algo de nubes
  • Màx: 18.58°
  • Mín: 8.69°
18°

El PP tanca files al voltant de Matas, Cardona, Ramis i Flaquer

Els populars desacrediten les acusacions del seu exregidor Felip Ferré sobre les presumptes pràctiques corruptes de la cúpula al CDEIB i remarquen que no hi ha “cap document ni prova” que les corrobori

38434
L'exconseller de comerç Josep Joan Cardona parlà des d'Eivissa. | IRENE G. RUIZ

El PP balear tanca files i nega haver-se finançat "mai" de manera il·legal. Així es defensà ahir de les dures acusacions en relació al cas CDEIB abocades contra la cúpula del partit durant la legislatura passada per l'empresari i exregidor seu a Lloseta Felip Ferré, imputat en aquest cas des de l'inici de la instrucció, la més alarmant per l'opinió pública des del descobriment del famós pot de Cola Cao amb uns 200.000 euros de doblers públics a l'interior a casa de l'exgerent Antònia Ordinas. Segons Ferré, que ara ha pactat amb la Fiscalia Anticorrupció col·laborar en la investigació a canvi d'obtenir un millor tracte en la seva situació judicial, dirigents populars encapçalats per l'expresident Jaume Matas organitzaren una trama per cobrar comissions i ‘inflar' factures a través del consorci per tal d'obtenir un lucre personal i finançar irregularment el PP balear.

La resposta dels populars és "donar suport a totes les persones acusades -Jaume Matas, Josep Juan Cardona, Joan Flaquer i Miquel Ramis, entre d'altres- " i defensar la "gran gestió" de l'anterior Govern. L'actual secretari general dels populars, Guillem Estarellas, i Joan Flaquer, diputat i l'exconseller de Turisme, intentaren desacreditar la versió donada per l'exregidor davant el jutge. "El senyor Ferré conta un rotllo macabeu i canvia com el vent a la mar, perquè aquesta versió -la que transcendí ahir a tots els mitjans- és la quarta que dóna als jutjats", digué Estarellas, qui remarcà que el fins fa poc empresari afí al PP "no aporta cap prova ni document que corrobori el que diu".

"No té credibilitat, tot són invencions i calúmnies, i només demostra que és capaç de mentir per defensar-se", continuà Estarellas contra Ferré. També subratllà que el canvi en les seves declaracions s'ha produït "ara que ha passat d'imputat amb càrrecs a imputat col·laborador de la Justícia". "El PP mai no s'ha finançat il·legalment", va arribar a dir el secretari general dels populars, que en la defensa dels seus companys va fer una menció especial a Jaume Matas. "L'expresident no podia estar al corrent d'aquests fets perquè mai s'han produit", va sentenciar.
Joan Flaquer també insistí a exculpar Matas. "Ell mai no em va ordenà que cobràs comissions o inflàs factures, ni jo ho vaig demanar mai", assegurà. L'exconseller repetí la seva defensa de fa unes setmanes, quan transcendiren les primeres acusacions de Ferré contra ell a través d'una campanya de promoció turística a la Xina. Flaquer anuncià "accions legals" contra l'exregidor quan pertoqui. Ni ell ni Estarellas no pogueren explicar qui fou el responsable dins el PP de promocionar políticament el mateix Ferré i l'exgerent del CDEIB Antònia Ordinas.

Cardona: "Ferré escampa merda per salvar el cul"

En una roda de premsa oferida a Eivissa, l'exconseller de Comerç, Indústria i Energia Josep Juan Cardona també seguí l'estratègia de desacreditar Felip Ferré, que en les seves declaracions davant el jutge ha assenyalat l'eivissenc com un dels principals inductors i beneficiaris de la presumpta xarxa corrupta al CDEIB". "No puc acceptar que hi hagi gent escampant merda amb la finalitat de salvar el cul", digué Cardona sobre les acusacions de l'empresari i exregidor de Lloseta, que durant la legislatura passada treballava de manera freqüent amb el seu departament. "Jo no m'he enduit ni un duro", sentencià. L'exconseller del Govern de Jaume Matas negà rotundament haver-se lucrat de fons públics a través del consorci CDEIB i afirmà que les declaracions de Ferré en aquest sentit són "absolutament falses".

"Estic a disposició de la Justícia i aquestes coses s'han d'aclarir als jutjats", digué, per justificar que donàs ahir explicacions per rebatre les acusacions. "En el seu moment ja em vaig posar a disposició del partit i es decidí esperar que tot s'aclarís", recordà sobre la possibilitat d'assumir responsabilitats polítiques pel cas CDEIB. "No", es limità a respondre quan li demanaren si havia pensat a dimitir. Cardona assenyalà que, pel fet d'estar imputat en el cas, ara no pot emprendre accions legals per les acusacions de Ferré, però advertí que les exercirà "quan es resolgui aquesta qüestió".

"Flaquer i Alabern volien quedar bé amb mi per ser nebot de Matas"

La denúncia formulada per un dels principals implicats en el cas Scala i exregidor del PP a l'Ajuntament de Lloseta, Felip Ferré, apunta directament la cúpula de la Conselleria de Turisme durant la legislatura passada, que acusa de "pagar factures falses perquè volien quedar bé amb el nebot del president". Ferré és nebot polític de Jaume Matas. El relat de Ferré detalla que, "a causa del cas Rasputín, en tots els viatges que feia Flaquer amb el seu gabinet sempre hi anava una empresa que es deia Espiral", la qual pagava "totes les despeses que generava el conseller i el seu gabinet i després les posava a la factura que emetia contra Ibatur per conceptes falsos".
Ferré comenta que Raimundo Alabern, director general de l'Ibatur en la legislatura anterior, li va suggerir que abonàs les despeses de "copes i sortides nocturnes a la Xina", però que ell s'hi negà i llavors portaren Guillem Deyà, el propietari d'Espiral."

"El conseller Cardona estava rabiós perquè l'Ibatur li havia tret el projecte Honey Moon i, com ell, Viaene i Ordinas també cobraven comissions de les factures de Gourmet contra l'Ibatur i les inflaven molt més del normal", diu Ferré, qui indica que "Flaquer i Alabern sabien que les factures de Gourmet contra Ibatur eren falses i malgrat això les pagaven". La denúncia de Ferré, que assegura haver mantingut reunions als seus respectius despatxos amb Flaquer i Alabern, implica més directius de la Conselleria de Turisme en la passada legislatura. Així, diu que "Xisco Salas, de l'Ibatur, em va demanar comissions, però m'hi vaig negar perquè no volia entrar en aquesta dinàmica".
El relat de Felip Ferré inclou acusacions directes contra la gestió de l'Ibatur: "Les factures de l'empresa Comarca són falses, ja que el suport del treball el donava Turespaña". I argumenta que Flaquer i Alabern les acceptaven "perquè volien quedar bé amb el nebot del president" (ell mateix). Ferré detalla que "hi ha una factura de 40.000 euros, de Comarca o Gourmet, contra l'Ibatur que també és falsa, i Flaquer em va dir que era un extra per com de bé havia realitzat la feina a la Xina. 

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Antonio, fa mes de 14 anys
El PP tancafiles al voltant de Matas. Cardona, Ramis i Flquer ¿ i emb el cas Rasputin també ?tots tanquen files ? jo em pensave que equest cas ja estave resolt jutjat y condenat!!! ¿ encare dura ? ¡ cuanta merda tenim esquempada!!axó es pitjó que se crisis que petim!! FORE corruptes!! y tots es que se demostrin que heu son de per vida fore se politica y a sa presó! tots y si no hei caben que surtin es de fore de España quels se tanquin en es seu pais y axi hei cabrán.
Valoració:2menosmas
Per Tià, fa mes de 14 anys
"No se que es peor, pasar por cabrón o gilipollas" va dir aquest personatge. Ara, al manco, ja sabem que no és gilipolla.
Valoració:11menosmas
Per Toni T, fa mes de 14 anys
Que ningú no confiï en la justícia, l'administren els mateixos. Això només es pot solucionar a les urnes. No obstant això, tenint en compte la societat en què vivim...
Valoració:14menosmas
Per Fer bugada, fa mes de 14 anys
No volen que investiguin en Mates. Per què serà. Però si la sol·licitud dels ciutadans prospera (per firmar anau a: ttp://www.gadeso.org/ ) se´n sabran de coses!
Valoració:12menosmas
Per LLUIS, fa mes de 14 anys
FLAQUER, EL TEU CINISME I LA DOLENTIA NO TE LIMITS.
Valoració:22menosmas
Per Per la renovació total del PP de Matas., fa mes de 14 anys
I l'epressa d'assessoràment que té amb n'Alia, Ramonell, ... Que es més que una replegadora de comission?.
Valoració:12menosmas
Per toni, fa mes de 14 anys
Per què serà que no el crec?

El que més em té alucinat és això:com "grans gestors en un dels millors governs que han tingut les illes"

LA POCA VERGONYA ARRIBA A UNS LIMITS INSOSTENIBLES, I LA DEGRADACIO D'AQUESTS PERSONATGES ES IMPARABLE.
Valoració:22menosmas
Per Adéu estat dels espanyols, fa mes de 14 anys
É clar, i tampoc no anà al Rasputín, ni sap què ha passat amb tots els doblers de les caixes, avui buides.

Ala ves, home. Realment els jutges han de fer el cor fort per aguantar-se davant d'aquests pallassos.

Flaquer, Matas i tot aquesta colla de empegueïts de ser mallorquins, que vendrien sa mare per un pis a la Castellana, són un bin motiu per a fer-nos independents i evitar que els partits que ells representen que els han reclutat romanguin més temps en aquesta terra, remenant cireres com els plau.
Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente