algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
11°

Els joves illencs demanen més informació sobre treball

Mateu Cañellas atribueix a la crisi econòmica l'augment un 10% de les sol·licituds d'atenció a Infojove. El servei oferirà a partir de setembre un assessorament especialitzat sobre temes de salut

Els joves realitzaren entre gener i juny del 2009 un total de 5.431 consultes sobre feina, xifra que suposa un augment del 10% respecte del mateix període de l'any passat i que està justificat pels efectes que té la crisi per a "un dels col·lectius més febles" davant aquesta. El conseller d'Esports i Joventut, Mateu Cañellas, informà que en el primer semestre la xarxa de l'Infove ha rebut 28.580 consultes, la major part de les quals (un 40%) a través d'internet, fet que pot estar justificat per la "privacitat total" que ofereix la xarxa, detallà el conseller en roda de premsa. Alhora, Cañellas indicà que la majoria de les consultes laborals són sobre qüestions legals com contractes, acomiadaments o situacions laborals precàries.

D'altra banda, el director general de Joventut, Joan Artigues, remarcà que els joves que acudeixen a les oficines són aquells que estan menys formats i cerquen un assessorament gratuït. Després de les consultes laborals, les més nombroses són sobre educació (un total de 4.721), temps lliure (3.248) i habitatge (2.247). En aquestes àrees, destacaren, especialment, les peticions d'informació sobre el pla Bolonya i les ajudes a l'emancipació.

El conseller assenyalà que a partir de setembre els joves podran dirigir-se a les oficines o a la pàgina web d'Infojove per obtenir un assessorament més especialitzat sobre salut. En aquest sentit, Cañellas subratllà que la idea és eliminar el "dramatisme" de l'individu a l'hora d'acudir a un PAC per sol·licitar informació, per exemple sobre drogues o conductes sexuals, ja que en aquest mateix centre pot ser atès pel mateix sanitari que s'ocupa de la salut dels seus pares. Així, podran ser escoltats per professionals en un ambient "més pròxim" i sense una "càrrega emocional negativa", va concloure Cañellas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.