cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
18°

Cimera pressupostària

El president del Govern, Francesc Antich, es reuní ahir amb el líder del Bloc, Biel Barceló, per acabar de polir els darres aspectes del proper pressupost general de 2011. Una altra qüestió si aquest document s'acabarà presentant al Consell de Govern.

Els dos partits que formen l'Executiu -PSIB i Bloc- tenen ja quadrats en gran part els aspectes més importants del document esmentat. La intenció és tancar-ne els darrers serrells la setmana que ve. Cal remarcar que l'equip d'Antich iniciarà aviat negociacions amb Unió Mallorquina i el PP per mirar que, com a mínim, un d'ells se sumi a l'aval d'aquest pressupost, a fi de poder-lo presentar al Consell de Govern i que passi el tràngol de projecte de llei tot i tractar-se d'un Executiu en minoria. Si no s'aconsegueix l'acord, previsiblement amb UM, el més probable és que Antich comenci abans de novembre els tràmits per prorrogar el pressupost per mitjà d'un decret llei. La dificultat principal en la negociació són els increments fiscals, rebutjats tant per UM com pel PP.

En aquest sentit, i durant la roda de premsa posterior al Consell de Govern, la portaveu de l'Executiu, Joana Barceló, indicà que "els comptes es tancaran i es presentaran". "Altra cosa és que tinguin lloc els contactes necessaris per veure si l'aprovació és possible. En els pròxims dies o setmanes, ens haurem de plantejar i constatar si podem tirar endavant els pressupostos o hi cal una pròrroga".

La pròrroga

Barceló va afegir que la pròrroga "hauria de considerar la baixada pressupostària" i va deixar com a "missatge clar" que els 3.200 milions previstos per a 2011 "es faran efectius amb un pressupost nou o prorrogat".

La portaveu socialista insistí que "es treballa per presentar la proposta", que suposa un retallada del 5,4%, és a dir, 184 milions d'euros menys. Pel que fa a les inversions a les Illes, declarà que "malgrat l'esforç de contenció del dèficit (1,3%) i la rebaixa esperada, la xifra aproximada d'inversions a les Balears per a l'any 2011 és d'entorn de 900 milions d'euros, una quantitat important". "Parlam de 440 milions en recursos propis lligats a inversions", als quals s'han de sumar "454 milions provinent de les partides estatals", va afegir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.