cielo claro
  • Màx: 19.9°
  • Mín: 9.02°
19°

Antich valora en positiu la legislatura

El president alega que en els dos primers anys de mandat s'han hagut de fer grans esforços per frenar la crisi econòmica però en aquest sentit es mostra satisfet per haver assolit un pacte amb els agents socials

El president del Govern, Francesc Antich, ha fet avui un balanç "positiu" d'aquesta legislatura, coincidint amb el segon aniversari de la seva investidura, si bé ha recordat que ha hagut de fer un "sobreesforç" per "vèncer" la "greu situació econòmica, que no només afecta a les illes, sinó a tot el món".

Després de firmar un conveni amb l'Ajuntament de Palma, Antich ha recordat que va arribar al Govern per "lluitar per un determinat programa, però no per lluitar contra els elements que ens hem trobat pel camí en el que portam de legislatura", amb referència a la crisi.

Així, ha remarcat que l'actual situació econòmica ha estat el tema "prioritari" del Govern i, en aquest sentit, ha considerat "molt positiu" el "gran acord" assolit entre l'Executiu i els agents econòmics i socials per aconseguir un model econòmic "més competitiu i més cohesionador", referint-se així al Pacte per la Competitivitat, l'Ocupació i la Cohesió Social.

"Crec que en aquest Govern s'ha creat una altra cultura a l'hora d'afrontar el projecte Illes Balears, que implica molta més participació i, per tant, no significa simplement arribar a acords, sinó concertació i voluntat política que aquests siguin en els pressuposts i es portin a terme", ha recalcat.

Així mateix, ha afegit que el Govern també "està complint els objectius que es va proposar" i ha assenyalat que s'han donat passes "molt importants" quant a les inversions de l'Estat, ja que durant la passada legislatura, Balears rebia 190 milions d'euros cada any del pressupost territorialitzat, mentre que actualment, en percep 600 milions.

En aquest sentit, Antich ha confiat que ara hi hagi una "millora del finançament" i que es corregeixi la injustícia" en la que en aquests moments està Balears, en relació amb l'actual sistema.

D'altra banda, ha subratllat que el Govern també està "millorant" tots aquells aspectes relacionats amb l'educació, la sanitat i l'habitatge "sense perjudici de que els temps que corren no són fàcils" i, per tant, ha estimat que ara és "més necessari que mai sumar esforços i energies de totes les institucions i agents socials i econòmics".

Preguntat sobre si sabent a què s'enfrontaria s'hagués presentat a la Presidència del Govern fa dos anys, el president ha respost que sí, mentre que preguntat sobre si es tornarà a presentar en les pròximes eleccions autonòmiques de 2011, ha manifestat que aquesta serà una decisió que adopti el seu partit, en la qual ell tindrà una "participació important".

VIATGE AL CARIB

D'altra banda, també ha considerat "positiu" el viatge que va realitzar la setmana passada a Puerto Rico i la República Dominicana, a causa dels diferents convenis subscrits entre la Cambra de Comerç de Mallorca i les Cambres dels esmentats països i als acords en matèria de formació entre l'UIB i les Universitats de Santo Domingo i Puerto Rico.

Quant a Puerto Rico, Antich ha considerat que aquest país pot ser "interessant" per a Balears, respecte a un possible desenvolupament turístic per part dels empresaris de les illes, tenint en compte que només compta amb "entre 13.000 i 16.000 places hoteleres".

Referent a la República Dominicana, ha recordat que va visitar les diferents inversions realitzades per les empreses de les Balears i, en aquesta línia, ha dit que va tenir ocasió de conèixer quins són els problemes que tenen a nivell d'infraestructures, que es els transmitó directament al president d'aquest país del Carib, Leonel Fernández. D'altra banda, ha revelat que les Cambres de Comerç de Mallorca i Santo Domingo han parlat de diferents temes de col·laboració en matèria de formació, turisme nàutic i tecnologia turística.

Finalment, Antich ha indicat que també va visitar les diferents inversions que està fent la Comunitat Autònoma en matèria de cooperació, a fi de posar en marxa escoles de formació en barris de Santo Domingo en els quals hi ha "molta pobresa i els ciutadans passen moltes dificultats". Així mateix, ha afegit que un capellà de les Balears dirigeix una xarxa de tallers i cursos d'informàtica i formació "molt important en aquests barris".

El president ha estimat "molt positiva" la tasca en aquests centres, a causa que tots els diners que està enviant l'Executiu autonòmic "s'estan multiplicant per part dels que dirigeixen aquests projectes de cooperació, de cara a totes aquestes persones que poden gaudir d'aquests cursos".

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tanmateix, fa mes de 14 anys
Efectivament, a on és la notícia? I a on és el sobreesforç que ha fet? perque potser la crisi econòmica s'ha acabat i no mos n'hem enterat.
Ja ha arreglat la penosa sanitat pública? I les pensions per a la gent gran? I la protecció dels espais naturals (suposadament protegits per llei)? I els problemes de l'immigració ilegal (bregues de bandes, robatoris, prostitució, etc.)? La seguretat ciutadana? La reducció de la pressió del turisme desmesurat i destructiu? El retorn de tots els doblers que hem pagat i ens han espoliat des de Madrid?
Idò bè, quan tot això que he comentat, i més, estigui arreglat, potser parlarem de "balanç positiu". De moment, seguesc pensant que enlloc d'un president tenim un pellasso.
Valoració:1menosmas
Per Quiquet, fa mes de 14 anys
I on és la notícia ?
Algú pot pensar que un governant faci una valoració negativa de la seva gestió ?
Aquesta si que seria una bona notícia, però no crec que es produeixi mai.
Valoració:5menosmas
Per Rafel, fa mes de 14 anys
És desencoratjador tant de triomfalisme que no correspon a la realitat. El Govern està paralitzat. La gestió de n'Alemany i en Manera du a que no es faci res. Però aquests dos inútils no poden ser mai els culpables. És l'amo, n'Antich, qui permet aquest desgavell.
Valoració:2menosmas
Per Adéu estat dels espanyols, fa mes de 14 anys
Collons!
Ja em perdonareu, però qued bocabadat amb aquest home.

Antich, no ets polític. Tu i la resta, de tots els partits, no teniu ni idea de dur un partit, i un país molt manco.
els que anau de polítics ni sabeu el més bàsic de les ciències polítiques. Ho sou perquè passàveu per allà i no hi havia ningú pus.

Pallassades com la de Son Espases no passen així com així a altres päisos amb més tradició democràtica.

Ens toca la desgràcia d'haver de soportar-vos a tots els que no teniu ni idea de la política real, just perquè vareu néixer a l'època franquista i ja per això us heu erigit i autoanomenat polítics i dirigents.

A la mínima que no han anat bé le coses, has enviat a cagar a la via el PSIB i t'has aferrat amb totes les forces als PSeudo Obrers Espanyols (també és normal, perquè tu, d'obrer, no en tens un pèl; de cap banda).

No ha estat una legislatura positiva. Menys negativa que l'anterior, tal vegada. no era difícil, no?

El que ha fet de vosaltres la política titellera de Madrid és un motiu més per a fer-nos independents d'aquest estat que cada dia s'acosta més a les polítiques puteres i pocavergonyes d'en Berlusconi.
Valoració:5menosmas
Per Badau i veureu com acabau, fa mes de 14 anys
Vos salvau (els del del PSOE i els altres partits del govern) perquè el PP sempre ho fa pitjor que voltros.
Fer política vos fa por. Estau acollonats! Tremolau davant es caramull de dones velles de poble que no vos votaran mai perque vos veuen llunyans i sense una direcció definida. I tots els empresaris forasters se'n foten de voltros, tenen més poder mediàtic que voltros!
Ficau-vos-ho dins es cap: Sou voltros que comandau!! Sou voltros que teniu sa pella per es mànec!!
És ben hora que no tingueu complexos: Sí, sou un govern "d'esquerres" a unes illes de dretes. I què?? Donau una lliçó al poble!!
Teniu dos anys perque vos fugi sa por. Jo de voltros faria es cap viu.
Valoració:10menosmas
Per G, fa mes de 14 anys
Para los ciudadanos que ven como las cucarachas están entrando en sus casas porqué Emaya se ha olvidado un año más de desinsectar las cloacas de esta ciudad no es tan positivo.
Valoració:4menosmas
Per Catalina Capó, fa mes de 14 anys
Val, inutilet... felicitat perque la cosa no hagi anat pitjor!... Fa pena repassar l'obra d'aquest govern de esquerra... I ho diu un del vostres votants... que potser s'agafarà unes vacances a les properes... com heu fet vosaltres durant aquesta legislatura. Feu pena... i, perdoneu: fàstic.
Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente