nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
19°

La TDT pren dilluns el relleu a la televisió analògica i el 33 es deixarà de veure per ara

Dilluns migdia serà el moment de veure si s'han fet bé els deures, perquè serà llavors quan la Televisió Digital Terrestre (TDT) prendrà el relleu a l'analògica. "Evidentment i rotundament estam preparats per a l'apagada analògica", afirmà ahir la consellera d'Innovació, Interior i Justícia, Pilar Costa, qui reconegué, malgrat tot, que ben segur que hi haurà problemes, com per exemple "gent que no hagi comprat l'aparell o comunitats de veïns que no hagin preparat l'antena".

Segons explicà ahir, de moment 849 comunitats de veïns s'han beneficiat de la subvenció destinada a habilitar les antenes que ha concedit el Govern. Costa advertí que "a Mallorca hi ha una cobertura del 98% i estam per sobre del que demana la llei". Això no obstant, la consellera precisà que, "com ja va passar amb l'apagada analògica de les altres illes el 30 de juny, hi ha ombres d'alguns edificis que no es detecten fins que no hi ha l'apagada total".

A partir de dilluns a les 12 del migdia es deixaran de veure els canals de televisió que emeten en analògic, i aquells que no tinguin l'antena adaptada i el receptor a la televisió només veuran una pantalla en negre. La Televisió Digital Terrestre a Mallorca permetrà duplicar el nombre de canals que actualment es reben i es podrà accedir a un total de 32, de moment. L'oferta televisiva s'incrementarà amb espais específicament destinats a cinema, sèries, esports o dibuixos animats.

El conseller de Presidència, Albert Moragues, informà també dels aspectes relacionats amb la recepció dels canals en català. Ara com ara, a Mallorca es deixarà de veure el Canal 33, a l'espera de crear un segon múltiplex de canals en el qual sí que hi hauria lloc per al 33, el K3 i el Canal 300. Moragues indicà que està pendent de resoldre temes legals per posar en funcionament la resta de canals a final de febrer o a principi de març. L'objectiu és que a Mallorca també es pugui veure el Canal Punt 2 de València i el de la Televisió Pública d'Andorra. "Volem que hi hagi reciprocitat de continguts dins els territoris de parla catalana", advertí.

Televisió per satèl·lit

Tot i els quatre nous centres emissors que s'han instal·lat a Mallorca, perquè la majoria de ciutadans puguin rebre correctament la TDT, hi ha determinades 'zones fosques' on no arribarà. Per la seva ubicació i poca densitat de població, només podran rebre el senyal digital via satèl·lit, que és l'única solució perquè, malgrat viure en nuclis aïllats, no hi hagi problemes de recepció. Ara bé, si les televisions no envien el senyal al satèl·lit, la recepció serà impossible, ja que es tracta d'una tecnologia força cara. El Govern de les Illes Balears en subvenciona el cent per cent del cost a les llars on no es pugui rebre la TDT a través de cap senyal que no sigui el satèl·lit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per intrigat, fa mes de 13 anys
Hi ha un censor a Barcelona? Hi ha un censor a Palma? ¿Hi ha dos censors, un a Barcelona i un altre a Palma, que es posen d'acord? I si no es posen d'acord, ¿hi ha un Gran Censor? ¿Es reben ordres directes dels governs del Principat i de les Balears? ¿Es reben ordres directes de Madrid?
Valoració:1menosmas
Per Talaiòtic, fa mes de 13 anys
Aquesta és la qüestió inquer. Les notícies que van sortir fa uns dies parlaven del 33 i del 300 i no deien res del Super 3, i ara aquí inclouen també el K3 que ja ni existeix amb aquest nom. Què cony va dir exactament en Moragues?? I què faran finalment?? Em veig venir un únic canal 33-300, amb el que tindriem una nova decepció... I de tornar a veure TV3 i no la programació per l'estranger de TV3Cat tampoc diuen res de res.
Valoració:-1menosmas
Per inquer, fa mes de 13 anys
El canal 300 i el Super 3 s'emeten al principat pel mateix canal, un de dia i un altre de nit. Serà així aquí també, o només ens deixaran veure la part del 300 i no la del Super 3?
Valoració:17menosmas
Per vergonya, cavallers, vergonya!, fa mes de 13 anys
No s'ensenya a les escoles
com van esclafar un país
perquè d'aquella sembrada
continuen collint fruits.
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente