algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Els Verds es distancien d'EU en un congrés 'clandestí'

Sense fer-ho públic, una vintena d'ecologistes canviaren fa tres setmanes els seus dirigents i modificaren la política d'aliances. Tenen 80 militants i són al Govern, al Parlament, a Cort i, l'any que ve, al Senat

Els Verds de Mallorca volien que el seu cinqué congrés fos discret i acabà sent gairebé clandestí. La formació que, a través del Bloc, té un director general al Govern, un diputat, un regidor a Palma i, a partir de l'any vinent, un senador, reuní fa tres dissabtes els militants en assemblea a Santa Maria. N'hi acudiren 25 dels 80 que té i acordaren canviar de líder i de direcció i modificar l'estratègia política que tenien fins ara, segellant el distanciament d'Esquerra Unida. Passà desapercebut.

Des del 27 de juny, el seu coordinador -màxim responsable- és Antoni Seguí, assessor de la Regidoria d'Habitatge de Cort, un desconegut fora del partit. Era l'únic candidat i rebé el suport de 17 dels 25 ecologistes. Substituirà Antoni Esteva, exregidor de Palma. Tindrà a la direcció els càrrecs de la formació, alguns de recent incorporació a Els Verds, com Marilena Tugores, directora general i ex d'EU; la regidora d'Habitatge de Cort, Magdalena Palou; i el diputat Miquel Àngel Llauger.

Els 25 ecologistes també decidiren donar per tancada l'operació de fusió amb Esquerra Unida, allò que un dia s'anomenà Alternativa Esquerra Unida-Els Verds. S'abandonen les relacions preferents amb la formació i s'obre una etapa que ha d'estar marcada per la relació d'igual a igual amb la resta de forces del Bloc. L'aposta és el Bloc. Si no es reeditàs no estranyaria la coalició amb el PSM.

El trencament amb EU fou impulsat pel sector que dos anys abans havia defensat la fusió amb aquesta formació. En aquest costat estaven Miquel Àngel llauger i Antoni Esteva. Aconseguiren 18 dels 25 vots. Sis verds s'hi oposaren. Era el sector de l'exregidor d'Artà, Julen Adrián, que havia plantejat una esmena a la totalitat de la ponència molt crítica amb la direcció. Alertava del perill de desaparició per les renúncies que fan els ecologistes al Govern i llençava un lema: "O sortim del Govern o no tenim política". Perderen i, de moment, Els Verds continuen governant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Conseqüència d'una reflexió, fa mes de 14 anys
Idò mira que ho són ben pardals aquests d'Esquerra!
Valoració:1menosmas
Per una reflexió, fa mes de 14 anys
Els Verds amb 80 militants tenen un diputat dins el Bloc. Esquerra amb 400 militants té 0 diputats dins el Bloc.
Valoració:-5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente