algo de nubes
  • Màx: 19.01°
  • Mín: 9.02°
18°

Deixadesa al quarter de Palmanova

La brutor envolta la caserna de la Guàrdia Civil, que encara no disposa de càmeres de vigilància ni d'altres sistemes de seguretat complementaris

Tres setmanes després de l'atemptat d'ETA a Palmanova, poc han canviat les instal·lacions de la Guàrdia Civil al nucli turístic calvianer, que continuen amb greus mancances de seguretat i en un estat lamentable de portes endins. La Guàrdia Civil té a Palmanova el quarter principal, al carrer de Miquel dels Sants Oliver, i unes dependències cedides per l'Ajuntament al carrer de na Boira, mentre es construeix la nova caserna a Son Bugadelles. Davant aquestes oficines es produí l'explosió que costà la vida a Diego Salvà i Carlos Sáenz de Tejada. Després de l'atemptat, l'única mesura de seguretat que s'ha pres ha estat tallar el carrer al trànsit.
La situació del quarter del carrer Miquel dels Sants Oliver és més escandalosa.

De portes enfora, s'ha prohibit la circulació pel tram que hi ha davant la caserna i dos agents amb armilles antibales en vigilen l'exterior, però continua sense haver-hi càmeres de vigilància i tampoc no s'hi ha instal·lat cap altre tipus de sistemes complementaris de seguretat. Per exemple, un dels laterals de l'edifici limita amb un bloc d'apartaments on hi ha una piscina que està mancat de qualsevol tipus de vigilància, a excepció de la presència física dels agents. De portes endins, la situació és descoratjadora. La caserna no té porta d'entrada i l'aspecte del recinte interior és paupèrrim. La zona enjardinada és plena d'herbes i d'arbusts que en alguns casos superen el metre d'altura, i al voltant del quarter es poden trobar efectes de tota casta.

Ahir mateix, des dels edificis veïns es poden veure taquilles metàl·liques velles abandonades, bombones de butà, matalassos, estores, caixes enregistradores, caixes fortes, cadires i taules, entre altres efectes tirats pel jardí.
Mentrestant, l'empresari alemany Horsth Veith ha recollit d'ençà de l'atemptat més d'un miler de signatures en suport a les víctimes. Veith habilità una taula amb un llibre de condol al carrer de na Boira. La iniciativa va tenir èxit i se n'han omplit un total de set llibres, que ahir foren lliurats al delegat del Govern, Ramon Socias, i al cap de la Guàrdia Civil a les Illes, Basilio Sánchez Rufo.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.