algo de nubes
  • Màx: 18.83°
  • Mín: 9.02°
18°

Una nova jornada de vaga deixarà dilluns 11.000 usuaris sense tren

Les diferències entre els treballadors i la direcció no s'han resolt. El comitè d'empresa anuncia mesures legals contra SFM: li posarà una demanda per la “il·legalitat de la plantilla que ens volen imposar”

Prop d'11.000 usuaris dels trens de Mallorca es poden veure afectats per la vaga de 24 hores convocada pel comitè d'empresa dels SFM per a dilluns, dia 20 de juliol. Les diferències principals encara se centren en les discrepàncies respecte de la seguretat i la contractació de la plantilla de l'empresa.

El director general de Mobilitat, Antoni Verger, demanà ahir disculpes per les molèsties ocasionades fins ara i anuncià que els SFM presentaran els serveis mínims acordats, fixats entorn del 50 per cent, que cobriran les hores més importants de la jornada.

Mesures legals

Per la seva banda, els representants sindicals avisaren que emprendran mesures legals contra l'empresa. Així, doncs, explicaren que la setmana vinent portaran davant els jutjats la demanda de l'acord de plantilla de la companyia.

Més seguretat

Pel seu costat, el gerent dels SFM, Jaume Jaume, anuncià ahir els acords amb el comitè d'empresa per incrementar les mesures de seguretat als trens. De fet, s'hi instal·laran 50 extintors nous i 250 martells per a la ruptura de vidres, que s'aniran col·locant durant el mes d'agost.

A més, Jaume indicà que a final de 2009 s'invertiran 8,5 milions d'euros en mesures de seguretat per a tota la línia ferroviària de Mallorca. Així mateix, avançà que els serveis tècnics elaboren projectes destinats a millorar-hi la prevenció per valor de 10 milions d'euros més.

Tot i els diferents punts en què s'ha arribat a una entesa amb els representants dels treballadors, el gerent es mostrà "pessimista" quant a la possibilitat d'arribar a un acord que eviti la vaga.

D'altra banda, Jaume demanà disculpes pels perjudicis ocasionats als usuaris del tren i del metro amb motiu de les avaries detectades aquesta setmana. Segons va explicar, s'ha tractat d'incidències "poc rellevants", encara que no s'ha pogut evitar que afectassin el trànsit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.