algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

SFM es compromet a posar 17 milions per a seguretat

La direcció de l'empresa lliurà ahir al comitè de vaga la seva proposta definitiva sobre aquesta qüestió, la plantilla i els subcontractes

La direcció de Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM) es compromet a fer una inversió d'uns 17 milions d'euros entre enguany i el 2010 per tal d'emprendre distintes actuacions per millorar els sistemes de seguretat i comunicació a la xarxa ferroviària. Aquesta proposta s'inclou dins el document que la direcció lliurà ahir al comitè de vaga de l'empresa pública amb la intenció d'atendre les seves peticions en aquesta matèria i també pel que fa a l'augment de la plantilla i a la subcontractació de serveis. L'objectiu és resoldre el conflicte laboral que s'arrosega des de fa més d'un any i pel qual el servei pateix un calendari d'aturades de protesta.

Les inversions en seguretat proposades per l'empresa es repartirien entre 3,9 milions en projectes que ja estan adjudicats i s'executen durant el present exercici i 13,2 més per a obres que es durien a terme durant l'any que ve i per les quals ja s'estan redactant els projectes. Les millores en aquesta matèria han estat considerades com a essencials per part dels sindicats, però no és l'única de les reivindicacions clau. Així, els detalls per a la convocatòria d'un concurs públic per cobrir un necessari augment de plantilla es troben damunt la taula. La direcció vol establir ara unes titulacions mínimes conseqüents amb les retribucions econòmiques i garantir que els processos selectius siguin més transparents introduint-hi qüestions com la participació de representants del consell d'administració en els tribunals de les oposicions -i no només dels treballadors- i que els barems de mèrits per als interins en la convocatòria externa s'apliquin per igual a tots, independentment de la seva categoria professional.

Avui, darrer intent

Els representants sindicals que integren el comitè de vaga hauran de donar resposta avui a la proposta d'acord presentada ahir per la direcció de SFM. Encara que el document tracta les qüestions clau que s'han posat damunt la taula de la negociació -inversions en seguretat, augment de plantilla i subcontractes-, l'entesa no sembla fàcil perquè les posicions s'han anat endurint a mesura que s'han registrat les jornades de protesta. Com publicà ahir aquest diari, el conflicte laboral coincideix amb la retallada de les retribucions per hores extraordinàries dels treballadors que ha emprès la nova direcció de l'empresa durant aquesta legislatura, fins a un 30%.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere Antoni, fa mes de 14 anys
Els empleats dels serveis ferroviaris no volen més seguretat, volen més dobbers.
Valoració:5menosmas
Per un, fa mes de 14 anys
q les rodes del tren no són rodones, aquesta serà la pròxim excusa del comitè d'empresa
Valoració:7menosmas
Per llest, fa mes de 14 anys
A veure ara quina excusa posaran per continuar la vaga per tal de no treure's la titolació exigida.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente