algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Pel PP, “Antich està acabat” i UM diu que just fa promeses

El Bloc critica que el president deixi de banda en el discurs d'obertura del debat de l'estat de l'autonomia el finançament estatal “injust” per a les Balears

46036
Les files del PP, avui a la sessió del Debat de Política General. | Ferran Aguiló - N. Sobrino.

El discurs del president, que obrí ahir el debat de política general de la Comunitat, no convencé l'oposició. De fet, el portaveu del PP al Parlament, Antoni Pastor, afirmà, després d'escoltar-lo, que "Antich està acabat" i "esgotat". El president dels populars, José Ramón Bauzá, anà més enllà i declarà que Francesc Antich viu allunyat de la realitat, "al país de les meravelles". Per la seva banda, el líder d'UM, Josep Melià, indicà que el parlament semblava més propi del primer any de legislatura, que era ple de promeses i projectes de futur, com si començàs el mandat en lloc d'acabar-lo.
Per Pastor, la intervenció del president fou decebedora i "totalment allunyada de la realitat". A més, el portaveu parlamentari criticà que Antich hagués parlat de projectes que havia començat el Govern popular, com l'hospital de Son Espases, el gasoducte, les noves residències per a gent gran i els centres de salut. Bauzá insistí que Antich no coneix la realitat: "Un polític que no sap què passa al carrer no pot ser mai un bon servidor". Així mateix, afegí que les mesures que havia presentat el president són les mateixes que sent d'ençà de fa tres anys però amb altres noms.
Melià digué, en el mateix sentit, que esperava que Antich intentàs explicar més les coses que havia fet el seu govern ara que falten pocs mesos per a les eleccions. Esperava que el president comentàs més coses fetes "i no tants compromisos, molts dels quals encara estan pendents". "Fa tres anys i mig que fa voltes a la sínia", destacà.
El portaveu del Bloc, Biel Barceló, valorà molt positivament la "repassada exhaustiva" de les actuacions i inversions del Govern en el discurs d'Antich. Amb tot, criticà que no hagués dit res del finançament estatal, "absolutament injust i insolidari" de les Balears en comparació amb el de la resta de comunitats. També es queixà que el president no hagués parlat de les polítiques de José Luis Rodríguez Zapatero que perjudiquen l'Arxipèlag, com la reforma laboral i les mesures contra el dèficit, que fan pagar a les Illes i afecten l'educació, la sanitat i els serveis socials. A més, tot i que acceptà que la corrupció "ha minat la credibilitat política", recordà a Antich que "té noms i llinatges molt concrets i d'uns partits polítics molt concrets". Per això, assenyalà, el president no hauria de caure a posar totes les formacions "al mateix sac", perquè no tots els polítics són iguals.
El portaveu del PSIB, Antoni Diéguez, indicà que el discurs del president havia estat de "mans plenes" davant la "cadira buida" de Bauzá, que no és diputat i no participarà en el debat de demà. La diputada d'Eivissa pel Canvi, Esperança Marí, també lloà el parlament d'Antich, perquè havia estat "moderat, ponderat, amb seny i realisme".
Per part seva, Josep Mayans, d'AIPF, criticà que el discurs d'Antich no incloïa solucions ni "plans concrets" per afrontar la crisi i es queixà que no hagués parlat d'agriculutura, ramaderia, pesca i medi ambient.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
El problema més greu és que, darrera aquest govern acabat, hi ha un govern de dràcules preparat...
I és un problema de tots, això.

Valoració:2menosmas
Per tolo, fa mes de 13 anys
Corruppastor dixit
Valoració:-2menosmas
Per RT, fa mes de 13 anys
El president del pp a les Illes Balears i Pitiüses no és diputat al Parlament i, per tant, no pot intervenir en els debats, de manera que no sabrem mai les seves opinions polítiques respecte d'aquest debat en seu parlamentària.
Valoració:6menosmas
Per meravellat!, fa mes de 13 anys
En Bauzà ha assistit al Parlament. Molt bé Bauzá i això ho pagam tots els marratxiners. Dedicació exclusiva. 60.000 euros anuals per esser Balle de Marratxí. Doblers que paguen els ciutadans i ciutadans de Marratxí i dels que s'en beneficia el PP de Balears. Idò! Això si que ho és una meravella!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente