algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Nova sessió d'interrogatoris dins el cas Ibatur

Compareixen avui, davant el jutge, una imputada i dos testimonis en relació al càtering que assistia a fires on participava l'institut

Una imputada que va col·laborar a l'elaboració del càtering de les fires nacionals i internacionals a les quals assistia el Govern durant la passada legislatura, Francisca Jaume, ha afirmat davant el jutge que instrueix el cas Ibatur que mai no va viatjar a aquests esdeveniments i que per les tasques que va dur a terme mai ha percebut cap ingrés de l'Institut Balear de Turisme, sinó que qui cobrava i acudia a les mostres era el seu marit, Kamal Dorai, que d'acord amb les investigacions va resultar adjudicatari de forma irregular de la coordinació del càtering.

En la seva declaració davant el titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, que ha reprès així els interrogatoris d'aquesta complexa causa judicial, Jaume ha negat haver mantingut una relació laboral amb l'Ibatur, en assegurar que la seva col·laboració es limitava a ajudar Dorai amb la compra de productes mallorquins per a després dur-los a les fires, segons han informat fonts jurídiques.

La imputada, assistida pel lletrat Agustín Aguiló, ha recordat que va iniciar aquesta col·laboració després que al seu marit li oferissin treballar per a l'Ibatur. Tanmateix, en relació amb tres factures que aquest li va donar per firmar i percebre per elles 6.000 euros anuals, ha assegurat que mai no va associar aquestes quantitats a la seva col·laboració.

Sobre la contractació de Dorai, els investigadors postulen que aquest expedient va ser negociat sense publicitat i adjudicat per endavant per un import anual de 27.500 euros per coordinar el servei de càtering. És més, un informe de la Direcció Superior de Policia, inclòs a l'extens sumari del cas Ibatur, assenyala que, a més d'aquest negocis -que va ser prorrogat de 2005 a 2007 per 30.000 euros anuals-, Dorai va ser adjudicatari de dos contractes menors per un total de 4.361 euros per serveis presumptivament no realitzats.

Fins i tot l'exedil del PP a Lloseta, Felip Ferré, va arribar a afirmar en dependències policials com imputat que "l'únic que feia Dorai era posar galletes d'Inca amb sobrassada i formatge de Maó".

Aquest mateix dia estan fixades les compareixences d'una empleada de l'Ibatur, Concepción M., així com de l'ex productora de l'empresa Espiral, Patricia Concepción N., totes dues com a testimonis segons consta en la providència emesa pel magistrat, a la qual va tenir accés Europa Press i en què hi ha previstes un total de 17 compareixences (sis imputats i onze testimonis) durant la primera quinzena d'octubre.

Mentrestant, també aquesta setmana, concretament divendres, estan citats com a testimonis una administrativa de Espiral, l'administrador mancomunat de l'empresa Mincer, i el propietari de la mercantil Di7.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.