algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.41°
15°

La clínica Bellver no garanteix el sou de la plantilla

Els deu prop d'un milió d'euros i assegura que no té tots els doblers

117598
Reunió de treballadors de la clinica, situada devora el castell de Bellver. | Jaume Morey

Ahir dematí, després de quatre hores de reunió, els treballadors de les clíniques Bellver i Esvira (que tancà fa unes setmanes) no reberen cap oferta ferma de Piqalba Proporties. Així ho assegurà Antònia Pedreño, membre del comitè d'empresa per CCOO: "Estam pendents que ens donin els documents financers, ja que volem comprovar que realment no queden doblers en els comptes de l'empresa". Ara bé, segons Carmen Alba, directora del centre, l'entitat frega la fallida. "Per això no hem pogut abonar alguns mesos el salari a la plantilla", indicà. Tanmateix, rebutja que hagin tret doblers de l'empresa per no haver de pagar. "Això seria un aixecament de béns i qualsevol jutge m'imputaria un delicte!", explicà amb el to de qui parla d'una evidència.

Tot i així, la percepció que amaguen "els doblers" encara predomina entre les 70 treballadores que formen la plantilla de Bellver. Els crits de "sou uns lladres" es tornaren a sentir ahir al decurs de l'assemblea posterior a la reunió. De fet, el comitè d'empresa ha exigit el pagament d'una mensualitat als empleats per tal de continuar amb les negociacions. Així ho va explicar Pedreño: "Hi ha companyes que han de deixar el pis en què vivien perquè no poden pagar-ne el lloguer".

Segons la sindicalista, l'entitat deu dues pagues dobles, mig salari del desembre i els sous de febrer i març (prop d'1 milió d'euros en conjunt). Pel que fa a la possible recol·locació d'alguns treballadors en altres indrets, el comitè es mostra escèptic: "Això va per llarg". La clínica Juaneda, tanmateix, ja hi hauria mostrat interès. De fet, la majoria de pacients de Bellver foren derivats al centre esmentat dimarts, la qual cosa generà sorpresa entre el personal sanitari.

Les infermeres denuncien: "No teníem fàrmacs ni xeringues"

Les treballadores denuncien que les condicions materials de la clínica Bellver eren "nefastes". Antònia Pedreño, membre del comitè d'empresa per CCOO, fa una llista dels desastres: "No disposàvem de fàrmacs, que els havien de dur els familiars dels pacients, i les xeringues les havíem de dur d'altres clíniques. Ni tan sols teníem aigua per donar als pacients a la nit, ni llençols nets. A més a més, quan els volíem eixugar després de rentar-los, ho havíem de fer amb bolquers retallats perquè tampoc no hi havia tovalloles".

Des de la direcció de Piqalba (empresa gestora del centre), Carmen Alba ho rebutja taxativament. "Tenim una bugaderia pròpia per tal que no hi falti res. Pel que fa al material, és ver que deixaren de subministrar-nos-en i en demanam -jo mateixa- a altres clíniques. No ho fan els treballadors", corregeix Alba.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.