algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Rere la lona que costà el triple del que valia

Un intermediari assegurà ahir que li pagaren 688.000 euros pel material que la UTE facturà per valor d'1.800.000 euros al consorci

Una nova jornada de declaracions pel cas Palma Arena dugué ahir als jutjats en qualitat de testimoni el contractista Jordi Casasnovas, que facturà més de 688.000 euros a la UTE (FCC i Melchor Mascaró) que construí el Palma Arena per una lona que havia de cobrir l'estructura interior del velòdrom.

Tanmateix, la UTE va facturar aquesta tela per més d'1.365.000 euros, de manera que, sumant-hi els beneficis industrials i l'IVA, en va costar més d'1.884.000, una quantitat que, a parer de Casasnovas, és una "barbaritat".

La lona, que feia devers 10.000 metres quadrats, només fou instal·lada al velòdrom de manera parcial perquè, segons Casasnovas, Miguel Àngel Rodríguez, el cap de la UTE, li digué que n'aturàs la instal·lació, quan ja hi havien estat col·locats més de tres mil metres, perquè no hi havia doblers. La resta de la tela va ser traslladada als magatzems que la UTE té a Binissalem.

Tot i el sobrecost espectacular que experimentà la lona, Casasnovas encara no ha cobrat completament la seva part. De fet, el pressupost inicial era de 940.000 euros, però per tal de poder cobrar després que Rodríguez li digués que no hi havia doblers, va arribar a un acord amb la UTE per reduir el pressupost a 688.000 euros.

Rere el xalet de Pepote

D'alta banda, el constructor Joan Bibiloni, contractat per dur a terme unes demolicions prèvies al solar on es va edificar el Palma Arena, va negar ahir davant el jutge que hagués enviat cap treballador de la seva empresa a fer feina a la Ràpita, on l'exdirector general d'Esports, Pepote Ballester, es va construir un xalet.

Bibiloni, imputat en aquesta causa, explicà que havia estat el constructor Jaume Navarro, també imputat, qui li havia proposat executar les demolicions. Navarro va ser el constructor del xalet de Pepote.

De fet, segons Joan Bibiloni, Navarro li va demanar que li presentàs un pressupost dels esbucaments. Després d'això li va ser adjudicada la feina.

A pesar de seguir aquest procediment, Bibiloni assegurà davant el jutge que és ara que s'havia assabentat que no participava en un concurs públic.

El constructor va explicar que sabia que la Fundació Illesport era la que li havia de pagar, si bé hi va afegir que no sabia per què no havia presentat el pressupost dels treballs a aquesta fundació.

De la mateixa manera, Bibiloni negà que Jaume Navarro li hagués demanat cap pressupost per a una rehabilitació del pavelló Prínceps d'Espanya. Els investigadors del cas Palma Arena sospiten que Pepote Ballester tractà de pagar les obres del seu xalet a través de la reforma del prínceps d'Espanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.