algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

El Bloc vol que despengin els retrats dels corruptes

Du una iniciativa al Parlament perquè retirin els reconeixements de polítics sentenciats. Podria afectar Matas i Munar si els condemnassin

118260
La iniciativa del Bloc podria modificar la galeria dels presidents del Consolat de la Mar. | Joan Riera - Arxiu

El Bloc no vol que els polítics condemnats per corrupció tinguin un retrat penjat a la institució respectiva ni que continuïn gaudint dels honors que reberen per haver exercit el càrrec. Per això, han registrat una proposició no de llei al Parlament per instar totes les institucions de les Illes a retirar les fórmules de reconeixement de polítics que tinguin cap sentència ferma per delictes de corrupció. La iniciativa té el suport del PSOE, però just prosperarà si l'avala UM o el PP.

En principi, no afectaria ara a ningú. L'únic cas assimilable seria el de l'expresident del Govern Gabriel Cañellas, amb una sentència ferma pel cas Túnel de Sóller però no condemnatòria, perquè els delictes havien prescrit. El diputat del Bloc que presentà ahir la iniciativa, Miquel Àngel Llauger, indicà que en el cas de Cañellas hi ha dubtes que en el debat parlamentari s'haurien de resoldre.

En endavant, si s'aprovàs la proposta, podria afectar l'expresident de l'Executiu Jaume Matas i els expresidents del Parlament i del Consell Maria Antònia Munar i Maximilià Morales, respectivament, sempre que se'ls condemnàs amb sentència ferma per les causes que tenen obertes. Si això passàs, el Bloc vol que se'n despengin els retrats a les institucions -el de Munar fa mesos que espera per ser penjat al Consell- i que perdin altres distincions: títols, medalles i honors que se'ls concediren per l'exercici del càrrec. "Ningú no entendria que Matas fos sentenciat per corrupció i mantingués el seu retrat amb els dels altres expresidents al Consolat", apuntà Llauger.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Es Jai de sa Barraqueta, fa mes de 13 anys
Darrerament tenim la mania de esborrar tot el que no ens agrada. A mi el que no m'agrada es oblidar. Es que si anam filtrant tota la realitat per reconvertir-la en qualcom bo NO TENDREM HISTORIA tendrem en tot cas una adaptació dolenta d'Alícia en el país de les meravelles.
Seria convenient, molt convenient, aprendre del passat i millorar-lo, però si esborram la història, ja sigui la de'n Franco o la de'n Mates... no tendrem cap oportunitat, estarem abocats a la reiteració continuada del mateixos errors.
Valoració:-1menosmas
Per Mateu, fa mes de 13 anys
Totalment d'acord amb en Berenguer. Llevar-los seria com oblidar el que han fet. També els hi poden pintar un uniforme amb retxes horitzontals neges i blanques. I un barret amb un número.
Valoració:2menosmas
Per Berenguer, fa mes de 13 anys
Jo no els retiraria. això faria que la gent ho oblidàs.

Basta amb intar-hi uns barrots, o un pergamí que digui "acabà la seva carrera quan es va destapar que era corrupte fins a al moll de l'os"

Però res de retirar. Que quedi ben patent que el primer President, va ser un lladre, reconegut per la justícia; que el tercer va apunyalar el segon i també va ser un lladre; que la presidenta del consell Insular va fer pactes amb el tercer president per a repartir-se la pasta i que també és una lladre.

TOT AMB LLETRES GRANS I VERMELLES

De la mateixa manera, també hi posaria un epitafi, :
- Cada poble té els governants que es mereix. Ja hi tornareu, a votar-los.
Valoració:4menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 13 anys

Tenim un conjunt de gent que pateix de por infantil, "s'homo des sac" o com se digui.
La por a la llibertat, la necessitat de falsificar la realitat.
Aquí a Mallorca, no ès la Argentina o la Amèrica castellana, on se pot falsificar la realitat.
La història ès tal com ès.
En Castro, en Chávez, en Bolívar, etc. són i eren criminals.
En Lenin, en Stalin, en Mao, etc. eren criminals i per això no seran esborrats per la història no falsificada.
Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente