algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

S'estreny la investigació sobre l'entorn de Matas

Declara com a imputada Jane King, assistenta tècnica de Presidència durant la legislatura passada. Signà desenes d'adjudicacions de subministraments, alguns de relacionats amb el Palma Arena

38620
Jane King, imputada en aquesta causa per un suposat delicte de malversació de doblers públics. | S.Amengual

La investigació del cas Palma Arena estreny, un dia més, el cercle més proper al l'expresident Jaume Matas. Si dimecres es va saber que el cunyat de Matas i exgerent del partit, Fernando Areal, seria citat a declarar com a imputat les properes setmanes, ahir prestà declaració, també en qualitat d'imputada i durant tres hores, Jane King Gràcia, exsecretària general tècnica de Vicepresidència i de la Conselleria de Relacions Institucionals del Govern, la que encapçalava Rosa Estaràs, però que al mateix temps assistia tècnicament el gabinet del president.
King, imputada en aquesta causa per un suposat delicte de malversació de doblers públics, coordinava així durant la legislatura passada l'àrea de Presidència, atès que aquesta no disposava d'un departament orgànic propi.
Des del seu càrrec de confiança, King signà entre 2003 i 2007 desenes d'adjudicacions de subministraments pels anomenats "concursos de procediment obert i tramitació ordinària", alguns dels quals estaven referits als velòdrom de Palma.

Durant l'interrogatori, els fiscals Pedro Horrach i Miguel Àngel Anadón demanaren a la imputada si, en l'exercici de la seva tasca, havia rebut instruccions concretes sore el Palma Arena dels seus superiors, Matas o Estaràs, cosa que negà reiteradament al·legant que les seves funcions eren senzillament tècniques i administratives. El d'ahir no fou, però, el primer interrogatori a què s'ha hagut de sotmetre King per aquesta causa, perquè anteriorment ja prestà declaració a les dependències de la Policia Nacional. De la seva banda, l'actual presidenta del PP balear, Rosa Estaràs, justificà la declaració de qui fou la seva secretària general tècnica en el fet que King "duia a terme feines de suport logístic nomenada per Matas: funcionalment, ella estava adscrita a la Presidència del Govern".

Sense dades d'Areal

Quant al cunyat de Matas, Fernando Areal, segons ha pogut saber aquest diari agents de la Policia Nacional contactaren ahir amb la seu del PP a Palma per tal de trobar qualque dada de contacte de l'exgerent de la formació. La Policia hauria acudit al partit després de no haver pogut contactar amb Areal, que ha de declarar com a imputat el proper 31 d'agost. Les investigacions efectuades fins ara i l'anàlisi de la documentació intervinguda en una agència publicitària han fet que el jutge tingui fortes sospites que Areal, com a gerent, liquidà pagaments amb doblers negres. Serien devers 70.000 euros i es pensa que amb aquesta quantitat es finançà part de la campanya del PP en les eleccions de 2007. D'altra banda, els arquitectes Jaume i Lluís García Ruiz declaren avui com a imputats en la causa. El contracte que els va lligar al Palma Arena, en el qual figura que reberen prop de 8,5 milions d'euros pels seus serveis, és un dels punts considerats clau pels investigadors.

L'expresident, disposat a tornar dels Estats Units per declarar davant el jutge

L'advocat de Jaume Matas, Rafael Perera, es va personar ahir al Jutjat d'Instrucció número 3 de Palma -el titular del qual, José Castro, és l'instructor del cas Palma Arena- per comunicar al jutge "la disponibilitat total" de l'expresident per declarar en aquesta causa. Perera indicà que "el senyor Matas està disposat a venir i donar tota classe d'explicacions en relació amb aquest cas i a evitar que s'hagi de sol·licitar cap comissió rogatòria ni, encara menys, la col·laboració de la Interpol. Ell vindrà en el mateix moment en què el jutge ho trobi oportú". El misser -que també assistirà el cunyat de l'expresident, Fernando Areal, en la seva pròxima declaració com a imputat- es limità a comentar que "el jutge ha acceptat i agraït l'oferiment, però no ha fet cap comentari de si té previst cridar a declarar en qualitat de testimoni o d'imputat el senyor Matas".

L'advocat es va expressar d'aquesta manera després que l'expresident del consorci públic per a la construcció del Palma Arena i actual portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Rafel Duran, i l'exdirector general d'Esports del Govern, Pepote Ballester, tots dos imputats en el cas, es desvinculassin davant el jutge instructor de les decisions que es varen adoptar durant l'edificació del velòdrom i que en aquests moments s'investiguen, atribuint-les "a instàncies superiors".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Psicograma, fa mes de 14 anys
Més que riure, el que els declarants fan amb la cara, els ulls i els llavis al entrar o sortir del Jutjats, és un rictus d'angoixa; allò de no saber si riure o plorar!
Valoració:0menosmas
Per Liu Chiang, fa mes de 14 anys
Més que estrenyèr-se la investigació, es concreten cada cop més les responsabilitats d'en Matas, el Fugitivo.
Valoració:5menosmas
Per xaume, fa mes de 14 anys
Quin és el segon llinatge de la sra. King? Kong?
Valoració:0menosmas
Per MANOLO, fa mes de 14 anys
AQUESTES SEÑORITINGAS NO TENS NECESITAT DE LEVAR ELS SEUS NINS A LES ESCOLETAS QUE ES PODIAN HABER FET CON 10.000 MILONS DE PESETES TRIAT DELS NOSTRES BUCHAQUES
¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡LLADRES¡¡¡¡¡¡
Valoració:-2menosmas
Per rialles, fa mes de 14 anys
I tots riguent en el jutjat!! Quina barra que tenen.
Valoració:0menosmas
Per M'agrada fotre, fa mes de 14 anys
I jo vull veure a Antic penjat pels collons.
Ah...i per fotre un poc més: Viva la Fiesta Nacional!!
Valoració:-2menosmas
Per Jaume Coca, fa mes de 14 anys
Quina personalitat té en Matas? És regular i sensat en les seues decisions? Per què?
Valoració:1menosmas
Per justisiero, fa mes de 14 anys
ja ve, ja ve!!!, jaume matas, a jugar!!!
Valoració:2menosmas
Per toni, fa mes de 14 anys
No passeu pena: el COMTE Pompidou el salvarà de les urpes del dracs Anticorruptus Rex.

Ai Estaràs, ja s'atraquen.
I na PUIG, on és?
Valoració:14menosmas
Per ciutadana per a l'honestedat, fa mes de 14 anys
¡No demanau res! en Matas emmanillat? Després compten amb jutges "más que amigos" que arxiven les causes...
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente