algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Melià i Barón seran a l'executiva d'UM

Substituiran els 'nadalistes' Cerdó i Moragues, que s'han autodescartat de la nova direcció que sortirà del congrés de dissabte. Els 18 membres del consell polític que tocaven a Nadal són rellevats per gent de Palma

Un membre del ‘sector nord', el diputat Pep Melià, i un ‘munarista', Matias Barón, ocuparan a la futura executiva d'Unió Mallorquina les places que han deixat vacants dos ‘nadalistes': la tinent de batle de Palma, Cristina Cerdó, i el número dos del Consorci de la Platja de Palma, Antoni Moragues. Així ho decidiren ahir els dirigents del partit, després que dimarts els ‘nadalistes' s'autodescartassin per formar part dels òrgans de direcció que sortiran del congrés extraordinari de dissabte. Els compromissaris ‘nadalistes' decidiren, per 44 vots a favor i 14 en contra, autoexcloure's de la futura executiva i del futur consell polític d'UM-màxim òrgan de decisió entre congressos- pels "constants greuges" que hauria patit fins ara el seu líder i fins fa poc president del partit, Miquel Nadal.

La direcció provisional del partit, encapçalada per Miquel Àngel Flaquer, intentà ahir negociar amb els ‘nadalistes' per reincorporar-los als òrgans de direcció, però no s'assolí cap acord. Les negociacions continuaran avui fins a les 10 del matí, quan es tanca el termini de presentació de candidatures al congrés. Ahir, tanmateix, l'acord es considerava improbable i es donava per fet que els ‘nadalistes' no estaran a la direcció d'UM. Ara, els nadalistes veuran com un dels qui els substitueix a l'executiva és un munarista com Barón -cap de gabinet de la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar--, que ja liderà la llista alternativa a Nadal en l'elecció dels compromissaris de Palma per al proper congrés. L'altre substitut serà un dirigent del ‘sector nord', el diputat Melià. En canvi, els 18 membres del consell polític que tocaven als ‘nadalistes' -l'òrgan estarà format per 81 dirigents- seran ocupats per militants de Palma, cap d'ells de l'òrbita de Nadal.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Volverán las oscuras golondrinas, fa mes de 14 anys
No conviene olvidar que Nadal ha sido masacrado durante semanas por sus compañeros de partido. Primero se le obligó a convocar un congreso extraordinario, luego cambiaron el reglamento para rebajar su poder en el congreso de Artà, y como guinda se incluye en la ejecutiva al que los afines de Nadal llaman el "traidor". Es decir, a Mateu Cañellas, alguien que es lo que es en política gracias a Nadal. El último episodio tampoco fue muy favorable a Nadal. Se montó una lista alternativa para saber qué apoyos tenía el ex presidente de UM. Los que no querían a Nadal, los que hablaban incluso de echarle del partido, de destituirle como conseller de Turisme, son los que ahora están molestos de que ni el ex presidente de UM ni ninguno de sus dirigentes más afines formen parte de la ejecutiva y del Consell Polític. El culpable de lo que ha pasado en UM no es Flaquer, pero desgraciadamente él pagará las consecuencias. Así es la política.
Valoració:0menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Aquests dies, amb el lamentable espectacle de lluita pel poder -pur i dur, pur i simple- que evidencien els exponents mediàtics d'UM, se m'evidencia més que mai. Els fets d'ara confirmen les pitjors perspectives. El lamentable, penós i vergonyós espectacle de lluita desbridada pel poder, ens situen en la realitat a tothom, crèduls, incrèduls, bonafès, romàntics, amics i enemics. UM és un partit igual que els altres, amb l'afegitó trist de ser el més nouvingut a la misèria. O sigui, no és una eina adequada per transformar la realitat ni per liderar un procés de país.
Un congrés no és una simple lluita pel poder, és una dinàmica de xarxes socials transversals i transformadores que canvien la lògica del partir i els seus autonomismes sotmesos. En aquest procés es pot plantejar la diversitat de sensibilitats i models, però mai en la competència amb el mateix. Un terreny només apte per als corruptes, els escaladors i els traïdors.
Valoració:0menosmas
Per Tot canvia perquè tot continuï igual, fa mes de 14 anys
Crec que fora de qui mani al partit, el debat es ideològic. Unió Mallorquina. No es el partit de na Munar,Morales,…, i tenen tot el dret a no ser-ho, es un partit nacionalista, liberal i de centro, ja que es refereix a una forma de govern, que no pot ser una altra. UM es trobara amb un conflicte com el d'altres partits nacionalistes o independentistes: sovint es incompatible el seu objectiu principal amb la ideologia de dretes, esquerres o …, ja que no acaba d'encaixar en cap d'elles, i sobretot no encaixa en la gestió de la realitat actual, en el govern. La crisi es tancarà quan es defineixi una ideologia clara i única per a tot el partit, ja que actualment les sensibilitats son tan diferents que conformen ideologies diferents. Com en el cas de la dreta espanyola, el gran problema es que això els convertiria en un partit petit. Per tant han d'escollir entre un partit cohesionat mes petit, o aglutinar tots els nacionalismes d'esquerra a dreta, en una crisi constant i infinita.
Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente