algo de nubes
  • Màx: 18.28°
  • Mín: 8.69°
18°

Ginard avisa PSOE i Bloc que no cedirà a “xantatges” per Son Baco

UM de Campos, que lidera el batle, pressiona pocs dies abans de la votació al Parlament i en plena crisi al Consell. Mentrestant, el Govern diu que l'acord “no és gaire enfora” i confia de resoldre-ho tot aviat

La crisi que pateix el Pacte visqué ahir un nou episodi d'acusacions. UM de Campos, que lidera el batle del municipi, Guillem Ginard, deixà clar al PSOE i al Bloc que el seu partit no es mourà "ni un mil·límetre" en la defensa del projecte urbanístic de Son Baco i els advertí que "no vinguin ara amb presses, ni xantatges ni cortines de fum" per tapar la "incapacitat" del Consell per gestionar la crisi econòmica.

Les advertències de Ginard arriben pocs dies abans que es voti al Parlament l'esmena presentada per UM per permetre un projecte urbanístic que el PSOE i el Bloc rebutgen. UM de Campos acusà ahir el Consell i el Govern d'"ignorar i menysprear" les necessitats del municipi, defensà que UM "en cap moment no n'ha fet bandera -de Son Baco- ni n'ha fet una qüestió de pacte" i deixà clar que "no tolerarem cap acció, ja sigui des de Campos o des de Palma, que vagi en contra de la voluntat i de les necessitats del municipi".

El comunicat de Ginard contrasta amb les paraules de la portaveu de l'Executiu. La socialista Joana Barceló indicà que "no sembla gaire lluny" un acord amb UM perquè retiri la polèmica esmena que s'ha de votar dijous. "S'hi ha treballat bastant i l'acord no és gaire enfora", explicà la portaveu després del Consell de Govern. "No donam res per trencat, sinó tot el contrari: valoram i treballam que aquesta esmena es retiri" i "creim que no tocaria que s'aprovàs cap esmena en aquest sentit, perquè no respectaria l'acord de Govern", sentencià.

Fins ara, però, les negociacions mantingudes per cercar alternatives a Son Baco han fracassat, inclosa la que implicava desbloquejar la reforma del Pla Territorial i compensar Campos a través de les Àrees de Reconversió Territorial.

Al marge d'aquestes negociacions, que hauran d'acabar abans de dijous, les forces del Pacte continuaren mantenint ahir contactes per intentar reconduir la crisi del Consell, després que UM hi trencàs el Pacte la setmana passada. Damunt la taula de negociacions hi hauria una possible remodelació del Govern insular que hi suposaria la desaparició de dues conselleries del PSOE, una del Bloc i una d'UM. També s'estudia com reforçar l'equip d'Intervenció per superar el col·lapse en les tramitacions d'expedients, sobretot de subvencions nominatives.

Precisament ahir, la presidenta del Consell, la socialista Francina Armengol, es reuní amb el president autonòmic, Francesc Antich, per tractar de la qüestió. A la reunió, que va ser al Consolat, hi va assistir així mateix el vicepresident insular i conseller d'Hisenda, Antoni Alemany, també del PSOE.

Minuts després d'aquest encontre, la portaveu de l'Executiu, Joana Barceló, avançà que espera que el pacte del Consell es "recompongui" la setmana que ve. La política socialista advertí que actualment "es fan totes les reunions possibles" per aconseguir que UM torni a l'equip de govern de la institució insular i afirmà que el termini d'una setmana que hi posà dissabte el president era aproximat, si bé recalcà que la crisi s'ha de resoldre "de manera immediata".

Barceló assegurà que Antich "treballa" per fer possible un acord, però també deixà clar que qui ha de liderar el procés és Armengol. La portaveu aprofità per llançar un missatge de tranquil·litat als ciutadans i insistí que "el Govern governa" i té com a prioritat donar resposta a allò que interessa la població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ja, fa mes de 14 anys
La cara dura que gasteu tots plegats l'hauríau de patentar com el material més dur de la terra.
Valoració:6menosmas
Per jordi, fa mes de 14 anys
Madò Pereta ja torna a fer renou. Que li posin un morral d'una vegada...
Valoració:-9menosmas
Per Un d'Inca, fa mes de 14 anys
UM fa vomitera! Punyeteros corruptes sostingus amb fons públics. El PSM ha d'enviar-los a porgar fum.

I Entesa, què diu dUM?
Valoració:-1menosmas
Per un que t'escolta quan vens x palma, fa mes de 14 anys
GINARD, VENUT!!!!!!
POCA VERGONYA! Ja has cobrat el sobre?
Hi pots possar una floristeria al Golf.
Valoració:0menosmas
Per Pere de son Cuni, fa mes de 14 anys
Vaja vaja, se'ls veu el lleutó a aquests d'UM. Quins interessos particulars hi deu tenir en Ginard a son Baco? Fins quan seguiran els ciutadans de campos enganats per uns polítics corruptes i estafadors?

Ja veurem que passarà amb el temps, perque Campos ha canviat, ha arribat molta gent nova... i possiblement canviarà el sentit del vot!

És possible que UM a Campos passi a ser un partit insignificant, i llavors s'hauran de menjar Son Baco, un projecte obsolet i amb tots els números de ser deficitari!
Valoració:1menosmas
Per tomeu, fa mes de 14 anys
Es des Bloc van de "nets transperents i incorruptes" i dins ets bars des poble ja diven que un jove saliner amb inicials NB a dit a altres joves que son pare la enviat a apuntarse a nes paro perque en JJ li a dit que el colocara a sa mancomunidad de ses aigos. son pare daquest jove es un historic des PSOE saliner. ja vorem si es vera o no. se sabra.
Valoració:13menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
el que deus haver de cobrar corrupte!!! ven igual que el de Muro que ja ha comprat son claret amb la pasta del golf
Valoració:-7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente