nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Tomeu Vicens i Maximilià Morales tornen al Tribunal Superior per declarar pel cas Son Oms

Bartomeu Vicens, diputat al Parlament de les Illes Balears, i l'expresident de la Cambra, Maximilià Morales, tornaren a acudir ahir al Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) per declarar en el marc de les investigacions del cas Son Oms.

Vicens i Morales, principals imputats en la causa, no foren ahir els únics que comparegueren davant el jutge, perquè també hi estaven citats dos exregidors d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma: Carles Ripoll i Rafel Vidal.

Les declaracions dels dos imputats foren bastant breus. La de Ripoll i la de Vidal, que hi acudien en qualitat de testimonis, foren un poc més llargues.

En el cas dels exedils, la Fiscalia es va interessar per la tramitació del polígon de Son Oms i per la seva adaptació al Pla General d'Ordenació Urbana de Palma, en les legislatures compreses entre 1995 i 2003.

Ambdós rebutjaren que haguessin conegut cap gestió política que matisàs el projecte i es remeteren als informes visats pels tècnics municipals.

Què s'investiga?

Des de finals de 2007, la Fiscalia Anticorrupció investiga la presumpta trama que s'hauria pogut desenvolupar al voltant dels solars de Son Oms. Les sospites dels fiscals apunten que, a finals dels any 90, els líders d'Unió Mallorquina Bartomeu Vicens i Maximilià Morales centraren la mirada en el possible negoci amb aquests terrenys, qualificats en aquell moment de rústics.

Llavors, s'haurien posat en contacte amb els propietaris i els haurien ofert la possibilitat de pressionar perquè els solars es requalificassin com a industrials a canvi d'una suposada comissió del 15% de la zona objecte de negoci.

Més endavant, Vicens i Morales s'haurien desvinculat totalment de Son Oms per tal de fer entrar en joc una altra persona, el misser Jaume Montis, el qual hauria estat l'encarregat de cobrar les comissions.

El cas arribà a la Fiscalia quan un dels empresaris que tenien terrenys a Son Oms, Àngel Ochando, denuncià el presumpte suborn que havia patit per part dels líders d'UM.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.