muy nuboso
  • Màx: 16.13°
  • Mín: 12.25°
14°

“La clau per a les televisions autonòmiques serà la proximitat”

El president de la Federació d'Organismes de les Radiotelevisions Autonòmiques (FORTA), Guillermo Valentín García-Machiñena García-Checa, visità ahir IB3 i els estudis de Nova Televisió on s'enregistra la sèrie Mossèn Capellà i parlà dels reptes de futur per a les cadenes autonòmiques.

Com valorau el vostre mandat a la FORTA?
Aquesta presidència ha estat marcada per dos aspectes clau. D'una banda, l'apagada analògica, que es completarà abans que acabi l'any amb excel·lents resultats. I d'altra banda, la contractació de la Lliga de Campions, el campionat de futbol més important al costat del Mundial i de l'Eurocopa.

Amb la TDT hi haurà més canals i el pastís publicitari s'haurà de repartir. Com ho afrontareu?
Sí, i si notam la crisi en cap àmbit, és a la publicitat. Per això hem de tenir un producte que cridi l'atenció dels anunciants. A pesar d'algunes especulacions, nosaltres no ens plantejam sortir del mercat publicitari, com ha fet TVE. Però les televisions autonòmiques tenim un plus: la proximitat. Durant els propers anys, la clau per als canals autonòmics serà la proximitat. Si som capaços de ser la referència d'allò que passa al nostre entorn, podrem ser competitius.

Què en pensau, de la reciprocitat entre canals autonòmics, com ara IB3, TV3 i Canal 9?
És un tema delicat que depèn de la sensibilitat de cada empresa. Però són els teleespectadors els qui decideixen si una proposta és bona. Si la gent es manifesta en un sentit o en un altre, nosaltres com a mínim els hem d'escoltar. Una altra cosa és que les decisions siguin del gust de tothom.

I del conflicte de drets que s'ha traduït en la retallada de continguts de TV3 a les Illes?
Conec el problema de TV3 a les Balears. Crec que al final arribarem a un acord. A mesura que IB3 creixi, aquesta situació s'haurà de normalitzar i, si cal, marcar els territoris per fer compatibles els interessos d'uns i altres.

Com veis el paper de les noves televisions autonòmiques, com ara IB3?
Molt positivament. IB3, a més, ha arribat amb molta força. El seu director general és el més jove de la FORTA -el segon som jo-, i això es nota. La joventut ens empeny a intentar canviar-hi coses per poder créixer. L'arribada de televisions noves és un impuls per continuar creixent. I enmig d'aquest procés sorgeixen coses, com ara el que ha passat amb Nova Televisió: és magnífic que una de les nostres televisions sigui capaç de fer una sèrie que s'exporti a tota la Península, perquè descentralitza la indústria audiovisual i obre oportunitats noves. Potenciar la indústria audiovisual local no tan sols alimenta la televisió de la comunitat, sinó que, a més, s'aconsegueixen productes competitius a tot l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per T.S.F., fa mes de 14 anys
No sé perquè no podem veure tots els canals que es fan amb la nostra llengua sense cap tipo de censure, IB3, TV3, canal 9, canal 33, Punt2,
Canal M, 3-24, 9-24 i el que sigui.
Així és com hauria de ser i no només per a les Balears, sino també a catalunya i al País València,
Això seria lo millor que podrien fer.
Valoració:1menosmas
Per Xesca, fa mes de 14 anys
Proximitat que ha d'anar forçosament vinculada a QUALITAT i MODERNITAT.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente