nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
22°

Miniremodelació

Antich destitueix Galmés i Leciñena i situa Tomeu Llinàs a Educació i Pilar Costa a Interior, que es reforça amb Innovació i Justícia

38878
 

El president del Govern balear, Francesc Antich, ha demanat avui als nous consellers d'Educació i Cultura i d'Innovació, Interior i Justícia, Bartomeu Llinàs i Pilar Costa respectivament, que recullin el testimoni deixat per les seves antecessores, Barbara Galmés i Maria Angeles Leciñena, amb dedicació i esforç.

El cap de l'Executiu balear ha sol·licitat als nous membres del Govern que el diàleg sigui el seu tarannà i el seu principal aliat a l'hora de desenvolupar les bases que s'han assegut en els seus departaments en els dos primers anys de l'actual legislatura i els ha recordat que tirar endavant aquests projectes és la seva responsabilitat ara.

"Heu de posar en això tota la vostra capacitat perquè així és com us ho exigeix la ciutadania", ha asseverat Antich en l'acte de presa de possessió dels nous consellers celebrat aquest matí en el Consolat de Mar, seu del Govern, i al qual han assistit tots els membres de l'executiu balear i els presidents consellers insulars.

Ajustament a les conselleries socialistes

Se'n parlava des de feia dies i ahir es va fer efectiva. El president Francesc Antich executà ahir la remodelació del seu gabinet. Una remodelació limitada a dues conselleries socialistes i que provocarà canvis a dos departaments més. Surten del Govern, la fins ara consellera d'Educació i Cultura, Bàrbara Galmés, i la responsable d'Interior, Maria Àngels Leciñena. Són substituïdes per Tomeu Llinàs, fins ara secretari de la Presidència, que passarà a dur Educació. I per a l'actual portaveu del Consell d'Eivissa, Pilar Costa, que serà la l'encarregada d'Interior, però també de dues àrees més fins ara repartides en altres conselleries: Innovació, que era d'Economia, i Justícia, de Presidència. El seu departament es dirà Conselleria d'Innovació, Justícia i Interior. Avui en prenen possessió els nous. Antich comunicà ahir a Galmés i Leciñena que sortien del seu Govern. Al Consolat, va justificar la remodelació com una aposta per reforçar dues àrees "cabdals" per afavorir un canvi de model econòmic, que no només serveixi per afrontar la crisi, sinó també la recuperació.

Ara, el conseller d'Economia, Carles Manera, se centrarà a frontar la crisi i el de Presidència, Albert Moragues, a coordinar el Govern amb menys àrees. El president agraí els serveis prestats a les destituïdes i reconegué, almenys en el cas de Galmés, que patia una "pressió molt forta". Tot i que no ho digué, Leciñena també sofrí un fort desgast amb el capítol de l'helicòpter de l'112 que s'emprà per a un ús no previst. Dels nous, destacà la "personalitat fresca" i la capacitat de "donar un nou impuls" als departaments. Antich també avançà que aprofitarà el traspàs de competències als consells per aprimar la seva administració i esperà que per gener, quan es passin les competències d'Agricultura, la conselleria desaparegui i la direcció general que quedi s'afegeixi a la de Comerç.

El president avança que destituirà Nadal si li passa com a Vicens

Antich reconegué que plantejà la remodelació als socis d'UM i Bloc i aquests no accediren a canviar els seus consellers. El president defensà la gestió de la resta de consellers, però advertí que, si amb la imputació del de Turisme, Miquel Nadal (UM), en el cas Can Domenge passàs el mateix que amb la de Tomeu Vicens, per qui el jutge decretà presó amb fiança, actuaria igual i en demanaria el cap. Amb tot, recordà que Nadal ha dit que en aquest cas dimitiria.

Conselleria d'Educació

Bàrbara Galmés
Una consellera amb crítiques internes
Bàrbara Galmés (Palma, 1955) ha estat una de les conselleres més qüestionades del Govern, no tant per conflictes concrets amb el sector, sinó per les queixes d'aquest per manca de concreció i de coordinació de mesures, i dels mateixos batles socialistes pel retard en actuacions previstes. Feia temps que el seu nom era a les travesses.

Tomeu Llinàs
Sempre a la vora d'Antich
Tomeu Llinàs (Esporles, 1952) ja sonà com a conseller d'Educació a principi de legislatura. De la màxima confiança d'Antich, va estar devora ell durant la campanya i hi ha estat fins ara com a secretari de la Presidència. No és del tot nou en el càrrec. Fou director provincial del Ministeri d'Educació abans del traspàs de les competències.

Conselleria d'Interior

Maria À. Leciñena
La consellera de l'helicòpter
Maria Àngels Leciñena (Saragossa, 1954) era la quota eivissenca d'aquest Govern i ho fou perquè Pilar Costa declinà formar-ne part perquè acabava de ser mare. Quedà força desgastada pel cas de l'helicòpter de l'112, que s'hauria emprat per anar a cercar un alt càrrec d'Interior. També era a totes les travesses.

Pilar Costa
Jove, però amb experiència
Pilar Costa (Eivissa, 1967) fou senadora a 29 anys i després es convertí en la primera presidenta progressista d'Eivissa. Ara era la veu del Consell d'Eivissa, un càrrec que assumí després de rebutjar una l'oferta d'Antich per entrar en el seu Govern. Llavors acabava de ser mare. Ha acceptat la segona invitació del president.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Anti sintaxi, fa mes de 14 anys
Asquerosa manía de sempre corregir...es sebeli aquest és un toca collons... deixa de criticar als altres i mira tu de ser un poc més coherent amb lo que dius!!!!
Valoració:0menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Vergonya,
tendríen que dimitir o haurien de dimitir? Només els que es diuen Miquel? Perquè fan el nom per un arcàngel?
Valoració:-6menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Benhaja na Pilar Costa!
Valoració:1menosmas
Per Vergonya, fa mes de 14 anys
Tots els directors generals " Miquels" d'Educació tendríen que dimitir!!!!, sobretot el de FP: quina vergonya!!!
Valoració:2menosmas
Per Solidaritat amb les víctimes de la Conselleria, fa mes de 14 anys
Qui hauria de dimitir inmediatament és en Miquel Coll de personal docent per donar unes instruccions contradictòries i desdir-se'n, deixant a companys i companyes sense cobrar ll'atur !.


PE: La informació, encara que semble increible és certa...
Valoració:8menosmas
Per Batua!, fa mes de 14 anys
Que déu mos agafi confessats!
Valoració:1menosmas
Per Sebel·lí, fa mes de 14 anys
Sempre es pot empitjorar encara que no ho sembli, d'una curta de gambals passar a un poll entrat en costura.
Valoració:-5menosmas
Per encaraperdreuleseleccions, fa mes de 14 anys
¿Pilar Costa? Mare meva, quin disbarat!
Valoració:-4menosmas
Per Un dels aturats per na Galmés, fa mes de 14 anys
Carla:

Som un dels interins que gràcies a la "bona gestió" de l'equip Galmés ara és a l'atur sense subsidi. He estat treballant i cotitzant durant anys fent la meva feina amb ganes i ara, per culpa de la incompetència (o mala llet) dels qui he votat, no tinc ni feina ni subsidi.
Pel que sembla (abans no era així), si no es marquen totes les opcions a la selecció telemàtica s'interpreta que et dones de baixa voluntaria i per tant, no tens dret a l'atur.
El més greu, és que al mes de juny quan demanaves a la Conselleria com funcionava el "famós" procés telemàtic et deien que simplement marquéssis les opcions que t'interessaven (illes, mitges jornades, places, especialitats etc.). Més encara, si demanaves específicament si pasava res si no marcaves totes les opcions et deien que simplement no concursaries a les places no seleccionades.
Doncs resulta que no! , que o la maquineta s'ha tornat boja o algú està fent unes mangarrufes que fan por . Pel que sembla, tot i les calorades que passàrem a les seleccions de places passades encara es millor la forma "artesana" que la tecnològica. Almenys és més trasparent.
A més a més, ara, la mateixa Conselleria es desdiu del que ens digué. Ens envia al carrer amb una ma al davant i una al darrera a tots els qui no triàrem totes les places i degut a la reducció de personal no tenim vacant (en som un bon grapat). Tot i que no m'agrada dir-ho, estic convençut que el PP no s'hi hagués atrevit.
Carla ... segur que deus tenir una feina fixa o estable o un salari (com jo la tenia fins fa dues setmanes) o senzillament , desconeixies tot això. Si la teva situació fos la meva i la de molts companys, segur que no pensaries el mateix. Com pagarem la hipooteca o l'escola dels nostres fills. En definitiva, de que viurem sense tenir cap ingrés i les despeses de sempre?.
Potser als qui cridin per fer substitucions en breu tan sols perdran unes setmanes d'atur però i els qui no?.
Per a mi no hi ha res més greu que un govern d'esquerres malmeni els seus treballadors sense sentit i amb traidoria...Per que votar-los si tanmateix les nostres condicions de vida no només milloren sinó que empitjoren?.
D'altra banda, ja em pareix bé que es vulgui millorar la qualitat de la docència però, realment s'està fomentant això?. La meva experiència es que no. La formació que es valora és bàsicament la que menys feina du (ANPE Albacete per exemple) mentre que altres mèrits són menyspreats per la Conselleria (segones llicenciatures, doctorats, màsters etc.).
Pel que fa totes aquestes noves mesures de qualitat: avaluacions del professorat i tota aquesta mandanga pareix que té per funció fer una mica d'"autobombo" a l'estil dels certificats AENOR. Mentrestant, els professors som "el darrer mot des credo" i dia a dia perdem drets tan bàsics com el de cobrar l'atur quan no s'ens ha donat plaça.
Retrospectívament, algú recorda que aquest govern volia augmentar enormement el pressupost si guanyava?. Sembla que no perquè a més de no augmentar-lo l'han retallat fins a l'absurd i sembla que seguint les ordres d'en Manera encara ho faran més.
Potser comença a ser hora que la gent comenci a reclamar una mica de coherència i sobretot, que el nou Conseller posi fil a l'agulla per arreglar en el possible els desastres que s'han fet fins ara.
Confiem que el nou Conseller rectifiqui el rumb i retorni als professors la dignitat que ja fa molts anys hem perdut.


Valoració:25menosmas
Per Jeroni Farlell, fa mes de 14 anys
Carla: no tota l'educació passa pel nivell tecnològic.
L'educació dels infants bé que es pot continuar fent amb les pissares de tota la vida. Això de les pissares digitals fa riure.
L'educació necessita mà de metge a les Balears.
I és que em demano per què és millor estudiar una carrera universitària a les Illes? La resposta és l'atur que hi ha.
Això s'ha de millorar.
S'ha de conseguir feina pels professionals i els estudiants han de tenir més privilegis. No inventem res. Compiem el model anglès, que sí funciona!
Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente