algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Els indicis incriminatoris

Les modificacions del pressupost no justificades i la desproporció del cost final són alguns dels punts que en destaca la querella de la Fiscalia

La querella criminal presentada pels fiscal Pedro Horrach i Miguel Àngel Subirán dimarts farà un any i que, un cop admesa, marcà l'inici de la instrucció del cas Palma Arena, es fonamentava en una sèrie d'indicis incriminatoris.

En primer lloc, la querella destacava la inexistència del procediment administratiu que emparàs i justificàs les modificacions successives en els contractes adjudicats.

N'és un clar exemple la construcció de la coberta del velòdrom. Adjudicada per 5.914.778 euros, se n'han acabat pagant 17.968.628,980 euros. És a dir, que hi hagué més de 12 milions de sobrecost, sense cap tipus de justificació.

El segon indici trobat pel Ministeri Públic fou l'absència del procediment administratiu que emparàs el contracte dels arquitectes Lluís i Jaume García Ruiz.

Els germans foren contractats per més de vuit milions i mig d'euros després de la destitució de Ralf Schürmann, autor del projecte. En la seva contractació no es va seguir el procediment que marca la llei per a les administracions públiques.

Finalment, la Fiscalia assenyalà com a indici la desproporció entre el cost inicial de l'obra i el que se'n pagà al final. No debades, a partir d'un pressupost que no arribava a 48 milions d'euros se n'acabaren abonant 79.905.905,80.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.