algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

El Govern central finançarà la totalitat del tramvia de la badia de Palma

A més d'aquesta aportació del Ministeri de Foment, Francesc Antich ha acordat altres inversions per un valor de 115 milions

117660
Antich amb el ministre d'Afers Exteriors, Miguel Àngel Moratinos, ahir a Madrid. | Mondelo

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha anunciat avui a Madrid un acord amb el Ministeri de Foment per realitzar un protocol per al desenvolupament del tramvia a la Badia de Palma, que conté el compromís del Govern central de finançar íntegrament el cost d'aquesta infraestructura. "S'està preparant i ja hi ha una redacció que té l'acord del Govern central respecte a la totalitat de la inversió. Seria un protocol que demostra la intenció d'atendre la totalitat del pressuposats, uns 380 milions, que es pagaran en diferents anualitats", ha explicat Antich als mitjans de comunicació. El president de l'Executiu autonòmic ha explicat que fins ara existia només un conveni inicial per destinar 35 milions d'inversió estatal al tramvia.

Antich s'ha reunit a Madrid amb el ministre d'Afer Exteriors i Cooperació, Miguel Àngel Moratinos, per explicar-li el seu proper viatge a Moscou amb l'objectiu d'establir contactes amb els representants del sector turístic a Rússia. Així mateix, ha aprofitat la seva estada a la capital per reunir-se amb el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, el secretari d'Estat d'Investigació, Felipe Petri, el secretari d'Estat d'Infraestructures i Planificació, Víctor Morlán, i la secretària d'Estat de Transport, Concepción Gutiérrez, a fi d'analitzar diverses inversions per desplegar aquest any.

Inversions per valor de 115 milions

En aquest sentit, el president del Govern ha dit que s'han confirmat una sèrie d'inversions estatutàries per un valor de 115 milions d'euros procedent dels ministeris de Foment i Ciència i Innovació. Concretament, s'ha referit a 30 milions per al port de Ciutadella, 75 milions en matèria de ferrocarril i 2,5 milions per escometre del drenatge de les autopistes d'Eivissa. Quant a les inversions de tecnologia, Antich ha comentat que les partides estatutàries aniran dirigides a laboratoris de l'Universitat de Illes Balears (UIB) i per al ParcBit de Menorca.

Respecte a la inversions procedents de la Secretaria d'Estat de Turisme, el president del Govern ha dit que les partides més avançades de moment són els 10 milions d'euros compromesos per a la reforma de Platja de Palma i uns altres 10 milions que es dedicaran al Pla d'Impuls de Noves Tecnologies per a projectes en matèria turística.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ligeia, fa mes de 14 anys
Teníem una xarxa ferroviària que comunicava gairebé tots els pobles però es va deixar morir perquè al PP li interessava especular, robar i treure comissions construint autopistes, urbanitzant cada racó de l'illa, mentre els càrrecs del partit invertien en immobiliària, agències de lloguer de cotxes, hotels i benzineres.
A S'Arenal hi havia dunes com al Trenc i un tramvia. Ara hem de pagar per a tornar a fer allò que teníem i que es va perdre per enriquirs alguns en nom d'un suposat progrès.
Si s'haguessin fet les coses amb seny, ara tendríem un servei de transport públic digne d'aquest nom, molt més ecològic i econòmic, com el que tenen els països més moderns; potser enlloc de tenir turistes de pa amb oli que no gasten res i s'engaten beven sangria en ribelles, ara tendríem un turisme de qualitat. I la nostra Mallorca no estaria enterrada davall d'un munt de ciment i quitrà.
Valoració:-1menosmas
Per Guillem Sagrera, fa mes de 14 anys
Au, ens dónen una tren de joguet i tothom a aplaudir. que fàcils sem d'acontentar. I encara els de Madrit ho escenifiquen. Sembla que se n'enfotin.
Valoració:-1menosmas
Per Daniel, fa mes de 14 anys
No ens regalen res; ens tornen una part petitíssima d'allò que ens havien pres.
Valoració:4menosmas
Per balear, fa mes de 14 anys
El govern de Madrid serà una porqueria, no se'n preocuparà el suficient de les nostres illes, però no es pot negar que passarà a la història com el que més ha invertit en Balears, tot i que, repetesc, encara queda prou curt
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente