algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

PSOE PSIB: UM ha de complir el codi ètic i exigir la dimissió de Nadal a Cort

Concedeix uns "dies" o "setmanes" perquè UM exigeixi el seu portaveu en l'Ajuntament que dimiteixi

El PSIB-PSOE concedeix uns "dies" o "setmanes" perquè UM exigeixi el seu portaveu en l'Ajuntament de Palma, Miquel Nadal, que dimiteixi en compliment del codi ètic firmat entre els partits del Pacte, que estableix que un polític ha d'abandonar el seu càrrec públic quan se li han aplicat mesures cautelars.

Nadal està imputat en dues causes judicials -Can Domenge i Maquillatge- i "està clar" que ha d'assumir la seva responsabilitat amb la seva dimissió, ha defensat avui el portaveu dels socialistes en el Parlament, Antoni Diéguez, que s'ha mostrat convençut que UM complirà el codi ètic pactat entre PSIB-PSOE, Bloc i UM.

Diéguez creu que el nou president dels "uemitas", Josep Melià, ha "d'aterrar" i resoldre "com més aviat millor" aquest assumpte que, igual com altres causes judicials heretades de la passada legislatura, és "pervers" perquè "tapa" la bona tasca de l'Executiu autonòmic i els problemes reals que li interessen als ciutadans, com la crisi econòmica i la falta d'ocupació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Francesc, fa mes de 13 anys
Segons veig hi ha gent d'UM molt identificada amb les vivències i circumstàncies personals de Miquel Nadal.Mal senyal.Aquí no és qüestió de començar a veure qui la diu o qui la fa més grossa.El raonament és molt més senzill:Aquesta mateixa militància que l'encoratja a continuar jugant a piròman de la política, demostra no esser part de la solució. Més aviat n'atien l'enfrontament sense obtenir-ne a canvi cap sortida honorable a tal ninada.Hi ha moltes coses en joc durant aquesta legislatura. Una d'elles i principal passa per retornar el bon nom i la bona administració dels béns públics al sí de les Institucions de Govern.És època de sacrificis i de grandesa de cor,de generositat i d'esforç . Remar en una mateixa direcció ens salvarà del naufragi col.lectiu. Assegurar drets i garanties de benestar social s'ha de convertir en objectiu a batre.Sense aquest esforç de convivència, no ens serà possible avançar i assolir una autèntica plenitud nacional pel nostre País.
Valoració:1menosmas
Per Mallorquí, fa mes de 13 anys
Per: PSOE-BLOC
La manipulació i ensenyar el llautó són dos conceptes fonamentals en política. Són tan acientífics com qualsevol altre. Són complementaris i antitètics alhora. La màxima del bon polític seria (ben entès que els escrúpols són de nenes): manipula fins al límit que se't comenci a veure el llautó. Guanya sempre qui ja mana, llevat que hi hagi un cataclisme, llevat que se't vegi el llautó.
Valoració:-4menosmas
Per pau, fa mes de 13 anys
ELECCIONS! basta de desprestigiar la democràcia! No teniu vergonya!
Valoració:-5menosmas
Per robinesaritamendia urdariz melià, fa mes de 13 anys
I trobar al culpable de "tot" aquest desgavell que no és altr que en maximiliano carlos morales gómezzzzzzzzzz, ex-president dle parlament balear, ex-conseller d´indústria i comerç del primer govern autonòmic, presidit per el molt honorable Jeroni Albertí i Picornell, i també membre de la banda dels cinc pocavergonyes, lladres, corruptes i males persones -sense cap tipus de diplomàcia ho dic i escric, perqué ells tampoc l´han tenguda envers a nosaltres, els mallorquins- com foren en tomeu cerdà (comdemnat) en pere morey (comdemnat i desaparegut "missing" com qual ronald biggs del robatòri tren de glasgow) en tomeu vicenç (comdemnat) na maria antòni munar i riutort -ara sí que hi riurà tort a la pressó de dones de ........ -encara no sabem aquests destí, però totduna que l´agent judicial que ens passa la informació d´aquest assumpte ho farem saber al públic en general i persones lletraferides en particular- pròxima comdemna a la vista -i pareix esser que no serà curta segons ens informen fonts ben documentades i constrastades- només falta el seu ex-amant i ex-no res d´en maxi morales, meiam quan cau aquest "senyor" corrupte per`"senyor" tot sia dit.

Euskal presoak euskalerria
Valoració:21menosmas
Per Jazztabe, fa mes de 13 anys
Venga ya, hombre! Ahora resulta que Grosske dice que podría irse pero que si no lo hace es para "que no vuelvan los ladrones". Pero qué dice este hombre? Ya está bien de amenazas. Que pase a los hechos y se marche ya! Y que no se preocupe, que aquellos a los que llama "ladrones" volverán, más pronto que tarde. Y buena parte de la responsabilidad se le podrá achacar a él. This is the end, beatiful friend...
Valoració:0menosmas
Per pep, fa mes de 13 anys
N'antich fot als de UM, i els de UM ens foten a tots!!!
EL QUE FOTE A UN FOTON 100 AÑOS DE PERDON!!
MORT A UM
Valoració:5menosmas
Per MARIANELA, fa mes de 13 anys


JOVES d'EUIB. haurieu d'aplicar-vos més a l'escola i mirar a ca vostra abans de dir mal de ningú. Abans de posar en entredit a en Nadal foteu fora de les institucions a en Tarres, a na Najera i en Font i després xerrau dels altres. I NO TENGUEU TAN POCA VERGONYA DE XERRAR SENSE APLICAR-VOS A VOLTROS MATEIXOS AQUEST DOLL DE CODI ÈTIC QUE S'HA TRET EN XISCO ANTICH DE LA MANIGA NOMÉS PER FOTRE ALS D'UM. HAURIA POGUT TITULAR: CODI ETIC NOMÉS PER A UM.
Valoració:-12menosmas
Per joves eu, fa mes de 13 anys
JOVES D'EUIB PROPOSA DEIXAR D'ASSISTIR ALS ÀMBITS DE LA MAJORIA A ON ES COINCIDEIXI AMB CÀRRECS EXECUTIUS D'UM

En aquests dies ha tengut lloc l'assistència de Miquel Nadal al plenari de Cort de dia 25 de gener i la renúncia d'UM al seu Consell Polític del mateix dia, a prendre una decisió sobre la situació d'incompliment del codi ètic, que estableix que han de deixar els seus càrrecs aquells responsables polítics sobre els que un jutge hagi decretat mesures cautelars, com és el cas del Sr. Nadal al que se li va retirar el passaport (mesures cautelars).
Des de Joves d'EU valorem que aquests fets representen el trencament definitiu del pacte per part d'UM. Després d'haver se li donat un temps més que raonable per decidir si volien estar pel compliment o per l'incumpliment flagrant del pacte i el seu codi ètic, tant el Sr. Nadal com la seva formació UM, s'han decidit per la segona opció, que fa impossible el mantenir una majoria als tres àmbits d'aplicació del pacte de 2007 (CAIB, Consell de Mallorca i Cort).
Ara toca que les forces que encara estan pel compliment del pacte actuïn en conseqüència i no comparteixin majories amb UM. Exigim al PSIB, com formació que lidera els governs del pacte, cessi als càrrecs executius d'UM i els faci abandonar l'àmbit de la majoria.
Des de Joves d'EU feim una crida a l'organització que ens representa, Esquerra Unida, i per extensió als partits que integren el Bloc per Mallorca, que és sumi a aquesta exigència i actuï activament per la seva realització, deixant d'assistir als àmbits de la majoria a on es coincideixi amb càrrecs executius d'UM.

Valoració:-9menosmas
Per PEPET DEL CUL ESTRET, fa mes de 13 anys


Molt bé Jaume ho dius per UM i per al PP, però per al PSIB i el BLOC, no? IDO JO SI. TARRES, FONT I NAJERA A CA SEVA JA, QUE SON UNS XUPOCTEROS DE LA PITJOR ESPECIE.
Valoració:0menosmas
Per jaume, fa mes de 13 anys
A Grosske li agrada molt l'espectacle i cridar l'atenció, però bo... És innegable que el més normal d'aquest món és que als que han agafat in fraganti es marxin a casa seva. Els imputats a casa. Haurien de tenir la decència de desaparèixer i no quedar-se allà esperant a veure què passa.
I ho dic també pel PP, que té allà Durán, per exemple, sabent que està imputat i al carrer sota fiança
Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente