nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.03°

Areal pagà 100.000 € per l'opció de compra del pis de luxe de Madrid

La Guàrdia Civil i Anticorrupció localitzaren el document, datat el 2003 i a nom del cunyat de Matas i gerent del PP fins al 2007. Sospiten que l'exconseller Bartomeu Reus seria un testaferro de l'expresident

110178
El pis, que són dos d'annexionats, està situat al carrer de Señor Ramón de la Cruz. | ULTIMA HORA

Fernando Areal Montesinos, cunyat de Jaume Matas i gerent del PP des del 2003 i fins al 2007, apareix en un document com la persona que el 2003 pagà 100.000 per l'opció de compra d'un pis a Madrid. L'immoble és situat en el número 105 del carrer del Señor Ramón de la Cruz, a l'exclusiu barri de Salamanca. Aquest habitatge formava part de la investigació que la Guàrdia Civil i els fiscals Anticorrupció de Palma duien a terme per aclarir el patrimoni de Jaume Matas. Tanmateix, fa dos mesos, el fiscal general de l'Estat, Càndido Conde-Pumpido, no autoritzà que es continuàs amb la investigació "per falta de proves". En aquests moments, s'espera que s'adopti la decisió final.

En un informe de la Guàrdia Civil s'assenyala que la persona que figura com a propietària del pis, Bartomeu Reus, exconseller en un govern de Matas i actual president de Gesa, seria en realitat el testaferro de l'exministre i expresident. Oficialment, la família Matas-Areal paga 2.500 euros cada mes pel lloguer de la casa a Bartomeu Reus. El pis, que en realitat són dos que s'annexionaren, a la quarta planta, té una superfície construïda de 186 metres quadrats i és el major habitatge de l'edifici. En el contracte de compravenda s'especifica que l'immoble fou adquirit per Reus a l'empresa Vallehermoso División, Promoción SA, en virtut d'una escriptura atorgada pel notari José Aristónico García Sánchez el 28 d'abril de 2005.

A començament d'enguany, i en una carta enviada per Matas al diari El País, l'expresident no reconeix tenir un bé immoble a Madrid i assegura que la família en tingué un de lloguer "que pagàrem fins al final", referint-se a quan deixà de ser ministre, el 2003. També, quan en dues ocasions s'ha informat en aquestes pàgines de l'esmentat habitatge, Bartomeu Reus ha manifestat, les dues vegades, que ell n'és el propietari, i fins i tot arribà a afegir que el 2003 n'executà l'opció de compra i que el 2005 li'n lliuraren les claus. Per contra, després de les investigacions efectuades per guàrdies civils de Palma que es van desplaçar durant alguns dia a Madrid, es conclou en el seu informe que "no hi ha cap dubte que els propietaris reals de l'immoble són la família Matas-Areal, malgrat que hi figuri formalment el nom de Bartomeu Reus, que seria el testaferro que oficialment hi surt com a titular".

El fet que es conegui ara que l'opció de compra l'executà el cunyat de Matas reforçaria la versió de la Guàrdia Civil sobre la titularitat de l'immoble, que fou adquirit pel preu d'un milió d'euros. A més de les dues cases annexionades, s'inclouen també dues places de garatge als baixos de l'esmentat edifici. Sobre el pis s'ha constituït una hipoteca a favor del Banco Santander Central Hispano SA per un import principal de 800 mil euros i un termini d'amortització de 20 anys, en un valor de taxació a efectes de subhasta de poc més d'un milió d'euros.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Carla, fa mes de 14 anys
Ja comença a ser hora que la responsabilitat de tot aquest forat económic de les Illes s'aclareixi, que paguin tot el que en han mangat i passin a la presó uns quans anys com a purga. Tant polítics, testaferros com funcionaris implicats en tots aquests casos de corrupció haurien d'abandonar els seus llocs.
Valoració:9menosmas
Per A viure que són dos dies, fa mes de 14 anys
Visc a un pis de luxe al Passeig Maritim, la paga i senyal la va fer el meu cunyat que és molt simpàtic, i el pis està a nom d´un ex-company de feina del "meu" home.
Valoració:7menosmas
Per mirant cap a madrid, fa mes de 14 anys
I qui continua pagant l´hipoteca? I encara el té llogat? I en té dáltres d´ hipoteques en Bartomeu reus>? No sigui cosa que sigui una operación "fiscal?
Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente