algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Pels pares de Son Caliu, la polèmica no és lingüística

L'AMPA de Son Caliu dóna a entendre que el conflicte al centre va més enllà de l'ús del català a l'educació, mentre que la Direcció de Política Lingüística crida a la calma

45584
Façana de l'escola de Son Caliu, al nucli calvianer de Palmanova. | Miquel Àngel Canals

Els pares de l'escola Son Caliu, agrupats a l'AMPA del centre, volgueren desmentir que el conflicte que viu el centre tingui el català com a leitmotiv. En una breu comunicació mantinguda ahir amb aquest diari, l'AMPA assegurà: "Només volem aclarir que això no és una qüestió de la llengua". A més a més, confirmen que exhauriran "totes les vies administratives" fins assolir el seus objectius.

La darrera aturada d'aquestes "vies" podria ser la reunió que una delegació dels pares mantindrà amb la Conselleria d'Educació. La cita, segons ha confirmat l'Administració, tindrà lloc dins aquest mes d'octubre.

Pares descontents

Per altra banda, un altre sector dels progenitors s'ha unit a l'anomenat Grup de pares descontents. Aquest col·lectiu assegura que tan sols 17 pares donen suport al projecte lingüístic del centre, mentre que gairebé n'hi ha 200 que signaren a favor de la destitució de la directora, Maria Morell.

A més a més, destaquen que els nins de Son Caliu adquireixen un coneixement de tan sols "el 80% de la resta d'escoles de Catalunya o les Balears". També asseguren que "la majoria els estudiants van a classes particulars durant tot l'any i ni tan sols així saben quants rius hi ha a l'Estat". I en línies generals, denuncien que la gestió del centre "és un desastre".

Continuen els suports

Tot i així, la polèmica en torn de l'escola de Son Caliu continua suscitant suports cap a la direcció del centre. Margalida Tous, directora general de Política Lingüística, féu ahir una crida a la calma tots els implicats. Tous també assegurà que la direcció del centre té el seu suport per implementar "correctament" el projecte lingüístic.

Iniciativa d'Esquerres (IdE) també fa costat a la docent Maria Morell i recordà que "el senyor Carlos Delgado ha continuat sense complexes en la seva política contra el català".

Círculo Balear i UPyD, a la defensa de l'inspector

L'entitat Círculo balear sortí ahir en defensa de l'inspector d'Educació Juan Jiménez. El seu president, Jorge Campos, assegurà que és víctima "de l'assetjament dels catalanistes". Campos cita PSM i UM, però també l'OCB i l'STEI-i, com els culpables. Fa especial èmfasi en l'STEI-i, de la quale critica que "l'haguem de subvencionar entre tots".

Paral·lelament, UPyD també sortí en defensa del grup crític de pares de Son Caliu, als quals mostra la seva solidaritat. UPyD critica "la imposició del català" que es pretén assolir a Son Caliu. I qualifica així a la Junta Directiva del centre: "En el millors dels casos demostra la seva ignorància; i en el pitjor, la tendència a maniobrar de manera il·legal".

Segons la UPyD, "no es tracta d'una guerra contra la llengua catalana, que tan sols existeix en la imaginació dels que assumeixen acríticament la ideologia nacionalista".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per xaume, fa mes de 13 anys
Esclar, lo que tenen aquests pares no és un problema lingüìstic, sinò cultural. Allà on no n'hi ha que no en cerquin......
Valoració:3menosmas
Per pepus, fa mes de 13 anys
Aquest inspector està a tots els saraos lingüístics. Quin quefer, senyor!
Valoració:4menosmas
Per no a l'apartheid: català a l'escola per a tothom, fa mes de 13 anys
Per què hi ha mallorquins de soca-rel en contra del català a l'escola?
Molt senzill: per dominar la part de la població ignorant i castellanoparlant. Volen que el català només es transmeti per via familiar per tenir avantatge damunt les famílies que han vengut de fora, perquè no es puguin integrar mai i sempre visquin en guetos marginals i facin les feines més baixes i mal pagades de la societat.
Valoració:9menosmas
Per iguals en deures, iguals en drets, fa mes de 13 anys
Hi ha "pares" de la "libertad lingüística" i dels "derechos individuales" que el que volen és que siguin els fills dels ALTRES els monolingües en espanyol que vagin provocant la mort del català per desús. Naturalment, els seus propis fills sí que els volen ben bilingües perquè sempre entenguin perfectament el que es diu i s'escriu d'ells, tant en castellà com en català, per poder defensar bé els seus interessos en tot moment.

Forasters de bona fe, sempre que qualcú us animi a defensar la "libertad lingüística", preguntau-li a la cara si vol que els seus fills no sàpiguen català o si el que vol és que siguin els vostres, només, els ignorants i manipulables que només saben castellà.
Valoració:2menosmas
Per apa tira, fa mes de 13 anys
normai...que? si comencem a parlar de subvencions,no acabariem mai....quans diners reben els intituts Cervantes?. La FAES d´Aznar,la funació politica que reb mes diners....i així podriem continuar fins demà.
Valoració:2menosmas
Per madre de son caliu, fa mes de 13 anys
Jo porto als meus fills a l'escola de Son *caliu, un cursa 6º i un altre 3ºpuc assegurar que els meus fills no van a repàs i que el seu nivell és tan bé com el de qualsevol col·legi de Palma o *Calviá, conec a la directora i l'hi he dit a la cara moltes vegades el que m'agrada de la seva gestió i el que no, mai he tingut problemes personals amb l'adreça del centre i si he tingut alguna cosa que aclarir respecte a l'educació dels meus fills ho he fet amb els seus professors i ells s'han encarregat, sempre hi haurà docents que ens agradin més o menys, però ja estic farta de *sentirr parlar del nivell d'una escola a qui no té ni idea, són nens que cursen primària que *quereis que sàpiguen, per cert jo li he nomenat alguns *rios i els ha sabut,per favor no doneu tanta mala fama a Son *Caliu, per que no la té.

MADRE DE SON CALIU
Valoració:12menosmas
Per Francesc, fa mes de 13 anys
"Pels pares de Son Caliu, la polèmica no és lingüística"

Molt bé, així ja ho poden fer en la llengua pròpia de Calvià, el català :)

El que sigui que motiva el conflicte, que ho expliquin i ja se'n parlarà ;)

Ah, que menteixen?

Que parlin clar els analfabets catalanofòbics que fan apologia de la ignorància. Si volen guerra, si volen emprar els seus fills com a arma política, si volen que l'escola pública criï analfabets, que parlin clar d'una vegada.
Valoració:10menosmas
Per Miquel de la Rel, fa mes de 13 anys
Diccionari de l'Institut d'Estudis Catalans

arruix

interj. [LC] [AGR] Expressió usada per a allunyar l'aviram, els coloms, etc.

Ah, i hi ha una cançó collonuda d'en Biel Majoral que a tots els blaveros que habitau Mallorca i passejau l'encefalograma submís vos encaixa com un gua
http://www.goear.com/listen/f5e472b/qu%C3%A8-t%C3%A9-aquesta-terra-nostra-biel-majoral
Arruix!!
Valoració:8menosmas
Per Miquel de la Rel, fa mes de 13 anys
Diccionari català-valencià-balear
3. ARRUIX interj.
per engegar o fer fugir qualcú; cast. zape!, fuera!, largo! Y axí, quant los miren, los dien: arruix!, Proc. Olives 2051. Arruix! arruix! grans belitres, Alcover Cont. 533.
Fon.: É™rúʃ (Empordà, Barc., Mall.).

Ostres, clar, els blaveros no sabeu ni què és un diccionari! És una cosa feta de paper dividida en parts que s'anomenen pàgines. Hi ha diccionaris i llibres. Mirau d'obrir-ne qualcun de tant en tant i per ventura, d'aquí un parell d'anys, direu coses amb sentit.
Valoració:11menosmas
Per talita, fa mes de 13 anys
Si els pares no estan contents que els canviïn d'escola! Jo hi he fet feina i reconec que el pitjor de l'escola és l'estil de pares que hi ha. Si per ells és més important el fet de conèixer els "rios de España" que ser persones competents i tolerants, idò que vagin a un altre tipus d'escola!
Valoració:15menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente