cielo claro
  • Màx: 21.82°
  • Mín: 13.08°
21°

“Que demanin perdó a Rodríguez”

Els populars exigeixen ara a PSOE, Bloc i UM que es disculpin davant l'exconseller d'Interior per haver-li demanat fa dos anys i mig la dimissió pel cas Andratx, tot i no ser-hi imputat. La petició surt arran d'una proposta del PP per reprovar el socialista Bonet, que el ple del Consell rebutja en un clima de tensió

"Ja està bé d'acusar el PP. Tots els qui varen reprovar José María Rodríguez (exconseller d'Interior) haurien de demanar-li perdó". El portaveu del PP al Consell, Jaume Font, va irrompre ahir en el debat d'una proposta popular per reprovar el conseller socialista Cosme Bonet i sortí en defensa de l'exsecretari general del PP José María Rodríguez, a qui un ple del Consell de fa dos anys i mig demanà la dimissió pel cas Andratx. Font recordà que el seu company no fou "ni acusat, ni imputat" i exigí disculpes perquè llavors no es podia defensar, ja que no era conseller insular. Era el gener de 2007, UM governava el Consell amb un pacte amb el PP que no passava pel millor moment i en una votació es trencà. Els de Maria Antònia Munar s'uniren amb l'esquerra per demanar la dimissió de Rodríguez com a conseller d'Interior perquè havia parlat amb qui era el batle d'Andratx, Eugenio Hidalgo, just abans de ser detingut a la seu de l'Ajuntament. Rodríguez no fou mai imputat per aquesta qüestió, però rebé dures crítiques de les forces que ara governen.

Ahir ho recordà Font en el ple després que el conseller de Presidència, Cosme Bonet (PSOE), es defensàs de la petició de reprovació que li feia el PP demanant que no se'l comparàs amb José María Rodríguez. La referència del socialista provocà la reacció dels populars i augmentà la tensió del ple. Bonet acusà els populars de "comediants" i aquests el titllaren de "covard" enmig de constants interrupcions. La proposta de reprovació de Bonet, a qui el PP acusava d'incomplir acords i dificultar la seva tasca de control, no prosperà. El socialista la considerà "destructiva" i va retreure a l'oposició que la basassin en "mentides" i "disbarats".

Tampoc no prosperà una moció del PP que instava a exigir al Govern que pagui 25 milions que deu al Consell de l'any 2008 per Serveis Socials. El conseller d'Hisenda, Antoni Alemany (PSOE), advertí que aquests 25 milions ja s'han cobrat, però reconegué que estan pendents de cobrament altres partides socials, que no quantificà i que ara rebran via confirming. A la vegada, assegurà que els 10,7 milions del 2008 que reclama el PP per la Llei de dependència no es cobraran mai perquè el Govern no arribà a signar el conveni amb el Consell, tot i que aquest ho havia pressupostat. El Govern optà per dedicar els doblers a entitats que oferien nous serveis, en lloc de pagar al Consell pels que ja donava. Alemany defensà que el Consell els havia tret d'altres partides i Font li exigí que els cobràs. I és que la gestió econòmica centrà bona part del ple i fou l'argument d'una interpel·lació. Així mateix, s'aprovaren els criteris dels complements de productivitat que es paguen als empleats del Consell, que el PP rebutjà per ambigus.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tolo, fa mes de 14 anys
El senyor Jaume Font fa votar els morts i desprès vol donar lliçons d'ètica?
Valoració:1menosmas
Per Quena pessa en Gutierrez, perdo Rodriguez, fa mes de 14 anys
En Rodríguez? es lunes y estoy en el despacho. Perdo? per aver anat més viu que els altres?. El PP sen riu del ball i dels sonadors. Perdo a Ródriiiiguez? i ell no ha de demanar perdo a ningú per aver defensant en Vidal de Ses Ses Salines, aquel que tots elbatles deien que els havia enganats.
Valoració:2menosmas
Per Observador, fa mes de 14 anys
I en Jaume Font, ha demanat perdó als familiars dels morts que feia votar a Sa Pobla?
Valoració:13menosmas
Per Remei, fa mes de 14 anys
I ells? Han demanat perdó mai a ningú? Han demanat perdó als ciutadans pels casos que els han condemnat? O han demanat perdó a Margarita Nájera per haver-la denunciada en fals davant la fiscalia? Ah, PP, que ho ets de fals!
Valoració:7menosmas
Per ciutadana per l'honestedat, fa mes de 14 anys
¡Això ja és massa! No vos conformau amb la sobreprotecció de fiscals, jutges, etc. que paralitzen els processos, ara, a més, ¡vos hem de demanar perdò...!
Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente