algo de nubes
  • Màx: 13.9°
  • Mín: 7.77°
14°

Collado nega davant el jutge tots els delictes que se li imputen

L'exgerent d'EFM “no recorda” que s'apropiàs doblers provinents del pagament de capelles ni de sepultures. Testimonis afirmen que li donaren doblers a les mans

39232
Òscar Collado, ahir, en el moment d'entrar als jutjats. | Ferran Aguiló - Teresa Ayuga

L'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM) de Palma, Òscar Collado, negà ahir tots els càrrecs que se li imputen en relació amb el cas Funerària. El jutge Manuel Vicente Penalmva i el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach l'interrogaren durant més de dues hores. El declarant negà que "cobràs més a unes funeràries que a d'altres" i que exigís d'un 20 a un 30% de comissions als proveïdors. En relació amb el viatge que realitzà amb la regidora del PP a Cort i expresidenta d'EFM, Marina Sans, Collado assegurà que no recordava que li hagués entregat els 5.000 euros d'aquell desplaçament, com ella assegura. A més, afegí que "el viatge a Xicago no el vaig gestionar". També declarà que no havia rebut diners de Sans, perquè ella "li pagava el xofer o la secretària".

Capelles i sepultures

L'exgerent d'EFM manifestà que no sabia res quant a les preguntes que li formularen per saber com una capella que havia de pagar el client S.D. l'acabàs pagant l'EFM. El fiscal li significà que resulta mal de creure que tots els testimonis menteixin. Segons el de J.C., l'exgerent li havia dit que eliminàs les factures de S.D. i les substituís per altres a nom de l'EFM. Collado afirmà que manté relacions d'amistat amb F.C. i que "es feren obres a la seva capella per compte d'EFM" perquè les unitats d'enterrament no estaven acabades quan les comprà. Respecte de la compra d'una capella per part del testimoni G.M., afegí que "no és ver que signàs cap rebut ni que els doblers que pagà hagin passat per les meves mans". Segons la declaració, G.M. té un rebut que no consta a la comptabilitat d'EFM.

Sobra la sepultura que F.D. comprà a la companyia municipal, l'exgerent testificà que "no recorda res sobre els pagaments". La testimoni F.D. declarà que havia entregat 3.000 € en mà a Collado. El cas Funerària és investigat des del juny passat. L'exgerent, defensat pel misser José Ignacio Herrero, n'és l'imputat principal. Els presumtes delictes comesos són malversació de cabals públics, prevaricació, falsedat documental i frau a l'Administració pública.

 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Corredor d´Assegurançes, fa mes de 14 anys
També va fer un bon "pufo" (11 milions de les antigues pessetes) a la Asseguradora "Caja de Previsión" de la Via Alemania de Ciutat. Aixó era devers l´any 1988. Que te pareix secretari!
Valoració:0menosmas
Per Corredor d´Assegurançes, fa mes de 14 anys
Aquest personatge no té cap credibilitat.
Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente