nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.66°

Les eleccions al PP de Palma es faran entre el 13 i el 31 d'octubre

El calendari aprovat ahir per la junta territorial suposa un primer avanç de Rodríguez sobre Fiol, que volia un procés molt més curt

Les eleccions per renovar els òrgans de direcció als distints districtes del PP de Palma, que han de desembocar el darrer dia en el nomenament del seu nou president, es duran a terme finalment entre el 13 i el 31 d'octubre. Així ho decidiren ahir capvespre els membres de la junta territorial. El calendari haurà de ser ratificat per la junta insular del PP de Mallorca.

Aquesta decisió suposa un primer avanç de José María Rodríguez sobre l'altre candidat, Francesc Fiol, que era partidari d'establir un procés molt més curt. El nou portaveu parlamentari dels populars argumentava que el debat intern dins el partit lligat a les eleccions s'exposarà durant massa dies a l'opinió pública. Per contra, Rodríguez vol que l'elecció a cadascun dels districtes es faci en una jornada diferent per tal d'assegurar-se més el control sobre el procés.

En qualsevol cas, la proposta presentada ahir davant la junta territorial per Rafel Duran -responsable actual, després de la renúncia de Catalina Cirer- sortí endavant amb una clara majoria, encara que Fiol, present a la reunió, hi votà en contra. Segons els presents, s'arribà a produir un enfrontament dialèctic entre Duran i Fiol, quan aquest darrer acusà el primer d'haver afavorit conscientment Rodríguez -absent- amb la seva proposta.

La renovació de la junta del PP de Palma és un dels problemes interns que arrosseguen els populars des de fa gairebé mig any i ha estat ajornada en diverses ocasions per intervenció de la cúpula del PP balear.

L'elecció del nou president es fa d'una manera indirecta. Primer s'escullen els presidents i secretaris dels quinze districtes de Ciutat i, llavors, aquests 30 i dos més de Noves Generacions són els encarregats d'elegir el nou president de la junta territorial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.