algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
15°

No descarten EU i Entesa a la coalició

El coordinador d'Iniciativa, David Abril, no n'exclou ERC i diu que no està decidit que el PSM lideri la llista de Cort

David Abril, coordinador d'Iniciativa d'Esquerres, assegurà ahir que encara és factible integrar Entesa per Mallorca a la nova coalició amb el PSM. Fins i tot no descartà que Esquerra Republicana i Esquerra Unida -de la qual s'escindiren- formin part del tiquet electoral.

En qualsevol cas, hi matisà que no podrà ser sota la mateixa fórmula del Bloc emprada l'any 2007. També assegurà que encara no està decidit que sigui el PSM qui encapçali la llista de Cort, perquè el nom de Fina Santiago -i fins i tot d'algun candidat verd- sona amb insistència.

Fusió per novembre
Mentrestant, Iniciativa d'Esquerres i Els Verds enllesteixen ja la seva fusió. El punt final serà l'"assemblea constituent" del proper 6 de novembre. Al conclave hi assistirà el promotor d'EQUO i expresident de Greenpeace, Juantxo López de Uralde, com tanmbé l'eurodiputat d'ICV Raül Romeva. Tots dos són, d'alguna manera, els referents polítics estatals d'Els Verds i dels escindits d'Esquerra Unida, respectivament.

No debades, el sector d'Els Verds té interès a mantenir contactes amb la iniciativa per fusionar tot l'espectre ecologista estatal, cosa que el mateix Juantxo López impulsa. Iniciativa d'Esquerres, en canvi, es troba enquadrada en l'àmbit peninsular a Espacio Plural. Hi figuren Iniciativa per Catalunya, la Chunta Aragonesista, Nueva Canarias i altres escissions d'Esquerra Unida.

De tota manera, el coordinador d'Els Verds, Toni Seguí, i el d'Iniciativa d'Esquerres, David Abril, presentaren ahir el "full de ruta" del procés de convergència d'ambdues entitats. De moment, es desconeix el nom que rebrà la futura formació. Tanmateix, els partits han habilitat un espai per formular propostes i votar per las més adequada a la web http://elsverds.iniciativa-esquerres.org. Ara per ara, una de les possibilitats és Iniciativa Verda d'Esquerres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Adéu PSM, fa mes de 13 anys
Pau, no cal en Goebbels, el dia a dia del PSM demostra com són, i tu com més parles també
Valoració:4menosmas
Per Pau Genestra, fa mes de 13 anys
A gent com el del comentari anterior, em refereixo, escampant els seus prejudicis des de l'anonimat, sense aportar cap bri d'esperança.
Sort que son pocs, malgrat repeteixin el seu desencís un cop, i un altre, i un altre, i un altre, i un altre... fent servir l'ideari d'en Goebbels de que una mentida repetida mil vegades es converteix en una veritat.
Valoració:-3menosmas
Per Desbloquejat, fa mes de 13 anys
Gràcies Pau per tanta transparència. "Només el PSM pot defensar aquesta terra". A jo m'ha quedat clar: sou l'hòstia i els altres som una merda de ca. Idò vos ho podeu confitar tot: l'ego, els fracassos, les paraules grandiloqüents, les cadires i l'odi.

Ja te dic, tanta prepotència només duu a un lloc: Bauzá, Delgado, Rodríguez & Co. Una llàstima.
Valoració:8menosmas
Per Adéu PSM, fa mes de 13 anys
Pau, tu si que en tens un de bo de tèl d'odi, se't veu de massa lluny, i és el símptoma de tot el que fa anys que fa malament el PSM. El desastre absolut cada dia és més proper i enlloc de reaccionar encara renyau als altres. Típic sampolisme, típic PSM...
Valoració:0menosmas
Per Pau Genestra, fa mes de 13 anys
Quan els ressentits perdin el tel d'odi que els hi emboira els ulls, podran veure que només el PSM pot defensar aquesta terra. I tan sols ho podrà fer si "te les cadires" des de on poder fer-ho.
Si n'hi ha que tenen rancúnies personals, que no ho facin pagar al país atacant al col·lectiu del PSM i desmotivant al nacionalisme.
Valoració:-7menosmas
Per rafa, fa mes de 13 anys
el circo de los payasos esta abierto para todo el mundo!!
Valoració:-7menosmas
Per Tanmateix no governaran, fa mes de 13 anys
La vaga general del passat dimecres ha sentenciat al PSOE, que ja havia perdut percentatge en les seves expectatives de vot per les seves mancances en la superació de la crisi econòmica i de les retallades socials. Els efectes de la protesta dels sindicats contra la reforma laboral dirigeixen als socialistes a un dels seus pitjors resultats electorals. El seu desavantatge respecte al PP en estimació de vot és de 14,5 punts percentuals, segons l'enquesta de Metroscopia . El sondeig va ser realitzat dijous passat, just a l'endemà de la vaga, fet que els responsables del sondeig consideren determinant. I és aquesta perspectiva la qual explica que el PSOE es trobi en aquest moment amb un 28,5% en estimació de vot, després d'una caiguda de 4,5 punts percentuals en un mes .
Valoració:2menosmas
Per Antípolis, fa mes de 13 anys
Si allò que volen és tenir cadires que fitxin a Belén Esteban. No és pitjor que tot´el cirs parlamentari que patim.
Valoració:3menosmas
Per Bloc - quejat, fa mes de 13 anys
N'Abril ha tornat sord, o se fa el suec. El PSM no vol a Entesa i ERC al nou bloc (versió salvacadires 2), així que ja sap què pot fer amb el seu full de ruta: menjar-se'l amb patates.

Apost per una coalició ERC-Entesa, a mem si arrepleguen els vots suficients com per enviar a cinquanta pessemeros a nes "paro obrer".
Valoració:9menosmas
Per Madò Margalida, fa mes de 13 anys
Estic ben segur que tota aquesta tropa, anirà plegada a les eleccions. Es vera que entre ells no es poden veure, però lo més important és treure diputats, consellers, regidors i tocar poder. Els càrrecs és lo que importa, això va davant a qualsevol ideologia." La pela és la pela"
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente