algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Matas emprà el palau dos anys i mig abans de firmar-ne l'escriptura

Joan Buades i Maria Teresa Castella neguen haver rebaixat el preu de la propietat. Diuen que l'expresident no en formalitzà la compra fins al 2006 perquè no havia venut el xalet de Cas Català

111626
El pis de Matas a Can Salas Menor. | G. ALOMAR

Jaume Matas va fer ús del palau del carrer de Sant Feliu com si fos seu des d'abril del 2004. És a dir, dos anys i mig abans que l'expresident firmàs l'escriptura pública de l'immoble, el 25 d'octubre del 2006. Així ho confirmen els advocats Joan Buades i Maria Teresa Castella en un escrit que el jutge José Castro ha incorporat a la causa del cas Palma Arena. En aquest document, ambdós lletrats, casats, rebutgen les acusacions que formulava contra ells Anticorrupció. En la denúncia contra Matas que els fiscals Carrau i Horrach no presentaren per l'oposició dels seus superiors jeràrquics, Buades i Castella hi apareixen com a possibles autors d'un delicte de suborn per vendre molt per davall del seu preu el palau a Matas.

En l'escrit s'argumenta que la venda es tancà l'abril del 2004 i aleshores "s'entregà la possessió del pis". L'acord de compra "es concertà de paraula" i Matas no signà cap document per escrit fins que en formalitzà l'escriptura l'octubre del 2006. El document firmat per Buades i Castella justifica que es permeté a l'expresident perllongar aquesta situació, ja que "manifestaren impossibilitat de pagar el preu pactat, perquè no havien aconseguit vendre l'habitatge de Cas Català".

A causa del retard en el pagament, l'empresa venedora pujà el preu 50.000 euros i passà de 900.000 a 950.000. L'escrit inclou tres taxacions realitzades per l'empresa Timsa, que situen en aquests valors el preu de la possessió el 2004. A més de defensar la taxació de l'immoble, Buades i Castella neguen ser els propietaris o administradors de l'empresa Nova Labritja, que efectuà la venda. Sí admeten, però, que són socis d'una societat que arribà a tenir la meitat de la constructora i també que Castella en fou administradora fins al novembre del 2003. Buades rebutja que es rebaixàs el preu a Matas a canvi d'encàrrecs pel despatx d'advocats.

Bartomeu Reus cessa el 31 d'octubre

Bartomeu Reus deixarà el càrrec de president del consell assessor de Gesa-Endesa el 31 d'octubre, una decisió que es va conèixer anit, hores després que el jutge d'Instrucció del cas Palma Arena el citàs com a imputat. Com ja es publicà el mes de juliol, un informe efectuat per la Guàrdia Civil sobre el pis del carrer Ramón de la Cruz, a Madrid, en el qual figura com a propietari Bartomeu Reus, sosté que els vertaders propietaris són Jaume Matas i Maite Areal, i que l'exconseller seria el testaferro de Matas. Per arribar a aquesta conclusió, es van efectuar una sèrie d'indagacions i va prendre declaració, entre altres persones, al president de la comunitat de propietaris, a dones de fer feines, a l'administradora de la finca i a diferents conserges que treballen a l'edifici. Cap no ha vist al pis Bartomeu Reus, però sí Maite Areal, Jaume Matas i els tres fills .

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.