nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Antich salva in extremis 9,5 milions que Madrid li devia

Es tracta de les inversions que el Ministeri de Medi Ambient havia compromès per al 2009 en dos convenis, que just ara acaba d'ingressar. El Govern balear, però, ja havia avançat aquests doblers en la millora i en el drenatge de torrents de la seva butxaca. Ara els dedicarà a noves reformes

S'han fet esperar, però els doblers que el Govern central devia a les Illes en matèria mediambiental ja han arribat. Es tracta de 9,5 milions d'euros que el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí havia compromès a la Conselleria que encapçala Miquel Àngel Grimalt. Els dos convenis intergovernamentals, però, foren signats l'any passat i s'adreçaven a obres per fer al llarg de 2009. Això no obstant, el pagament dels doblers que Madrid havia dit que donaria no va ser efectuat fins la darrera setmana de desembre.

És per això que el Govern balear ha hagut de finançar les millores i els drenatges projectats en torrents de les Illes de la seva butxaca. De fet, moltes de les 84 intervencions ambientals ja estan en marxa o, fins i tot, enllestides.

Tal com manifestà ahir el conseller Grimalt, "les grans obres s'han duit a terme a la Síquia, amb l'objectiu de reduir les inundacions al Pla de Sant Jordi, que creaven problemes de salubritat a causa de l'aparició de moscards". Les inundacions també han danyat en altres ocasions l'agricultura local. A més a més, s'ha culminat el cobriment del torrent de Manacor al pas pel centre històric. Finalment, s'ha rentat i condicionat el torrents de Conies, Gros, Son Armadans i Canyamel.

La Conselleria de Medi Ambient aprofitarà els doblers traspassats per iniciar obres de millora al torrent urbà de Vilafranca i al de Sant Miquel, al pas per Andratx.

Durant la presentació d'aquestes inversions, el president Francesc Antich explicà que les ajudes esmentades s'inclouen en el compromís d'inversió estatal en aplicació de l'Estatut d'Autonomia balear. Aquest preveu mesures inversores de protecció especial per part del Govern espanyol, compensant així la insularitat.

Coincidint amb la vigília del dia de Reis, el conseller Grimalt aprofità la compareixença al Consolat de Mar per fer pública la seva "carta a l'Estat per a l'any 2010". Grimalt desitja, per exemple, que el conveni permanent de torrents sigui una realitat enguany.

Depuradores

Així mateix, demanà finançament per "renovar les depuradores d'aigües, ja que cada intervenció costa entre 7 i 10 milions d'euros". Grimalt assenyalà com a prioritàries les de Port de l'Aia, Can Picafort (que alliberaria pressió a la central de Muro), Palma 2 i Santa Eulàlia (que es troba al màxim de la capacitat). "Ja han estat considerades d'interès general, que és una passa..., però ara es necessiten doblers per millorar-les".

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per lluis, fa mes de 13 anys
Es trist la dependencia d,Espanya.......molt trist.
Valoració:1menosmas
Per Anticapitalista, fa mes de 13 anys
No puc entendre que es demanin eleccions per fomentar l'abstenció total. Em sembla un disbarat. Allò que és útil és canviar de partits pol
ítics donant pas a una esquerra que ho sigui de veritat, que no pacti amb la dreta ni traeixi al seu electorat.
Valoració:3menosmas
Per jm, fa mes de 13 anys
ELECCIONS!
jA N'HI HA PROU D'AQUEST JOC D'INCOMPETÈNCIES I D'AFERRAR-SE A SA CADIRA!
ELECCIONS JA!
ABSTENCIÓ TOTAL
REGENERACIÓ POLÍTICA JA!
BASTA DE MENTIR A LA GENT!
Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente