algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

El Consell de Ministres aprova 83 milions per a la Platja de Palma

L'Executiu central acorda en la seva reunió a Ciutat un pla inversor

El Consell de Ministres aprofità ahir la reunió extraordinària mantinguda a Ciutat i dedicada de manera monogràfica al sector turístic per donar un gran impuls al principal projecte de reconversió a Balears: la reforma integral de la Platja de Palma. L'Executiu central acordà un pla inversor de 83 milions d'euros fins a l'any 2015 per a aquest projecte de remodelació. Dins les inversions específiques per a les Illes aprovades ahir per a enguany, i que provenen del desplegament del nou Estatut, ja hi haurà 10 milions per engegar aquesta actuació amb la millora de parcs, jardins, canalitzacions d'aigua i enllumenat del nucli turístic.

A la conferència de premsa oferida després del Consell de Ministres al palau de l'Almudaina, el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, remarcà que el seu gabinet donarà "tota l'empenta" a aquest "projecte pioner i de referència en la reconversió de destinacions madures" de la Platja de Palma, una zona, assenyalà, "que tanta riquesa ha creat per al conjunt d'Espanya".

A més d'aquest compromís concret per a la reforma de la Platja de Palma però dins el mateix sac, el Govern de l'Estat invertirà enguany 30 milions d'euros més en la creació d'infraestructures turístiques a les quatre illes d'acord amb els consells, tal com avançà aquest diari fa uns dies. De la mateixa manera que els recursos per a la Platja de Palma, aquestes inversions provindran del desplegament estatutari.

Al marge dels acords específics per a Balears, el Consell de Ministre aprovà un paquet de mesures per estimular el sector turístic a tot l'Estat dotat amb 1.030 milions d'euros i posà especial èmfasi en actuacions per modernitzar-lo i fer-lo sostenible. Entre les iniciatives, destaca un nou pla Renove -ara Futur- a través de l'ICO per a projectes en establiments hotelers que potenciïn l'estalvi energètic i l'accessibilitat. Zapatero recordà que, en els anteriors plans similars de gairebé 1.000 milions d'euros, els establiments de Balears han accedit al 25% dels ajuts.•

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Rafel, fa mes de 14 anys
De cada vegada ens marginen més. Ara fins i tot ja ens margina el propi Govern Balear que no paga els deutes que té amb els ciutadans i s'ha hagut d'inventar el penós "confirming": Si vols cobrar has de fer un crèdit i pagar-ne els interessos.
Valoració:-1menosmas
Per Llorencí, fa mes de 14 anys
Idò jo trob que és un gran avanç, tant la millora de finançament com les inversions que vendran. Direu elque voldreu però cap govern espanyol ens havia tengut tant interés per Balears com aquest. Que és poc? Per ventura sí, però una cosa no lleva l'altra, i si és històric és perque cap altra havia donat aquesta passa. Benvinguda sia, ara un parell més, envant i no enrere.
Valoració:3menosmas
Per Mateu, fa mes de 14 anys
Per què serà que quan veig aquesta gent aliena a nosaltres, com si fossin a ca seva, prenent possessori del Palau dels Reis de Mallorca, tenc la sensació que estic observant una profanació?

És com veure als senyors metropolitans visitant una colònia. Així els veig.
Valoració:-1menosmas
Per Jauma, fa mes de 14 anys
A altres diaris de mallorca he llegit que es condiona a sí hi ha pressupost. De totes maneres avui ja hi ha poca gent, ni els seus que creuen en aquest homonet que un dia ja treure a la loteria i noltros li pagam el premi. Quan riu, és que se'n riu de noltros. Esteriem millor lluny d'Espanya, és un mal negoci.
Valoració:-3menosmas
Per ull clínic, fa mes de 14 anys
Quines escenificacions més espectaculars!

Valoració:2menosmas
Per sor tomaseta, fa mes de 14 anys
Ja tenim la Seu plena d'ous. Venen aquí, fan un consell de ministres monogràfic sobre turisme i au, tots contents. Ara veurem però com acabarà el finançament, segurament ens la tornaran ficar fins abaix de tot, això si, recordant-nos aquest consell de ministres i lo molt que ens estimen. Jo penso que els consells de ministres del govern espanyol, s'han de fer a espanya, o sia, a Madrid, aquí no crec que hi tenguin cap feina els ministres espanyols. Això de venir a les colònies a recordar-nos-ho sempre que poden a mi em posa de mala llet, i veure tots els llepaculs darrera darrera, encara més.
Valoració:2menosmas
Per JARC, fa mes de 14 anys
Així m'agrada, amb maniga ben llarga!
Valoració:1menosmas
Per Estudiantet, fa mes de 14 anys
Ja se pot començar per esbucar la primera línia de la Plaja de Palma, totas las edifications que estiguin dins els 100 metros de la costa, com la piscina den Pere Juan (o Josep).

Esbucant la que sobra se milloran las infrasctructuras.
Valoració:10menosmas
Per pere, fa mes de 14 anys
ja s'ha acabat el consell de govern? aquests senyors fan molta de feina ..... veritat? i nosaltres els tontos anem pagant el seu sou !! mira que em som de babaus noltros
Valoració:2menosmas
Per pere, fa mes de 14 anys
ja ja ja, qui es el que s'ho creu?
Valoració:-3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente