lluvia ligera
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
21°

El Govern creu una farsa els 15 milions que falta per pagar

Quatre dies abans de les eleccions, Duran i Moisés avalaren que es devien trenta milions a la constructora

Representants de la UTE del Palma Arena i altres empreses menors reclamen al Govern un deute de quinze milions d'euros. Els serveis jurídics, per contra, consideren que es tracta d'un deute "fictici" i sospiten que "una farsa" que no es correspon als treballs fets i al material adquirit. S'han analitzant documents sobre com "s'aprovaren" diferents quantitats que s'atribueixen als sobrecosts. Destaquen tres documents, en dos dels quals, signats per Rafel Duran i Jorge Moisés, i amb només un dia de diferència, se certifica que a la UTE formada per FCC i a Melchor Mascaró SA se li deuen 30.870.601 euros.

El document està datat el 23 de maig de 2007, quatre dies abans de les eleccions. Només un dia abans, Duran i Moisés signaren una acta de la reunió de la junta rectora en la qual s'exposava la necessitat d'augmentar-ne el pressupost inicial, amb poc més de 35 milions. S'hi exposava, així mateix, que "la direcció facultativa acredita i confirma l'increment pressupostari per assumir les despeses de la construcció, que li ha sol·licitat la junta rectora el 21 de març de 2007 en el punt segon, la quantia total del qual és de 30.870.601 euros". I aquí l'afer s'embolica encara més quan s'analitza la documentació de la reunió de la direcció facultativa, en la qual apareixen les firmes dels García Ruiz i "s'accepta" que hi ha una pujada del pressupost de poc més de 30 milions d'euros.

En les seves declaracions davant el jutge, els dos germans no recorden haver signat l'esmentat augment.
La principal dada que ‘sorprèn' els experts del Govern i els fiscals és que Duran i Moisés signassin una acta en la qual s'exposa que es necessiten poc més de 30 milions per finalitzar les obres i que l'endemà firmin un altre document en el qual certifiquen que l'esmentada quantitat, en forma de deute a la UTE, és real i fins i tot s'especifiquin els conceptes en els quals es basa l'increment pressupostari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Keops, fa mes de 13 anys
Em fa gràcia l'enquesta sobre el tema d'augmentar imposts. El que s'ha de fer, és que tots els doblers robats siguin retornats euro a euro a les caixes públiques, ja que són doblers de tots els ciutadans. I si no els tenen en efectius els que els robaren, que responguin directament amb el seu patrimoni. Ja està bé d'impunitat dels que en un temps es creien els amos de la possessió.
Valoració:0menosmas
Per sarraí, fa mes de 13 anys
vull que els peperos tornin tots els doblers que ens han pres, ara ens fan molta falta! RETORNAU-MO'S ELS DOBLERS!!!!!
Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente