algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

Bono rebutja que el fiscal general en doni explicacions al Congrés

Esquerra Unida havia sol·licitat que raonàs per què ha negat la pròrroga demanada per continuar investigant l'increment patrimonial de Jaume Matas

El president del Congrés, José Bono, ha rebutjat la petició de compareixença del fiscal general de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, per informar de la investigació sobre l'increment patrimonial de l'expresident del Govern de les Illes Balears Jaume Matas, argumentant que es tracta d'"un procés en curs". La Cambra explica que "no correspon al Congrés ni als seus membres el control del Ministeri Fiscal en relació amb aquests assumptes". La proposta en qüestió, respecte de la investigació iniciada per la Fiscalia Anticorrupció, havia estat presentada pel Grup Parlamentari d'IU (ERC-IU-ICV) i pel basc (EAJ-PNV), després de la decisió adoptada per Conde-Pumpido de no prorrogar sis mesos les indagacions sobre l'increment patrimonial de Matas.

A les Illes, Esquerra Unida mostrà ahir "indignació" pel fet que la presidència del Congrés hagi "bloquejat" la compareixença. La coordinadora d'EU a Palma, Emylse Masm, es declarà molt "disgustada" per la resolució de Bono i assegurà que "els socialistes de les Balears, que tant han criticat la decisió del fiscal general de no permetre que el cas continuï endavant, n'haurien de donar ara explicacions". Mas afirmà que l'actitud de Bono transmet la idea que "no tothom és igual davant la llei i tot fa pensar que hi ha algun tipus de maniobra per mantenir la impunitat de Matas".

Així mateix, anuncià que la seva formació cerca ara quina és "la millor fórmula parlamentària" per replantejar la qüestió i obrir-ne un debat al Congrés dels Diputats. A més, recordà que després d'haver-se sabut que hi ha un informe de la Guàrdia Civil segons el qual el patrimoni de l'expresident no es pot justificar pels seus ingressos, sembla evident que "és recomanable no aturar aquesta investigació i arribar fins al final".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni Parreta, fa mes de 14 anys
Ho haveu vist!!! eh...Ho haveu vist!!!
Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente