algo de nubes
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 7.61°
16°

El Govern es reunirà demà amb tots els sectors del turisme

Joana Barceló, consellera de Turisme, ha convocat els hotelers, les aerolínies, les agències de viatges i els touroperadors per valorar les conseqüències del volcà islandès

La consellera de Turisme, Joana Barceló, es reunirà demà a Palma amb els hotelers, les agències de viatges, les companyies aèries i els touroperadors espanyols, anglesos i alemanys per analitzar la situació generada després de la cancel·lació dels vols durant els últims dies amb destinació a les Balears, a conseqüència del núvol de cendra provocat per l'erupció d'un volcà a Islàndia.

En declaracions a Europa Press, Barceló ha detallat que l'encontre se celebrarà a les 10.00 hores a la seu de la Conselleria de Turisme i ha assenyalat que es tractarà de fer una anàlisi global de les pèrdues econòmiques ocasionades per la disminució de l'arribada de turistes a l'arxipèlag. Precisament, el president de la Federació Hotelera de Mallorca, Antoni Horrach, ha expressat a Europa Press la seva "preocupació" per l'acumulació de dies sense que arribin turistes a l'illa, de manera que s'ha arribat a una situació en la qual "se'n van més visitants dels que arriben", la qual cosa ha minvat l'ocupació als establiments hotelers.

Així, ha indicat que malgrat que abril havia començat amb molt bones expectatives quant a dades d'ocupació, aquesta situació s'està invertint, la qual cosa provocarà uns resultats econòmics molt inferiors als esperats inicialment. No obstant això, ha considerat una "gran notícia" que aquesta tarda Air Berlin hagi obtingut una autorització especial d'Aviació Civil d'Alemanya per poder reprendre els seus vols entre aquest país i la resta de països d'Europa, com Espanya i Àustria, que es van suspendre des de la nit del passat dijous, a conseqüència del núvol de cendra.

A més, ha afegit que sembla que el volcà islandès està baixant la intensitat en l'expulsió de cendra, la qual cosa podria provocar l'obertura de nombrosos aeroports del Nord d'Europa a partir de demà, si bé ha recalcat que cal ser molt prudents i "agafar-se amb pinces" tota aquesta informació.

"Cada segon estam creuant els dits perquè la situació es normalitzi", ha destacat Horrach, que ha revelat que durant el dia d'avui ha mantingut una reunió amb la consellera de Turisme per analitzar la previsió d'un increment de cancel·lacions de reserves durant els propers dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.