algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Educació fa costat a la directora de l'escola de Son Caliu

La direcció s'equivocà en un formalisme legal a l'hora de votar la reforma, en la qual s'escuden ara els pares

La Conselleria d'Educació considera que "a hores d'ara no hi ha motius" per fer dimitir Maria Morell, directora de l'escola Son Caliu.
Morell rep així un suport implícit de l'Administració. Tot i així, la directora general d'Ordenació i Inspecció, Maria Gener, matisa que "sí es produí una errada per part de la direcció del centre", que ha conduït a la polèmica.
Es tracta del formalisme amb el qual el Consell Escolar aprovà la reforma del projecte educatiu de l'escola. Es pretenia impartir l'assignatura de matemàtiques en català a tots els cursos i no, com fins ara, que des de tercer de Primària s'oferia en castellà.
En la reunió de l'òrgan, abans de començar el curs escolar, més del 66% dels assistents donaren el vistiplau a la reforma. Així que l'equip directiu comanà els llibres de text de matemàtiques en català i procedí a impartir l'assignatura en aquesta llengua. "Tanmateix, la llei demana que siguin 2/3 del total de membres del Consell Escolar els que aprovin la modificació, i no dels assistents", alerta Maria Gener.

L'informe, al setembre
De fet, un veterà inspector de la Conselleria d'Educació impugnà l'acord i emeté un informe que adverteix de l'errada legal que suposava el criteri dels dos terços. Llavors Conselleria es posà en contacte amb l'equip encapçalat per Maria Morell per advertir-lo que l'acord del Consell era 'nul' legalment.
L'equip directiu rectificà i optà per posposar temporalment l'aplicació de la reforma. Per tant, des del 13 de setembre, dia de la inauguració del curs acadèmic, les matemàtiques s'han impartit en llengua castellana.
Ara bé, els llibres de text de l'assignatura havien estat comanats abans que fessin rectificar la direcció. D'aquí ve una altra part de la polèmica: molts pares compraren el material didàctic en català. Si bé alguns exemplars es pogueren retornar per adquirir-ne els equivalents en castellà, no ha estat possible amb tots, ja que alguns estaven ratxats.
Tot i així, un grup de pares, alguns vinculats a l'AMPA del centre, insisteix a engegar la directora, que rectificà en el seu moment. Per això, han iniciat una campanya de recollida de firmes per demanar-ne la dimissió.
Diversos d'aquests progenitors es posaren ahir en contacte amb dBalears i asseguraren que el motiu central de la protesta són les formes de la direcció. "La posició dels pares dirigeix la crítica al procediment que s'ha seguit per a la modificació del projecte lingüístic i no al contingut. No s'ha donat opció de plantejar una negociació amb el corresponent temps i dedicació", explicà un d'ells.
Ahir mateix mantingueren una tensa reunió amb l'equip directiu per tractar el tema a l'escola.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.