algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
20°

Conèixer quant falta perquè t'atenguin a Urgències

Son Llàtzer inaugura uns panells electrònics que avisen els pacients del temps que els resta perquè arribi el seu torn

Quan la salut està en risc, la primera cosa que li manca al pacient és temps. És, nerviós, a la sala d'espera d'Urgències i pel cap li passa constantment la mateixa pregunta: i quan arriba el meu torn? Precisament per evitar aquesta angoixa, l'hospital Son Llàtzer acaba d'inaugurar un servei d'informació electrònic. Es tracta de diversos panells instal·lats a les sales d'espera del servei d'Urgències. A la pantalla mostren el temps d'espera estimat que li queda al pacient per ser atès.

Luis Alegre, director de Son Llàtzer, es mostrava molt content de poder calmar la gent que espera a Urgències. "Sabem que hi ha intranquil·litat i amb la informació es relaxaran", assegura. De fet, hi ha dos tipus de panells. Per una banda, el que s'empra per ser cridat a la sala de filtratge o selecció. Es tracta de dues consultes ateses per infermeres, que seran les encarregades d'avaluar la gravetat del pacient i, per tant, la prioritat que té el seu cas.

Són cinc els nivells de gravetat: des de l'1, que presenta la màxima urgència, fins al 5 (l'estat més lleu). El temps d'espera mitjà per ser avaluat es troba entre els 5 i els 10 minuts. La pantalla, en tot moment, recull la xifra aproximada de minuts que s'han d'esperar en aquell moment. El segon aparell fa referència al temps d'espera per ser atès pel metge. Ahir, a l'hora de presentar les pantalles, el temps era de 28 i 29 minuts per als casos més lleus (que podrien ser atesos en un PAC). Per a la gravetat intermèdia s'havien d'esperar 35 minuts; mentre que per a la de grau 2 n'eren 23. Els casos de gravetat màxima entraven sense espera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.