nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Imputats 6 exalts càrrecs públics del PP

Implicats l'exregidor d'Hisenda Pedro Àlvarez de Cort, el cap de Comunicació de Matas, Joan Martorell, l'exgerent de l'Ibatur Raimundo Alabern, l'exsecretari de la Conselleria de Turisme Xavier Cases, l'exsecretari de Presidència Antoni Amengual i l'exgerent de l'Institut Josep Lluís Rosselló

El jutge José Castro ha citat a declarar com a imputats en el cas Palma Arena sis dels alts càrrecs del PP de la passada legislatura. Les declaracions començaran a principi de setembre. Els imputats són l'exregidor d'Hisenda i Innovació de l'Ajuntament de Palma Pedro Àlvarez; Joan Martorell, exdirector general de Comunicació i ara responsable de premsa del PP; Raimundo Alabern, exgerent de l'Ibatur; Antoni Amengual, exsecretari general de Presidència; Xavier Cases, exsecretari general de la Conselleria de Turisme, i Josep Lluís Rosselló, exgerent de l'Institut. Dijous passat, el jutge dictà una providència en què citava per al mes que ve 14 nous implicats en la investigació. Entre aquests destaca Àlvarez, qui formà part de la junta rectora del Consorci per al desenvolupament en representació de l'Ajuntament de Palma, si bé la seva assistència a les reunions fou escassa. D'altra banda, també han estat imputats altres importants excàrrecs del Partit Popular. A més, en la mateixa resolució fou citat a declarar l'exconseller de Turisme Joan Flaquer, si bé l'endemà mateix quedà sense efecte la citació "temporalment".

Contractes per a Nimbus

Tot i que no es coneixen exactament els fets que se li podrien imputar, la implicació de l'exconseller de Turisme en aquesta causa pot venir de la seva presència durant la legislatura passada a la fundació Illesport, del patronat de la qual era membre. El 22 de setembre del 2006 aquesta corporació aprovà per unanimitat, en una reunió presidida per l'expresident del Govern Jaume Matas, adjudicar a l'empresa Nimbus el disseny, la producció i la realització de la campanya publicitària del mundial de ciclisme en pista de l'any 2007. Nimbus és una propietat de Miguel Romero, un dels principals imputats en el cas Palma Arena, i la concessió estava dividida alhora en 15 contractes més petits, que sumaven un total de 125.150 euros (aquests tràmits menors no necessitarien passar per concurs públic). Finalment, Nimbus cobrà 591.000 euros.

Mesos després, el 19 de gener del 2007, el patronat tornà a aprovar un expedient de contractació de publicitat a Nimbus per un valor de 845.000 euros. En aquestes dues reunions fou present el conseller de Turisme. En la corporació hi havia, a més de Flaquer i entre d'altres, la vicepresidenta, Rosa Estaràs; el director general d'Esports, José Luis Pepote Ballester; la cap del gabinet de Matas, Dolça Linares; Xavier Cases; Antoni Amengual i Joan Martorell. Les empreses del grup Nimbus varen rebre dos milions d'euros per treballs relacionats amb el Palma Arena, però, segons han descobert els investigadors del cas, aquesta xifra incloïa també partides per a la compra de cascs i de material tècnic per a les obres del velòdrom.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per SASTRE DE CAMPS, fa mes de 14 anys
Quiero que me hagas un traje como el de CAMPS, ven a tomarme medidas,José Tomás. Pero no puedo citarte en ningún hotel, pásate por la farmacia de mi mujer. Como casi no llego a final de mes, prepárame un presupuesto de todo a CIEN. A ver si entre tanto llega la subvención y salimos del socavón. No traigas seda ni alpaca,Tomás que tengo bolsas de basura pá reciclar. Haz la chaqueta con bolsas del Carrefour y un chalequiton fardón con papel albal.Un pantalón elegante tirando a gris con las facturas del gas de mi primo LUIS. La camisita y el canesú, con las letras de la Kangoo. ¡ No hay pá más ! 12.000 euros en trajes que no van a ningún lao, y es que la han tomao contigo, se han pasao, 12.000 euros en trajes, no te cortes PRESIDENT, sigue así tan elegante y a nosotros ¡ que nos den ! ¿que nos den que? El número de tu sastre querido Camps pa que nos tome medidas José Tomás.
Valoració:3menosmas
Per CHAVES, fa mes de 14 anys
LA DERECHONA QUE SE ESCANDALIZA ANTE CUALQUIER LEY PROGRESISTA, YA VEIS LO QUE PERSIGUEN CUANDO SE JUNTAN UN PAR DE AMIGUETES, .
DICEN QUE NOS VAN A DEFENDER DEL SOCIALISMO QUE NOS LO VA A QUITAR Y REPARTIR ENTRE TODOS, Y ELLOS SE NIEGAN A QUE SE REPARTE ENTRE LA LASE TRABAJADORA, SE LO REPARTEN ENTRE ELLOS Y LUEGO SE SIENTEN PERSEGUIDOS. SEÑORA CIRER, MENOS PROCESIONES Y MAS DECENCIA Y SEAN SOLIDARIOS ECHANDO A LOS IMPRESENTABLES DE SU PARTIDO REPARTIDOR.
¿¿ QUE COFRADIA DIOS MIO ¿¿
Valoració:44menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Qué vos pareix? i tota aquesta enmerdada per qué no surt a nivell nacional? per qué estan cobrint la notícia de l'espionatge a mebbres del PP, mira si son rates!! per tal de despistar als mitjans diuen dois un darrera de l'altre! PP de Mallorca: heu pegat a sa merderaaaaaa!! lladreees, maleants, mentiders, malversadors, escòria, inmundícia! ah! i tornau els 135€ que ens heu robat a cadasqun dels que pagam imposts a Balears per tal de assolir la quantia només del sobrecost de 52 milions d'€uros! LLADREEEES SON MEUS, TORNAU-LOS!! MAAAATEEES A ON EEEEEETS! DÓNA LA CARAAAAA, NO T'AMAGUIS COM UNA RATAAAAAA!!!
Valoració:14menosmas
Per magistrat, fa mes de 14 anys
PP: una banda de xoriços!!
Valoració:22menosmas
Per casaleiz, fa mes de 14 anys
En un país democràtic tots ells anirien a la presó, els lladres i els encobridors..., apunti-s'ho Sra. Estaràs i no fugi a bRusel·les ara que el barco s'enfonsa.
Però no estam -encara- en democràcia plena (Jo no he votat el Rei, four exempel) i els jutges els alliberaran. Què ens hi jugam?
I els empresaris els votaran. Què ens hi jugam?
I nosaltres callarem, com sempre, covards que som.
Valoració:85menosmas
Per J.M., fa mes de 14 anys
No trobaran ni voluntaris per a anar a les eleccions de 2011. Vaja llàstima, un partit menys.
Valoració:7menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
hem de anar preparant el cava per quan vingui en jaume?
Valoració:17menosmas
Per Mecatxis, fa mes de 14 anys
Mare meva! No he vist mai tanta concentració de xorissos per partit polít quadrat! Uff si els peperos haguessin guaynat, bancarrota corrupta assegurada!
Valoració:36menosmas
Per Queixa forta, fa mes de 14 anys
Els inquilins de l'edifici gros amb la teulada de color blau de la carretera de Valldemossa no volem de veïns aquesta gent de baixa estofa.
Valoració:20menosmas
Per Pep, fa mes de 14 anys
Anti PP? A on ets??
Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente