muy nuboso
  • Màx: 11.48°
  • Mín: 7.77°
10°

Nadal “confia plenament en la innocència de la senyora Munar”

El conseller també està imputat en el cas Can Domenge

111880
El conseller de Turisme en roda de premsa. | Ferran Aguiló - J.M.

El conseller de Turisme, Miquel Nadal, ha dit avui que confia "plenament en la innocència de la senyora Munar", després de ser preguntat per la imputació judicial de la presidenta del Parlament en el cas Can Domenge, recollida en la providència dictada ahir pel magistrat instructor de la causa en el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB), Javier Muñoz.

Miquel Nadal està imputat al costat del president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, i el diputat del Grup Mixt, Bartomeu Vicens, en el cas Can Domenge, la instrucció del qual va assumir el magistrat Muñoz el passat 8 d'octubre per la condició d'aforats dels dos diputats.

La imputació de Munar es produeix arran de la querella interposada per Núñez i Navarro el 2007 contra tots els consellers del Consell de Mallorca que en la passada legislatura van votar a favor de la venda del solar, els setze del PP i els dos d'UM, per presumptes delictes de malversació de cabals públics, prevaricació i frau a l'administració.

Quan es va produir l'operació, l'actual presidenta de la Cambra autonòmica era la màxima responsable del govern de Mallorca, per la qual cosa el seu nom també apareix en la querella.

Tanmateix, en la providència del jutge, on també se cita en qualitat d'imputat al llavors portaveu del PP en el Consell, Fernando Rubio, no s'especifiquen els delictes que se'ls imputen, si bé la jutgessa que va iniciar la instrucció de la causa en el jutjat número 12 de Palma contempla tres supòsits il·lícits en què van poder incórrer els imputats: prevaricació, frau i malversació de cabals públics.

Els tribunals hauran d'aclarir si els inculpats van adjudicar els solars de Can Domenge a l'UTE Sacresa-Ferrá Tur per un preu molt inferior al de mercat (60 milions d'euros), mitjançant l'artifici de posar en el concurs un preu màxim a l'alienació (30 milions). Malgrat que la constructora Núñez i Navarro oferia 60 milions d'euros, els terrenys van ser adjudicats a l'empresa catalana Sacresa i al mallorquí Ferrà Tur, que van oferir la meitat.

Les sospites sobre les irregularitats que van poder envoltar l'alienació de Can Domenge es fonamenten en una concatenació de fets que apunten a una voluntat expressa de l'administració per adjudicar el solar a Sacresa. Així, el Consell va incloure una clàusula en el concurs que fixava un preu màxim de 30 milions d'euros per a la venda del solar, que coincideix amb el preu, que va oferir l'UTE adjudicatària.

A més, Miquel Nadal, llavors vicepresident del Consell, es va reunir mesos abans de la convocatòria del concurs públic amb un responsable de la constructora catalana, la qual al seu torn va encarregar a l'arquitecte Jean Nouvel l'elaboració d'una primera fase del projecte, quan cap un altre empresari tenia coneixement de la celebració d'un concurs per alienar aquests terrenys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Ora pro nobis, fa mes de 14 anys
Nadal dona l'absolució, quan tots dos necessiten confessió.
Valoració:2menosmas
Per D'Annunzio, fa mes de 14 anys
Miguel Nadal, un señor. Dónde están Flaquer, Cañellas o Grimalt quienes tanto deben a Munar???
Valoració:0menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
De confiats l'infern n'està ple
Valoració:4menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 14 anys
I és clar: "yo por ti, tu por mi".
Valoració:4menosmas
Per Tanmateix, fa mes de 14 anys
Propòs una ampliació de la residència de la carretera de Valldemossa (=presó) per ficar-hi per sempre a tots els polítics corruptes, mafiosos, que mos han estat robant durant anys i destrossant s'illa en favor d'un turisme desmesurat que només afavoreix a quatre dels seus amigots (mallorquins i estrangers), i la resta mos hem quedat ben fotuts (sense doblers, sense inversions necessàries en salut i benestar social, amb una illa que ja no és de la calma, etc.). Propòs millor, com ja s'ha suggerit a altres comentaris, fer un referèdum sobre la idoneitat de penjar (per dir-ho d'una manera fina) a tots els polítics corruptes.
Valoració:4menosmas
Per Curt de gambals, fa mes de 14 anys
Aquest si que ho és beneit a més no poder. Es pura contradicció, la beneitura personificada i la curtó més patent. Per favor deixa es Govern i tot el que dus entre mans perquè ho faràs mal bé tot.
Valoració:6menosmas
Per jmhor, fa mes de 14 anys
ELECCIONS JA!
Valoració:7menosmas
Per homer mollete, fa mes de 14 anys
fent mérits
Valoració:7menosmas
Per Tòfol, fa mes de 14 anys
Quin berenar! Quan en comencin a tancar, la presó no bastarà! En Nadal és curt de gambals. A l'ombra de na Maria Antònia, que no en té un pèl de curta, va poder fer tota casta de brutors, ara, abandonat i sòl, és una ànima en pena en el museu del terror que és UM.
Valoració:9menosmas
Per makinet, fa mes de 14 anys
Consigliere Michele "Corleone" Nadal versus Dona Maria Antonella "Capone" Munar
Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente