muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El Govern atorga 3,7 milions als consells insulars per a serveis socials bàsics

L'objectiu dels ajuts és que tots els ciutadans de les illes tinguin cobertes les seves necessitats

El Consell de Govern ha aprovat en la seva reunió d'avui una subvenció de 3,7 milions d'euros per al Pla concertat de prestacions bàsiques de serveis socials dels consells insulars. Aquesta subvenció, que ve de fons de la Conselleria de Afers Socials del Govern i del Ministeri de Treball i Seguretat Social, s'ha repartit entre els quatre consells en funció de la població de 0-14 anys i de més de 65 anys de cada una de les illes. D'aquesta manera, el Consell de Mallorca podrà gestionar 2,9 milions d'euros; el de Menorca, 318.508 euros; el d'Eivissa, 432.645 euros i el de Formentera, 31.948 euros.

L'objectiu d'aquests ajuts és que tots els ciutadans de les illes, visquin on visquin, tinguin cobertes les seves necessitats bàsiques, segons ha explicat la portaveu del Govern, Joana Barceló, durant la roda de premsa posterior a la reunió setmanal de l'executiu autonòmic. Així mateix, els diners es destinaran a proporcionar el suport econòmic i d'assistència tècnica a les corporacions locals per al desenvolupament de les seves competències en matèria de serveis socials, i a consolidar i ampliar la xarxa bàsica de serveis socials municipals per atendre noves necessitats.

El nombre total d'usuaris d'aquest pla de prestacions bàsiques va ascendir a 55.702 persones el 2008, de les quals 41.323 van ser de Mallorca; 7.090 d'Eivissa; 6.832 de Menorca i 457 de Formentera. En l'encontre d'avui, també s'ha fet llum verda a la modificació dels estatuts de l'Escola d'Hosteleria de les Balears per la qual es canvia la composició del consell de direcció de la mateixa, per donar entrada en ell a la Universitat balear, la Conselleria d'Educació, sindicats i patronal.

A més, estableixen noves funcions a aquest òrgan de govern, encarregat del consorci de l'escola, com la d'aprovar inversions o despeses superiors a 18.000 euros no previstes en el pressupost i coordinar els estudis amb els de l'Escola de Turisme de la UIB. El tercer a l'últim dels acords aprovats avui en en reunió setmanal de l'executiu balear ha estat un conveni entre la Conselleria de Salud i el Consell d'Eivissa per un import de 9.800 euros per finançar campanyes per prevenir conductes de risc o addictives entre els joves.

"Es tracta d'aconseguir que els joves es responsabilitzin de les seves actuacions i que s'esforcin per portar una vida saludable", ha argumentat la portaveu del Govern, qui ha detallat que això es durà a terme mitjançant activitats i tallers a les escoles. Les temàtiques que s'93ordaran a les diferents campanyes i activitats van des del consum de droga, a l'educació sexual, l'alimentació, la igualtat, la violència de gènere, la formació en primers ajuts i l'adquisició de nous coneixements. Alhora, Conselleria i Consell tractaran de potenciar la seva coordinació i unificar criteris dins de l'àmbit de promoció de la salut en general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.