algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PSIB lloa l'“obsessió” del Govern pel turisme i les inversions milionàries

El portaveu del PSIB-PSOE, Antoni Diéguez, ha lloat avui que les "principals obsessions" del Govern en la present legislatura siguin potenciar el turisme com a eix de l'economia balear i la inversió pública realitzada a les illes de fins a 3.000 milions d'euros, el major esforç en la història de les Balears.

En ocasió del Debat de la Comunitat, Diéguez ha valorat de manera molt positiva la gestió de l'Executiu autonòmic presidit per Francesc Antich, però ha volgut començar la seva intervenció amb la denúncia de la corrupció durant la passada legislatura, amb el govern autonòmic del PP.

L'ús il·legal dels diners dels ciutadans ha suposat, segons el diputat socialista, que la política estigui "deshonrada", i és necessari "reaccionar".

Per això, en aquests moments hi ha fins a quatre lleis en tramitació parlamentària impulsades pel Govern en el que ha qualificat com la "major ofensiva" contra la corrupció que mai no s'hagi posat en marxa en la història autonòmica.

Al terreny econòmic, Diéguez ha tirat a la cara al PP que durant la passada legislatura "va fer de la construcció" el motor de l'economia de les illes, apostant per la "bombolla immobiliària" i el "cavall equivocat".

En contraposició, l'Executiu presidit pel PSIB-PSOE ha tornat a "confiar" en el turisme i en la seva potenciació mitjançant un suport "eficaç" de l'Administració pública. Exemple d'això és el Pla Renove de modernització d'hotels o el projecte de reforma de la Platja de Palma.

També ha tirat per cara a la bancada popular que es negui a recolzar els pressuposts autonòmics de 2011 amb la premissa que no s'apugin els impostos. Tanmateix, ha postil·lat, aquesta és la política que es practica en els ajuntaments "populars", com el de Marratxí, on el seu batle és el president i candidat del PP a la presidència de Balears, José Ramón Bauzá.

Malgrat que s'està "a les portes" de la recuperació econòmica, el portaveu del PSIB-PSOE li ha retret al PP la seva actitud de "quant pitjor li vagi als ciutadans, millor els anirà a ells" en les pròximes eleccions.

De manera especial, ha destacat de la gestió d'Antich no el "fer òperes al mig del mar", tal com va pretendre al seu dia l'expresident Jaume Matas, sinó que el diàleg hagi estat el sistema per a la resolució de conflictes, així com la "transparència" en el seu treball perquè "la paraula política s'escrigui amb majúscules".

Com a exemple del tarannà de diàleg d'Antich, el diputat socialista ha recordat la firma d'aquesta legislatura del Pacte per la Competitivitat amb els agents econòmics i socials amb l'objectiu d'impulsar l'economia.

"Gràcies senyor president, bon treball," ha conclòs el veterà polític socialista, que com en altres ocasions s'ha servit dels clàssics de la història política per enarborar el seu discurs; el dia d'avui li ha tocat el torn al polític i prestigiós orador grec Pericles, del segle V abans de Crist.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.