algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

“Esperàvem més, però és un gest positiu”

Antoni Horrach s'entrevistà amb ZP un cop finalitzada la reunió del gabinet

Després del Consell de Ministres, el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, es reuní al palau de l'Almudaina amb el president de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), Antoni Horrach, qui li transmeté les principals preocupacions del sector que representa. En aquest sentit, Horrach va explicar que "valor de manera molt positiva l'encontre amb el president" i, pel que fa al Consell de Ministres, Horrach assegurà que "creim que el fet que s'hagi dedicat de manera monogràfica al turisme és un fet molt bo i demostra la sensibilitat del Govern central cap al tema".

Tot i així, el president de la FEHM va manifestar que, "segons les opinions que m'han fet arribar des del sector, s'esperava un pla més ambiciós per a la reforma de la Platja de Palma", encara que Horrach insistí que "hem de valorar positivament la iniciativa i entenem que la situació dels comptes estatals és més aviat delicada".

D'altra banda, representants del sector turístic es van reunir en un dinar en un hotel de Palma per tal d'analitzar la cita a l'Almudaina. Així, el vicepresident executiu de Sol Meliá, Sebastià Escarrer; la consellera delegada de Riu, Carmen Riu; la directora general d'Air Europa, María José Hidalgo; Sabina Fluxà, representant del Grup Iberostar; el president del Grup Barceló, Simón Pedro Barceló; i el vicepresident de l'Aliança per l'Excel·lència Turística Exceltur, José Luis Zoreda, entre d'altres , van valorar el Consell de Ministres monogràfic del turisme. Per part seva, José Luis Zoreda explicà que "valoram de manera positiva la reunió i el fet que per primera vegada en la història s'hagi fet un consell de ministres monogràfic del turisme", tot i que va matisar que "ara s'hauran de concretar les mesures anunciades avui". En aquest sentit, s'ha de recordar que avui al matí el ministre de Turisme, Miguel Sebastián, i el secretari d'Estat de Turisme, Joan Mesquida, es reuniran a Palma amb el sector turístic de l'Illa, trobada en la qual s'espera que es concretin les iniciatives que s'anunciaren ahir.

També el president de l'Agrupació de Cadenes Hoteleres, Aurelio Vázquez, es mostrà satisfet per la reunió d'àmbit estatal duita a terme a Palma i ressaltà "la importància de les inversions anunciades". Tot i així, Vázquez es mostrà a l'espera que "es concretin les actuacions i que es posin en marxa".

Així mateix, des de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), el president, Josep Oliver, expressà satisfacció per la injecció econòmica que rebrà Balears, encara que qualificà "d'insuficient" la quantitat destinada a la Platja de Palma, perquè considera que "no són gaires diners". Malgrat això, Oliver va incidir que amb aquests doblers es donarà feina als sectors implicats, cosa que permetrà disminuir l'elevat nombre de persones que actualment són a l'atur a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.