nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 13°
21°

El PP acusa Anticorrupció d'un tracte diferent dels “seus” implicats

Els populars de les Balears es demanen per què el Govern Antich no ha duit a la Fiscalia els comptes del sobrecost del desdoblament de la carretera de Manacor i critiquen la persecució de què són objecte

El Partit Popular de les Illes Balears denuncià ahir "la diferent vara de mesurar" que, al seu entendre, utilitza la Fiscalia Anticorrupció en els casos en què s'han vist implicats persones vinculades a aquesta formació.

El PP contraposa així la situació dels "seus" detinguts al tractament rebut per persones d'altres formacions que s'han vist implicades en casos com l'Eivissa Centre, Can Domenge, Son Oms, Carretera de Manacor i Pinyata. Així, i en relació amb la investigació del sobrecost de les tasques per desdoblar la carreterade Manacor, el PP es demana "per què el Govern Antich, com a organisme tutelar de les obres de la via, o el mateix Consell de Mallorca, no han traslladat a la Fiscalia Anticorrupció els comptes de les feines executades", com sí que ho han fet en el cas del Palma Arena.

A través d'un comunicat emès ahir, els conservadors criticaren que "en aquelles trames en els quals es troben implicades persones vinculades al Partit Popular, s'ha desplegat tota la parafernàlia segons sembla inherent a la investigació: detencions, trasllat de persones engrillonades, compliment íntegre de la detenció a les dependències policíaques abans de passar a disposició judicial, amb el consegüent rembombori mediàtic", en contrast amb el tracte donat als acusats dels casos esmentats amb anterioritat.

En aquest sentit, el partit manifestà que "les Balears són l'escenari de la sensació de persecució del PP", un fet que, afegit a les denúncies d'espionatge en l'àmbit estatal (més informació a la pàgina 22), suggereix "l'ús per part del Govern socialista dels recursos de l'Estat per destruir políticament el Partit Popular".

Protesta pel tracte rebut

El partit ha fet pública la "més enèrgica protesta" pel tracte rebut pels implicats en la investigació judicial de les presumptes irregularitats en la construcció del velòdrom de Palma. Val a dir que el comitè de direcció del PP balear té previst reunir-se demà mateix per analitzar la situació actual en què es troba la formació, després de la detenció dimecres de l'actual portaveu a Cort, Rafel Duran, i de destacats exalts càrrecs de la legislatura passada.

Crònica d'un esclat anunciat

Quan l'estiu de 2007 el socialista Carles Manera i el seu equip es feren càrrec de la Conselleria d'Economia i Hisenda, ja duien entre cella i cella el misteri del Palma Arena. Tothom veia coses rares en la doblerada que es va gastar Jaume Matas en la campanya electoral de la primavera d'aquell any. D'on havien sortit els doblers? El Govern central era socialista, però l'autonòmic de Matas havia demostrat tanta capacitat d'inversió electoral, que tots els qui saben con funcionen aquests serials arrufaren el nas.

Aquell estiu de 2007, començà l'aixecada d'estores a la Conselleria que fins poc abans havia dirigit Lluís Ramis d'Ayreflor, home d'extrema confiança de Jaume Matas. Manera hi entrà sense manies i destinà un equip dels seus millors tècnics a investigar-ho partida per partida, punt per punt, factura per factura. Aviat sorgiren les sorpreses. A final de 2007 ja es parlava del Palma Arena amb el nas arrufat, i de Turisme Jove i de Bitel i del CDEIB, i de la Creu Roja. Però sobretot del velòdrom de Palma, que havia costat més de cent milions d'euros quan estava pressupostat en menys de cinquanta. Se n'encarregà una auditoria i es trobaren devers 16 milions sense justificar.

Amb això, la documentació passà a mans de la Fiscalia Anticorrupció. Des de la Conselleria tenien constància de la importància dels fets. Ja durant el 2008 el conseller Manera parlà repetides vegades del "gran forat" del Palma Arena. La Policia Judicial es posà en marxa. S'investigaren els membres del consorci: Moisés, Pepope, Duran, Palerm... Tots sabien des de fa un any que els miraven els parfalans. Varen tenir temps d'articular l'estratègia de defensa mentre Anticorrupció feia inspeccions del velòdrom.

El PP, bocabadat

Per la seva banda, el PP actuà com si aquestes investigacions no el concernissin. De fet, Catalina Cirer deixà de ser la portaveu conservadora a Cort i fou substituïda per Rafel Duran, quan era de domini públic que era investigat. Però també, i d'una manera molt significativa, Rosa Estaràs, elegida nova presidenta el juliol de 2008, va anunciar la primavera passada que seria candidata a les eleccions europees just després d'entrevistar-se amb Mariano Rajoy. Curiosament, Estaràs encara no ha obert la boca després de la detenció de Duran. És com si tots, dins la formació conservadora, sabessin exactament com comportar-se quan arribàs la difícil hora de les detencions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Nostàlgia de Xina, fa mes de 14 anys
I encara es queixen. A Xina als corruptes els peguen un tir al clatell i fora!
Valoració:1menosmas
Per Andritxol, fa mes de 14 anys
I encara es queixen. No us preocupeu que en Gibert, Massot i n'Hidalgo es passegen pel carrer "tan campantes". Vosaltres també ho podeu fer i podreu montar un club o assossiació anomenada CCU ( Club de Corruptes Units ) i reivindicar els vostres drets.
Valoració:5menosmas
Per Just, fa mes de 14 anys
Si que és un tracte diferent, perquè la major part dels ciutadans quan son jutjats per motius semblants van a parar a la presó sense fiança.
Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente