promoció i protecció de les modalitats lingüístiques de les Illes davant el català estàndard que acaba amb la nostra identitat línguística", explica el comunicat del Círculo Balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 13 anys
es per això, que com que les llengües han de ser mèrit i no obligació, que la proxima passa a fer per part de'n josera, serà la de demanar que es canvii el text de la constitució espanyola on diu que tot espanyol te el deure de coneixer la llengua castellana, i per tant demanarà que el text passi a dir que tot espanyol té el dret a coneixer la llengua castellana; m'equivoc sr.bauza?
Valoració:-2menosmas
Per jeroni, fa mes de 13 anys
Jo sóc mallorquí i vull parlar la meva llengua que no és altre que el MALLORQUÍ, la llengua dels meus avantpassats abans, que arribessin els invasors peninsulars
Valoració:0menosmas
Per Família nombrosa de votants, fa mes de 13 anys
Estaria molt bé, sí, que l'espanyol fos mèrit i no requisit...

Encara ens pensarem si el votam... aquest senyor...
Valoració:10menosmas
Per un que mai el votarà, fa mes de 13 anys
El president de PP balear no és va equivocar, sabia perfectament el que deia. Sabia que això no li restaria cap vot, al contrari, podria no ser que recuperàs els vots que algú pensava donar a UPyD. Els votants del PP són molt disciplinats i votaran al PP encara que hagin tengut un president corrupte o un govern ple de corruptes, o que ara tenguin un president que cada vegada que parla sigui per dir una bajanada.
Valoració:3menosmas
Per escarabat, fa mes de 13 anys
Però el senyor Bauzà no és hispanoparlant? M'ha paregut sentir-li dir a una emissora de televisió que la llengua ha de ser un mèrit i no un requisit. Que bé! Per fi l'espanyol serà sols un mèrit i no un requisit!
Valoració:15menosmas
Per Artanenc., fa mes de 13 anys
A Mallorca:
"Tants de caps, tants de barrets"
"Caaa,barret!"
"Te posaran un barret" (et murmuraran).
A S'Arracó encara hi ha "Ca sa barretera".

Got (tasso) es diu a Menorca i fins fa anys (el meu avi de nin) ho deien a Artà.
Aquest homonet no sap que es pesca.
Valoració:9menosmas
Per Pau C, fa mes de 13 anys
Aquestes dues entitats, centralistes i uniformodores, només desitgen veure aquesta terra com un apèndix de la capital madrilenya, exterminant qualsevol signe d'identitat pròpia. Si fos per ells promulgarien un nou Decret de Nova Planta que imposàs per sempre més el castellà i les constums castellanes, a unes illes que ells mai han deixat de veure com a colònia -por derecho de conquista, com va dir aquell indesitjable al que han donat el PN.
Valoració:26menosmas
Per votant amb independència de criteri, fa mes de 13 anys
Mallorquins que militau i votau pp:

Si sou sensibles a la situació delicada de la nostra llengua i la nostra cultura, si voleu conservar-les i voleu deixar-les com una herència viva als vostres fills i néts, NO consentiu que Bauçà/Delgado i la línia extremista castellanista dirigesqui la política del vostre partit. Si no hi podeu fer res, pensau que hi ha vida més enllà del pp. I de la bona!

Com a poble mereixem coses millors, molts millors. El pp tendrà molt poder a l'estat d'aquí poc temps, ara ja en té. Depèn molt de vosaltres a les illes Balears hi hagi protecció o destrucció del nostre patrimoni més estimat. És una responsabilitat que no podeu eludir.

No deixeu que polititzin el tema de la nostra llengua només per treure vots de la ignorància, de la incultura i del feixisme.

No a la utilització del tema de la nostra llengua en benefici electoral de CAP partit!
Valoració:21menosmas
Per MELCIOR RUSINÉS, fa mes de 13 anys
La llengua catalana és atacada a tot arreu. Hi ha un propósit ben definit de fer-la desaparéixer dels territoris on encara es parla. Genocidi ben orquestrat. Un dels arguments més fet servir és el de preservar les modalitats locals. Sr. Bauzà : que jo sàpiga "tassó" i "capell" són paraules ben catalanes i mallorquines, sinònimes d'altres més utillitzades actualment a Catalunya o altres llocs com "got" o "barret". Només des de la ignorància es poden dir disbarats tan grans. Aquest senyor que pretén ser President de Balears ha tengut mai a mà una gramàtica de la nostra llengua o ha llegit qualque llibre en aquest idioma ? Quina pena la presència d'indocumentats i illetrats entre la classe política i això per guanyar uns quants vots més entre els sectors forasters o desarrelats.
Valoració:22menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente