nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Estaràs també ho nega tot

La líder del PP balear i exvicepresidenta del Govern refusa les acusacions fetes per Gosálbez i es querellarà contra ell perquè assegura que mai no va tenir cap relació

Com han fet en aquest cas i en altres la resta d'exmembres de la cúpula del Govern i del PP balear durant la legislatura passada que han estat assenyalats per distints imputats, Rosa Estaràs també refusà ahir les acusacions de l'excap de serveis del Consorci Turisme Jove Juan Francisco Gosálbez, segons les quals l'actual líder del PP i exvicepresidenta de l'Executiu hauria donat instruccions en la presumpta trama de corrupció en aquest consorci que la Fiscalia Anticorrupció investiga des de fa gairebé un any.

"És radicalment fals", sentencià ahir Estaràs en una roda de premsa a Palma després d'estrenar-se aquesta setmana com a diputada al Parlament Europeu. "Mai no vaig tenir cap competència ni relació amb Turisme Jove", continuà, "ni mai vaig donar cap instrucció o ordre a Gosálbez, que no conec, ni a ningú d'aquesta conselleria [de Presidència i Esports]". Seguint les passes de Jaume Matas en el cas CDEIB, Estaràs anuncià que ha donat instruccions al seu advocat, Rafel Parera, perquè interposi una querella contra Gosálbez "i contra tots aquells que insinuïn que he tingut relació amb el cas".

L'excap de serveis de Turisme Jove i presumpte cervell de la trama corrupta declarà dijous davant el jutge que l'exdirector general de Joventut i també imputat en el causa, Juan Francisco Gálvez, li ordenà transferir 120.000 euros a un banc francès per indicació de la llavors vicepresidenta. Els doblers públics s'haurien justificat a través de factures per conceptes inexistents i amb l'objectiu de satisfer una reclamació judicial contra el Govern de l'exregidor del PP a Calvià i exdirector de la xarxa d'albergs juvenils Jesús García Oeo.

Tanmateix, Estaràs mantingué ahir que Gosálbez té "credibilitat nul·la" i apuntà que devia actuar mogut per la rancúnia després d'haver estat expulsat del PP quan esclatà aquest cas. "El PP balear pateix una autèntica ofensiva en els darrers dies per gent de poca credibilitat que ha transgredit la llei, està imputada, en llibertat sota fiança, que ha passat per la presó i que ofereix versions contradictòries", digué.

Estaràs llevà importància al fet que totes aquestes persones ocupassin abans càrrecs de responsabilitat dins el PP i insistí que ara s'han pres mesures contra ells.

Jesús García Oeo nega haver cobrat 120.000 € del Consorci Turisme Jove

L'empresari hoteler i exregidor del PP a l'Ajuntament de Calvià Jesús García Oeo negà ahir davant el jutge haver presentat al Consorci Turisme Jove (CTJ) factures a nom de l'empresari André Villena i haver-ne cobrat doblers.

García Oeo comparegué al jutjat un dia després que ho hagués fet Juan Francisco Gosálbez, el principal imputat en el cas Turisme Jove.

En la seva declaració, Gosálbez assegurà que l'any 2006 García Oeo presentà unes factures per valor de 120.000 euros al CTJ que anaven a nom de Villena. Se sospita que amb aquests doblers el Govern hauria pagat una indemnització extrajudicial a García Oeo per la rescissió de la concessió d'un alberg a Alcúdia.

L'empresari de Mallorca negà allò que havia afirmat el dia anterior Gosálbez i assegurà que el 2004 cobrà una indemnització d'uns 11.900 euros per la rescissió del contracte.

Després de donar la seva versió dels fets, García Oeo s'acollí al dret a no declarar. La Fiscalia demanà mesures cautelars contra ell, però el jutge les hi va denegar.

Per part seva, Villena no abonà ahir la fiança de 130.000 euros que dijous li havia imposat el jutge en concepte de responsabilitat civil. La seva defensa està analitzant la resolució del magistrat per decidir què fer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Vudyalien, fa mes de 14 anys
Rasputin calumnia???
Mapau calumnia???
Bitel calumnia???
Andratx calumnia???
De Santos calumnia???
Son Espases calumnia???
Cavallistes calumnia???
Cola cao calumnia???
etc,etc,etc
Paula tu ets una fidel representació de lo que es un votant ppero: adepte a una sècta destructiva. Destructiva dels valors morals, destructiva del territòri,de la cultura balear i venuts al frau, al engany, a les mentides i a la hipocresia.
Valoració:6menosmas
Per paula, fa mes de 14 anys
Perquè tots els que escriviu en aquest diari sou tan apestats? Perque teniu tant d'odi a la vostra boca? Perquè tant d'odi al PP Sou asquerosossos i ja ni ha prou de tantes calumniaes de tan xerrar sensa saber de les coses.
Valoració:-9menosmas
Per Toni, fa mes de 14 anys
Que l'investiguin el patrimoni, bona por te de que ho facin, per això ara es fa la digna i vol posar querelles a tot deu que, segons ella, la difami. Aquests polítics del PP tenen una idea feta a la seva mida de la difamació. Si era la vice-presidenta del govern d'en Matas, que mos vol contar, que ella es pura i no en sabia res de la corrupció que vessava per totes les conselleries inclosa la seva? A veure si serà mes beneita del que em pensava i haurà rebut el suposat apartament a un camp de golf creient que li donaven per la seva cara bonica de photo-shop? En fi, segons ella hem de creure que la verge nom Joana, però per això, la volem veure defensant la seva innocència davant un jutge “independent”, a veure si ell es tan crèdul com els electors del PP. Posar querelles a tot déu es practicar l'atac com a defensa, valdria mes que deixes les “querelles-cortina-de fum” i es disposes a demostrar que ella no en era còmplice del saqueig als cabdals públics que practica sistemàticament el govern Matas, això es el que han de fer els innocents quan poden demostrar que ho son. Perquè no ho fa ella , doncs? En la pregunta esta la resposta, segons el meu parer.
Valoració:11menosmas
Per búger, fa mes de 14 anys
La ex-vicepresidenta de la Comunitat mai s´en recorda de res. I ho coneixia tot. Probablemnt això li fa tanta por que ha demanat el trasllat a Bruseles. Si tengués lo que se diu vergonya .... I com li va anar econòmicament aquests anys en que era la Vice ?
Valoració:8menosmas
Per Ja caurà, fa mes de 14 anys
Ho negarà mentre pugui. Però dos i dos fan quatre!
Valoració:8menosmas
Per Toni T., fa mes de 14 anys
Imputats de credibilitat nul·la, sí, i militants del PP, amb càrrecs públics perquè qualcú els ha posat a una llista... Pobrissona.
Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente