algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
12°

Antoni Serra: “ Ballester i Moisés duien el pes a les reunions ”

El diputat i expresident de s'Institut diu que l'exdirector d'Esports, l'exgerent del Consorci i el regidor del PP a l'Ajuntament de Palma Rafel Duran li confirmaren el sobrecost del Palma Arena

El diputat autonòmic del Partit Popular i expresident de s'Institut de Serveis Socials i Esportius de Mallorca Antoni Serra afirmà que l'exdirector general d'Esports Pepote Ballester i l'exgerent del Consorci Jorge Moisés eren "els qui portaven el pes a les reunions". Serra declarà ahir com a imputat davant el jutge José Castro pel cas Palma Arena.

El polític eivissenc digué que com a "vocal" assistí "a tres o quatre reunions, en cap de les quals no existí cap tràmit, ni protocol·lari ni informal, que se semblàs a l'aprovació d'una acta". Afegí, a més, que la seva presència era "purament testimonial" i que "els temes ja estaven decidits" per Ballester i Moisés. Insistí en el fet que "el Consell de Mallorca es va limitar a aportar el solar" per a la construcció del velòdrom i que "fins i tot fou una altra conselleria, la de Patrimoni, qui el va cedir".

Serra, interrogat sobre si la direcció facultativa del Palma Arena havia assumit un increment pressupostari de 30 milions d'euros, va admetre que "he sentit que existia un sobrecost, però no que hagi estat assumit com a bo". També assenyalà que el president del consorci i regidor del Partit Popular a Cort, Rafael Duran, a més de Ballester i Moisés, li comentaren que "el sobrecost estava comprovat, era real" i que sabia de "l'existència d'una reclamació per aquest import per part del constructor", la UTE formada per FCC i Melchor Mascaró.

El diputat popular afirmà que "no he intervingut ni he estat membre de cap mesa de contractació de les obres del velòdrom" i que només sap que era "arxiconegut que les tasques s'anaven encarint de manera paulatina per poder atendre els terminis prevists". Serra negà que hagués estat present en cap reunió per tractar la contractació de GR1 -els arquitectes García Ruiz- ni la destitució d'Schurman, "malgrat que el meu nom figuri a l'acta". A més, digué que tampoc no sap res sobre les contractacions de Nimbus pel que fa al Consorci.

Durant la declaració de l'expresident de s'Institut es donà a conèixer un nou document de Nimbus i es demanà que s'incorporàs a la causa. Serra afirmà que "Nimbus fou adjudicatària de diversos contractes, mitjançant concursos públics amb s'Institut que es desenvoluparen amb total normalitat i legalitat". També afegí que "la intenció del Consell era prorrogar el contracte" amb l'agència de publicitat.

En el document "apareix una partida pressupostària amb una concreta numeració" i que serví per pagar les factures. Serra assenyalà que foren abonades "no per l'anterior equip del Consell, sinó pel que el va succeir". Amb relació al contracte de s'Institut amb Nimbus, afirmà que "hi ha dues partides, una de marxandatge i una altra d'assessorament en matèria de comunicació". La primera "fou la que es va prorrogar perquè hi havia crèdit, però la segona ja no", apuntà. A més a més, descartà que "el suposat sobrant fos refacturat a s'Institut com si fossin factures fictícies d'altres empreses vinculades a Nimbus".

A la sortida dels jutjats, el polític digué que "ha quedat clar que no fèiem cap aportació econòmica al velòdrom. D'aquí que tingués una certa estranyesa per anar a declarar en condició d'imputat. L'honorabilitat de la meva actuació está salvaguardada", conclogué.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.