nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

El nou Son Bordoy tindrà 500 pisos econòmics

El Govern aprova una nova exposició pública per al projecte, que s'ha millorat reduint l'impacte i amb més connexions, zona verda i equipaments. S'oferiran llars a 75.000 euros

El projecte més ambiciós per fer habitatges a preus assequibles a Palma comença a caminar. El Consell de Govern aprovà ahir sotmetre novament a exposició pública el projecte urbanístic de Son Bordoy, que s'aturà fa més de mig any per l'oposició que generà el seu impacte. Ara, amb la participació d'entitats veïnals, s'ha transformat el projecte per minvar-ne l'impacte, garantir més espais públics i equipaments socials i millorar les connexions. A la zona situada entre el barri del Molinar i l'autopista de Llevant es preveuen construir 750 habitatges, 250 lliures i 500 de protecció oficial o a preu taxat que s'oferiran a partir de 75.000 euros.

El president Francesc Antich fou l'encarregat de presentar aquesta iniciativa, la "més ambiciosa" en matèria d'habitatge social. El cap de l'Executiu recalcà que mentre que amb el Pacte hi ha una política d'habitatge que permet oferir pisos a preus assequibles per als joves, amb el PP no hi havia cap política i campava "l'especulació" al voltant de Palma. A més, defensà que l'actuació contribuirà a la reactivació econòmica i del sector de la construcció, el més afectat per la crisi. Suposarà una inversió privada de 200 milions per part de la promotora Nuevo Son Bordoy i crearà 2.500 llocs de feina.

El projecte que es presentà ahir permetrà oferir habitatges a un preu taxat de 1.819 euros el metre quadrat, els més baixos del Pla estatal d'habitatge, per a gent que guanyi menys de 45.000 euros a l'any i no tingui pis en propietat. Els de 50 metres quadrats, per exemple, costaran 75.000 euros. La nova proposta, a més, inclou nombroses diferències respecte de la que es va aturar fa mig any. Millora les connexions del barri del Molinar, amb un nou nus de comunicació entre l'autopista i el carrer de Llucmajor, un nou accés des de l'autopista i una via de circumvalació de quatre carrils entre les dues vies.

A més, es preveu la reserva de sòl per construir i adecuar nous equipaments socials, escolars i esportius, tal com demanaven les entitats del barri. S'han agrupat totes les zones verdes i es crea un gran parc públic d'uns 14.000 metres quadrats, tres vegades la plaça Major de Palma. Es redueixen les altures i on n'hi havia set, ara hi haurà planta baixa i tres pisos o planta baixa i quatre pisos. S'eliminen 100 habitatges respecte de la proposta inicial i es projecta la mateixa densitat d'habitatges que hi ha al barri, 66 cases per hectàrea. S'eliminen els blocs oberts enmig del parc i es canvien per illetes de cases tancades amb espais interiors per als habitatges. Es dóna continuïtat a la trama urbana del Molinar, donant sortida als carrers existents i es crea un eix cívic de nord a sud que es proposa fins al mar. També es redueixen a la meitat l'ús de locals de negoci per a petites i mitjanes superfícies. Es preveu un centre comercial devora l'autopista.

El projecte sortirà a exposició pública durant un mes perquè tothom hi pugui presentar al·legacions i, un pic s'aprovi de manera definitiva, la promotora privada que l'impulsa tindrà sis mesos per presentar el projecte d'urbanització, que el Govern haurà d'aprovar perquè després de l'estiu que ve es puguin iniciar les obres.
El conseller d'Habitatge, Jaume Carbonero, afirmà que li agradava tant el projecte urbanístic que ell hi aniria a viure.

El GOB ho critica
El GOB, en canvi, no pensa igual. L'entitat acusà de "mentider" Antich i li recordà que es va comprometre a "no urbanitzar ni un pam més de territori". Per als ecologistes, el president no "prioritza la preservació del territori per davant d'interessos econòmics de lobbies de pressió".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per JOAN, fa mes de 13 anys
ÉS UNA VERGONYA QUE ENCARA S'HAGI D'URBANITZAR MÉS A L'ENTRN DE PALMA QUAN SE SAP QUE HI HA MOLTS D'HABITATGES BUITS. AIXÒ NO ÉS UNA POLÍTICA D'ESQUERRES SINÓ DE DRETES PURA.
Valoració:-3menosmas
Per Robin Hood, fa mes de 13 anys
Estic indignat amb el PSOE i n'Antich. Esper que els càrrecs del Bloc, els deixin. Ens varem haver de mejar Son Espases, després la façana marítima amb el Palau de Congressos, darrerament es fan "trajes" a mida als hotelers de la Platja de Palma, i ara Son Bordoy. I QUÈ MÉS SENYOR ANTICH? NO ERA AIXÒ, COMPANYS, NO ERA AIXÒ, pel que vos vàrem votar.
De solars, urbanitzacions sense acabar i pisos buits n'hi ha molts Senyor Antich i Senyor Carbonero.
Perdreu les eleccions no perquè el GOB hagi posat bloquets davant el Consolat de Mar. Les perdreu, perquè així no es governa.
Ben bé el Senyor Carbonero i el Senyor Antich deuen tenir un lloc en el proper govern del PP.
Valoració:6menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
Política del "vot express"
Valoració:3menosmas
Per Leónidas Breznev, fa mes de 13 anys
El depredador Carbonero ha de dimitir immediatament !
Valoració:2menosmas
Per Cristòfol Riera, fa mes de 13 anys
Son Bordoi o Son Bordoll!!!!, però mai Bordoy.
Els llinatges són una cosa (i depèn de cadascú normativitzar-lo o no) i l'altra són els topònims, que han de seguir les normes. En català una "y" no és possible en aquest cas.
Valoració:17menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys
Amb 200 milions de euros se pot fer altre cosa, segons el projecte cada habitatge sortirà a 266.000 euros, això ès massa, qualcú ha de pagar la diferència.
El projecte se pot fer a qualsevol illa de cases, que estigui dins un polígon entre Manuel Azaña i Ronda de Ponent, que no passi de dos kilometros de la plaça de Cort. Se trien illes de cases amb edificis vells que tenguin edificis de més de 50 anys. Una illa de cases sol tenir uns 5.000 m2, cada habitatge ha de tenir almanco un aparcament millor si en té dos. Cada illa de cases tendria una clastra interior de uns 2000 a 3000 m2, edificis de tres pisos, la planta baixa per locals, i si la clastra no basta per els aparcaments se pot utilitzar la planta baixa o se pot construir aparcaments soterranis. Cada illa podria tenir uns 60 a 80 habitatges. No se ha de permetre habitatges a la planta baixa ni soterrani. Seria com un pla "Renove" de illes de cases. Les illes de cases que estan a extra-radio a mesura que se abandonen se poden esbucar. Els valor dels locals podria compensar les diferència de les expropiacions i crec que se podrien construir 1.500 habitatges en lloc de 750 habitatges amb 200 milions de euros.
Valoració:15menosmas
Per Lucas, fa mes de 13 anys
Cuando pierdan las próximas elecciones y entre el PP, se sabrá todo, por que seguramente dejarán pistas, papeles y demás, que los nuevos políticos encontrarán. Entonces se sabrá la insistencia de urbanizar Son Bordoy.
Valoració:0menosmas
Per joan, fa mes de 13 anys
a més de mentiders (el psoe en campanya deia que prou de ciment a balears) la insistència en son bordoy fa un tufillo a pelotasso que hauria de posar en alerta a la fiscalia.
això durà cua !!!
Valoració:28menosmas
Per unitat de cures intensives, fa mes de 13 anys
La qüestió és que ara els psociatEs cerquen vots ràpid i corrents...

Què diuen els del Molinar? N'estan contents de "rebre" aquest allau de votants psociates baratets de preu?
Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 13 anys
Passarà igual que els pisos del polígon i altres de protecció oficial de la Comunitat que fent chanchullos una família va obtenir 3 pisos, els va llogar i ara les ha venut, especulació, dura i pura.
Això es tirar el mercat dels lloguers per enterra, tindrem més pisos buits, un mercat ja saturat i ara més, Sr. Antich vosté i els seus suposo que varen suspendre l'assignatura de economía política o copiaren. Si tenc el meu pis buit sense llogueter hauré igualment pagar les despeses i els impostos per pagar les seves animalades igual que Son Banya subvencionan a gent que té xalets i cotxos d'alta gama, nosaltres a currar.
Quin collons, a veure si quatre anys més a l'oposició ho fa reflexionar.
Vaig creure amb vosté, peró al final una guarda de cantamañanas, ha perdut el temps polític per poder arrasar a les properes.
Valoració:30menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente