algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
18°

El recorregut del tramvia per les Avingudes estarà llest el setembre

El consell d'administració del tramvia de la badia de Palma es reuní per primera vegada. Vicens informà que es disposarà del projecte definitiu de la infraestructura a partir de mitjan mes que ve

38826

El traçat del primer tram unirá Palma amb l'aeroport i amb l'Arenal.

dBalears

El traçat definitiu del tramvia de la badia de Palma al seu pas per les Avingudes ja es troba en la recta final i podria ser presentat a mitjan setembre. Així es posà de manifest ahir en el transcurs de la primera reunió del consell d'administració de l'empresa pública que s'encarregarà del disseny, la construcció i la gestió d'aquesta infraestructura. Durant l'encontre, el conseller de Mobilitat i d'Ordenació del Territori, Biel Vicens (Bloc), que a la vegada és president d'aquest consell, informà que a mitjan setembre ja es disposarà del projecte bàsic definitiu del tramvia. Aquest document inclourà les modificacions introduïdes a petició de l'Ajuntament de Palma en el recorregut al seu pas per les Avingudes, on aquest mitjà de transport conviurà amb el carril per a bicicletes, el de busos i els vehicles privats.

El pla bàsic inicial es va presentar el març passat i des d'aleshores s'ha treballat per assolir un consens en el traçat del primer tram, que unirà Palma amb l'aeroport de Son Sant Joan i amb l'Arenal i que tindrà un pressupost de 380 milions d'euros. A més a més, una vegada que es disposi del projecte bàsic definitiu, se'n podrà iniciar la pertinent tramitació administrativa. Tot i el retard, les previsions inicials de Mobilitat significaven tenir també llest el pla de construcció abans que acabàs l'any, la qual cosa permetria licitar-lo i adjudicar-lo el 2010. Això asseguraria l'objectiu del Govern de començar les obres del primer tram fins a l'aeoport abans de les pròximes eleccions.

Nou gerent

En la reunió es nomenà Joan Antoni Salas Rotger com a gerent de l'empresa pública. Salas és cap de gabinet de la Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori. Així mateix, s'acordà que la seu de l'empresa pública s'estableixi en el número 34 del carrer d'Eusebi Estada, annex al Consorci de Transports de Mallorca. Finalment, durant l'encontre s'aprovaren així mateix diferents aspectes administratius necessaris per poder iniciar l'activitat de la companyia pública a partir de l'1 de setembre, a la vegada que s'informà dels diferents convenis signats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per JA PUJEM A CAVALLET, fa mes de 13 anys
JA PUJEM A CAVALLET, Creem un nou Consorci i en col.loquem uns quans per aquí, alguns per allà, i anem fent. Som eixerits. Mirau si hi ha qualque forat per entafonar.me a mi. Perque jo tb sóc una POLITIC MORENA. ("Aquell peix llafiscòs en forma de serp que no surt de cau"). VOLEU DIR QUE CAL TANTS CONSORCI i/o ASSOCIACIONS, COMISSIONS.
Valoració:-1menosmas
Per Toni, fa mes de 13 anys
A mem soterrat: com vols fer-ho entrar si el PP va foradar tota Palma possant estacionaments!!??!!
Valoració:8menosmas
Per trenaire, fa mes de 13 anys
soterrat? ja me direu com. A Palma mai hi ha hagut una planificació de transport públic. és impossible soterrar-ho entre d'altres coses pq les avingudes estan farcides d'aparcaments públics. Si les coses s'haguesin fet amb previsió això no pasaria.Fins i tot amb l'aparcament de la plaça espanya es va condennar el túnel que arribava fins al port.
Valoració:10menosmas
Per tomeu, fa mes de 13 anys
Es ta molt be.Fora tants de cotxes.Mes emplear el transport public i sobretot el tranvia dona una imatge de ciutat diferent.O es que el tren de Soller no te un atractiu?Per aixo ens agrada tant als mallorquins com els visitants.Si al tranvia i mes tranvies faria jo pel centre de la ciutat.I sino anau a Lisboa i ho comprovereu.ES UNA MARAVELLA.Es respeta primer el tranvia abans que els cotxes.Questio de conciencia i sino al temps.
Valoració:8menosmas
Per Estan ben torrats, fa mes de 13 anys
Esteis ben torrats a l'ajuntament de Palma; primer aixecau totes les arteries de palma, de tal manera de crear embossos per a tot arreu, despres us sentiu necessitats d'anar sobre dues rodes i feis carrils bicis pel centre de palma eleiminant parkings, i ara el darrer que podia sentir era lo del tramvia!! D'aquesta manera anau perdent votants Sra. Calvo. Espero que com a mínim us poseu un casc per anar en bicicleta.
Valoració:-6menosmas
Per pere, fa mes de 13 anys
A Granada l'han soterrat pel centre de la ciutat
Valoració:2menosmas
Per Soterrat, fa mes de 13 anys
A les avingudes, jo crec que no hi cap. Soterrat!, hauria de ser.
Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente